Καθυστερεί 2,5 μήνες η καταβολή χρημάτων από την ΕΤΑΑ  για την πληρωμή των 75 συμβασιούχων των Παιδικών Σταθμών Καβάλας

Παραμένει το πρόβλημα με τους 75 συμβασιούχους των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Καβάλας που παραμένουν απλήρωτοι, όπως επιβεβαίωσε η πρόεδρος του νομικού προσώπου «Αλληλεγγύη» κ. Δρακονάκη. Βέβαια σύμφωνα με την ίδια αναμένουν από μέρα σε μέρα εξελίξεις θετικές καθώς πλησιάζουν και τα Χριστούγεννα.

Στις δηλώσεις της η κ. Δρακονάκη σημείωσε πως «είναι το γνωστό θέμα το οποίο προκύπτει στην αρχή κάθε σχολικής χρονιάς. Η σχολική χρονιά για τους παιδικούς σταθμούς έχει ξεκινήσει 1 Σεπτεμβρίου, ενώ φέτος το πρόγραμμα της ΕΤΑΑ στη διακήρυξή του έλεγε ότι η αποπληρωμή του προγράμματος θα γίνεται σε μηνιαία βάση, έχουν περάσει δυόμισι μήνες και δεν έχει αποσταλεί ούτε ένα ευρώ. Υπάρχει τώρα μια μικρή κινητικότητα από την ΕΤΑΑ και μας έχει ζητήσει κάποιους πίνακες με τις υπογραφές των δικαιούχων γονέων, τους έχουμε στείλει και ευελπιστούμε τις επόμενες μέρες να γίνει μια πρώτη εκταμίευση του μήνα Σεπτεμβρίου τουλάχιστον, για να μπορέσουμε να καλύψουμε εν μέρει τη μισθοδοσία του προσωπικού. Μέχρι στιγμής το νομικό πρόσωπο έχει καταβάλει το ποσό των 450.000 ευρώ από ιδίους πόρους δηλαδή έχει πληρώσει τη μισθοδοσία του προσωπικού, έχει ακόμα να παίρνει 43.000 ευρώ από το προηγούμενο σχολικό έτος, ποσό το οποίο ακόμα δεν έχει καταβληθεί στο νομικό πρόσωπο, οπότε αυτό δημιουργεί μεγάλη δυσκολία στην αποπληρωμή της καινούριας σχολικής χρονιάς που έχει ξεκινήσει από το Σεπτέμβριο, δεδομένου ότι πλησιάζουμε και στο τέλος του οικονομικού έτους του 2016».

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ

Συμπλήρωσε δε πως «είναι δηλαδή μονόδρομος, θα περιμένουμε τη χρηματοδότηση από την ΕΤΑΑ για να μπορέσουμε να την αποδώσουμε στους 75 συμβασιούχους του προγράμματος. Έχουν πληρωθεί και τον Αύγουστο, η πλειοψηφία των χρημάτων είναι από λεφτά του νομικού προσώπου, τα οποία κι εμείς τα έχουμε καταβάλει για τη μισθοδοσία και περιμένουμε σιγά σιγά να τα εισπράξουμε και να τα επαναφέρουμε στο ταμείο του νομικού προσώπου, έχοντας ακόμα να παίρνουμε 43.000 ευρώ. Ευελπιστούμε να υπάρξει μια κινητικότητα τις επόμενες μέρες, η αλληλογραφία είναι συχνή με την ΕΤΑΑ και η ηλεκτρονική αλληλογραφία αλλά και τηλεφωνικά επανειλημμένως μιλάμε με τους χειριστές του προγράμματος που έχουν την Περιφέρειά μας. Η απάντηση είναι ότι και αυτοί περιμένουν την κινητικότητα εισροής των χρημάτων. Χρήματα τα οποία να πούμε και να τονίσουμε ότι έρχονται από τρεις πηγές, εκ των οποίων οι δύο είναι αφενός από την Ευρώπη, η μια πηγή χρηματοδότησης είναι οι εθνικοί πόροι. Αυτό διαταράσσει περισσότερο τις ισορροπίες καθώς ακόμα και τα χρήματα να υπάρχουν και να έχουν προϋπολογιστεί αποδίδονται με πολύ μεγάλη δυσκολία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.