Κύριο άρθροΠολιτική

Καθαρίστριες σχολικών κτηρίων και αγωγός ΤΑΡ στο μενού της χθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Οι σχολικές καθαρίστριες του Δήμου Καβάλας που εργάζονται με σύμβαση παραβρέθηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και μέσω της προέδρου του Σωματείου τους κ. Στρουμπούλη ζήτησαν την έκδοση ψηφίσματος από το Δημοτικό Συμβούλιο έτσι ώστε να πάρουν επίδομα γάλακτος που δικαιούνται οι εργαζόμενοι στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η δήμαρχος κ. Τσανάκα ανέφερε ότι αυτές οι εργαζόμενες δεν βρίσκονται σε σχέση εργασίας με το δήμο αλλά με τις σχολικές επιτροπές που διεκπεραιώνουν τις μισθοδοσίες τους. Σύμφωνα με την ίδια μόνο το υπουργείο Εργασίας μπορεί να βγάλει μια απόφαση για αυτά τα χρήματα τα επιπλέον που δικαιούνται καθώς η ίδια θεωρεί ότι η εργασία που προσφέρουν οι συμβασιούχες καθαρίστριες των σχολικών κτηρίων δεν διαφέρουν από την εργασία των υπόλοιπων καθαριστριών και συνεπώς δικαιούνται ανθυγιεινό επίδομα και γάλα. Για αυτό και πρότεινε να εγκριθεί το ψήφισμα που ζητούσαν οι καθαρίστριες ώστε να είναι ένα όπλο που θα το χρησιμοποιήσουν απέναντι στο υπουργείο.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ

Η κ. Στρουμπούλη ευχαρίστησε την αντιπολίτευση και τη διοίκηση του Δήμου Καβάλας που τους στηρίζει απέναντι σε όλα τους τα προβλήματα, τονίζοντας ότι οι συνάδελφοί τους που είναι μόνιμοι δικαιούνται τα μέτρα ατομικής προστασίας αλλά δυστυχώς πριν τρεις μέρες ανακαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση τους εξαίρεσε από το σχετικό νόμο. Πρόσθεσε δε ότι ζητούν την αγάπη του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς δεν δικαιούνται επίδομα γάλακτος και μέσω του ψηφίσματος επιδιώκουν να δικαιωθούν τα 90 άτομα που απασχολούνται στο Δήμο Καβάλας. Σημείωσε δε ότι πιέζουν πανελλαδικά και ζητούν έστω και αναδρομικά να λάβουν το γάλα που δικαιούνται για τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο και αν το λάβουν θα το δώσουν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Καταληκτικά δήλωσε ότι οι καθαρίστριες των 150 ευρώ ζητούν τη στήριξη του Δήμου Καβάλας. Φυσικά το Σώμα ήταν θετικό στην έγκριση αυτού του ψηφίσματος συμπαράστασης προς αυτές τις εργαζόμενες.

ΑΓΩΓΟΣ ΤΑΡ

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας επικαιροποίησε προηγούμενο ψήφισμα του για την αλλαγή όδευσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ.  Η  δήμαρχος κ. Τσανάκα ενημέρωσε το Σώμα για τη σύσκεψη που συμμετείχε στην Αθήνα με τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Σταθάκη για το θέμα του αγωγού ΤΑΡ, όπου αποφασίστηκε να γίνει μια διαβούλευση με τους ανθρώπους του ΤΑΡ για την πιθανή αλλαγή όδευσης του αγωγού. Μάλιστα στη συνεδρίαση ήταν και ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας κ. Καλπακίδης όπως και άλλα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα (Π. Αρσονιάδης).

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ

Τέλος, με την έναρξη της συνεδρίασης η κ. Ιωαννίδου ανακοίνωσε ότι θα παραμείνει ανεξάρτητη δημοτική σύμβουλος μετά την αποπομπή από την παράταξη «Ο Τόπος της Ζωής μας» επικεφαλής της οποίας είναι ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος. Ο τελευταίος τη διέγραψε επειδή λαμβάνει μέρος στις εκλογές του Επιμελητηρίου, κάτι που τον βρίσκει αντίθετο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *