Καθησυχαστικός ο διοικητής του Νοσοκομείου, Ντίνος Κλειτσιώτης, μετά την εμφάνιση κρούσματος κορωνοϊού στην Καβάλα

Νέο κρούσμα κορωνοϊού εμφανίστηκε στην Καβάλα. Συγκεκριμένα σε καραντίνα ευρισκόμενος στο σπίτι του στην Καβάλα μετά την επιστροφή του από την  Αγγλία, ένας 40χρονος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία και συγκεκριμένα δυσκολία στην αναπνοή. Αμέσως προσήλθε στο Νοσοκομείο της Καβάλας όπου και υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορωνοϊό COVID-19. Τα αποτελέσματα βγήκαν τη Δευτέρα 1 Ιουνίου  και βρέθηκε θετικός στον ιό. Ο 40χρονος συνεχίζει να βρίσκεται στο σπίτι του με ήπια μέχρι στιγμής συμπτώματα, ενώ ακολουθείται η διαδικασία ιχνηλάτησης για να διαπιστωθεί με ποιους ήρθε σε επαφή.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 40χρονος δήλωσε στους γιατρούς ότι και στο παρελθόν είχε βρεθεί θετικός στον ιό, όταν βρίσκονταν στην Αγγλία. Ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης σημείωσε πως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό, πρόκειται για ένα ήπιο κρούσμα.

ΘΕΤΙΚΟ ΚΡΟΥΣΜΑ

Συγκεκριμένα είπε ότι «είχαμε ένα θετικό κρούσμα στο νοσοκομείο μας. Όμως δεν μας ανησυχεί γιατί έχει έρθει από την Αγγλία, ήταν σε καραντίνα, ένοιωσε κάποια αναπνευστικά προβλήματα, ήρθε στο Νοσοκομείο μας. Εκείνη τη μέρα η διευθύντρια της Πνευμονολογικής ήταν σε εφημερία, τον είδε, βγήκε το αποτέλεσμα που ήταν θετικό, πήρε τις οδηγίες του για καραντίνα στο σπίτι για 14 μέρες. Θέλω να καθησυχάσω τους συντοπίτες μας. Ήρθε ο άνθρωπος με όλες τις προφυλάξεις, με τη μάσκα του. Ανέφερε στην πύλη ότι είχε έρθει από Αγγλία και ένοιωσε κάποια δυσφορία. Αντιμετωπίστηκε πολύ σωστά από το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό και αυτήν την στιγμή είναι στο σπίτι του σε καραντίνα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε επιπλέον προβλήματα γιατί ήρθε με προφυλάξεις κι εμείς από την πλευρά μας είχαμε τις προφυλάξεις μας και κάτι παραπάνω διότι ο ίδιος είπε ότι ενδεχομένως να είναι ύποπτος. Λειτούργησε σωστά ο συγκεκριμένος πολίτης κι αυτό τον τιμά».

ΙΔΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ

Πρόσθεσε ότι «συνεχίζουμε με τις ίδιες προφυλάξεις. Στην πύλη εξακολουθούμε να κάνουμε τη θερμομέτρηση. Όποιος μπαίνει στο Νοσοκομείο έχει τη μάσκα του, τηρούμε τους κανόνες κατά γράμμα. Όλες οι οδηγίες τηρούνται όπως και στην αρχή του κορωνοϊού. Είμαστε σε εγρήγορση κάθε στιγμή.

Η κινητή ιατρική μονάδα παραμένει στο Νοσοκομείο, τη χρησιμοποιούμε, παίρνουμε τα δείγματα εκεί για να   μην ταλαιπωρούμε όλους αυτούς οι οποίοι πρόκειται να κάνουν την εγχείρησή τους. Δεν έρχονται σε καμία επαφή με το Νοσοκομείο μέσα. Παίρνουμε τα δείγματα και βγάζουμε τα αποτελέσματα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.