Καθαρίστηκε από τον Δήμο Καβάλας και την εταιρεία PFCI των Λιπασμάτων το δασάκι της Παναγούδας

Το Δασάκι της Παναγούδας καθαρίστηκε από τον Δήμο Καβάλας και την εταιρεία PFCI (Λιπάσματα) με αποτέλεσμα να απομακρυνθούν απορρίμματα και χόρτα. Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Κυριάκος Σταυρίδης σε δηλώσεις του τόνισε πως η βοήθεια των Λιπασμάτων ήταν καθολική. Παράλληλα χθες η Υπηρεσία Καθαριότητας επιχείρησε στο Παληό Καβάλας που αντιμετωπίζει πρόβλημα στην καθαριότητα.

Ο κ. Σταυρίδης είπε ότι «έγινε πολύ καλή δουλειά από τα παιδιά των λιπασμάτων με τον κ. Γιαννίκο που κάθε χρόνο έχει αναλάβει να καθαρίσει το δασάκι της Παναγούδας. Είναι μια αξιέπαινη προσπάθεια που πρέπει να μιμηθούν κι άλλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην Καβάλα ώστε ο δήμος να έχει μία βοήθεια στο καθάρισμα, τουλάχιστον των χόρτων αυτήν την εποχή, σε διάφορα παρκάκια. Έγινε καλή δουλειά και θέλει να συνεχιστεί γιατί από το κάτω μέρος έχουμε ακόμη δουλειά».

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΛΗΟ

Συνέχισε λέγοντας ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) είμαστε στο Παληό. Κάνουμε μία μεγάλη εξόρμηση για να μπορέσουμε να το συμμορφώσουμε από πλευράς καθαριότητας. Αυτά που βλέπουμε και αντιμετωπίζουμε είναι εξωπραγματικά. Ένα μέρος καθαρά τουριστικό που πολλοί δημότες μας έχουν εδώ τα σπίτια τους, έχουν δημιουργήσει μία κατάσταση απαράδεκτη. Αφού το καθαρίσουμε, θα έχουμε επόπτες που θα ελέγχουν την κατάσταση και πρέπει να δούμε από την αρχή τον κανονισμό ώστε να ανέβουν λίγο τα πρόστιμα. Πλένουμε τους κάδους, είναι 4 φορτηγά, 6 χορτοκοπτικά και αυτό που αντιμετωπίζουν οι επόπτες, μου λένε ότι χρειάζονται τουλάχιστον 15 μέρες. Έχει ξεφύγει η κατάσταση. Τρέχουμε έναν μαραθώνιο με πολλούς αντιπάλους. Αν αυτοί δεν συμμορφωθούν και δεν συνέλθουν θα αντιμετωπίσουν όλο αυτό το πρόβλημα το καλοκαίρι. Δεν μπορούμε να είμαστε μόνιμα στο Παληό. Υπάρχουν κι άλλες συνοικίες που πρέπει να προσέξουμε και να καθαρίσουμε. Θα ζητήσω τη βοήθεια των ανθρώπων του Παληού, δεν είναι μόνο τα ωραία σπίτια και οι βόλτες, είναι και οι υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στην καθαριότητα. Δεν ζητάμε να βγουν να καθαρίσουν, αλλά ένα απλό τηλέφωνο ότι θα βγάλουν κάτι. Απ’ όλο αυτόν τον όγκο που μαζεύουμε, υπάρχουν μόνο δύο τηλεφωνήματα στην υπηρεσία ότι έχουν κόψει χόρτα.

Τα πρόστιμα, ναι, να πέσουν, αν βρούμε αυτούς που είναι οι παραβάτες. Όσες φορές και να γυρίσουμε, κανείς γείτονας δεν μιλάει. Το μόνο που έχει είναι να σχολιάσει και να πει «εγώ θα το πω»; Κάποιος πρέπει να μιλήσει. Θίγονται τα συμφέροντά τους, η υγιεινή τους. Αν δεν μας βοηθήσουν δεν πρόκειται να διορθωθεί το πρόβλημα. Και δεν ζητάμε τα χρήματα. Ζητάμε τη συνεννόηση, για να στέλνουμε φορτηγό».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.