Καθαρίστηκε από τα απορρίμματα το διαμέρισμα του 2ου ορόφου στον Άγιο Νικόλαο όπου βρέθηκε νεκρός 47χρονος ρακοσυλλέκτης

Καθαρίστηκε από τα απορρίμματα το διαμέρισμα του 2ου ορόφου στον Άγιο Νικόλαο απέναντι από την εκκλησία όπου βρέθηκε το πτώμα ενός 47χρονου ρακοσυλλέκτη, όπως έγινε γνωστό από τον Αντιδήμαρχο Καβάλας κ. Μπόνια.

Στις δηλώσεις του ο κ. Μπόνιας σημείωσε πως «τις τρεις μέρες που ήμασταν εκεί η δυσοσμία ήταν αφόρητη. Είτε στο ΧΥΤΑ ήσουν που πέφτουν τόνοι απορριμμάτων είτε στο διαμέρισμα είτε δίπλα στο απορριμματοφόρο ήταν η ίδια κατάσταση. Τώρα οι περίοικοι εκεί το είχαν συνηθίσει, δεν ξέρω τι να πω. Ειδικά το βράδυ της Κυριακής προς το τελείωμα ήταν πολύ πιο έντονη η οσμή. Μείνανε βέβαια πολλά πράγματα μέσα ακόμα, θα δούμε τώρα, μάλλον θα αναλάβει η κληρονόμος να τα καθαρίσει από μέσα. Γιατί το πρόβλημα υπάρχει, μπορεί ο όγκος να έφυγε αλλά το πρόβλημα πάλι υπάρχει, δεν ξέρω τι θα γίνει. Τα σκουπίδια φύγανε, αντικείμενα όμως έχουν μείνει. Για εμάς η εντολή που ήρθε ήταν να καθαριστεί το σπίτι από τα σκουπίδια, βέβαια αυτά που μείνανε τώρα, κάτι πολυθρόνες, κάτι στρώματα και καρέκλες, αυτά έχουν όλα ποτίσει. Πρέπει δηλαδή να φύγουν από κει για να μπορέσει να απολυμανθεί και το σπίτι να απολυμάνουν και οι άνθρωποι γύρω γύρω τα γραφεία τους, ο οδοντίατρος, ο φυσιοθεραπευτής, ο δικηγόρος, κι αυτοί θέλουν να απολυμάνουν το χώρο τους. Μπήκε στο χώρο δικό μας συνεργείο και την Παρασκευή το βράδυ μπήκε και την Κυριακή μπήκε κι έκανε δυο ψεκασμούς, έναν για τις οσμές και έναν για την απεντόμωση. Εκεί τώρα και βιβλία έχει και κονσέρβες για ζώα που τάιζε, αυτά δεν τα πειράξαμε γιατί ήταν σε ράφια. Εμείς μαζέψαμε αυτά που ήταν στο δάπεδο. Και ήταν και αρκετό ύψος και πατημένα και παλιά, ήταν άθλια η κατάσταση. Χρειάστηκαν τρία απορριμματοφόρα, δεν γέμισαν βέβαια και τα τρία. Επειδή κάθε μέρα το συνεργείο άντεχε μέχρι κάποια ώρα, δεν μπορούσε να μείνει το απορριμματοφόρο εκεί. Το παίρναμε, το αδειάζαμε, το πλέναμε και την άλλη μέρα ξανά. Τώρα ως όγκο απορριμμάτων δεν μπορώ να το προσδιορίσω, μπορεί να ήταν και τέσσερις τόνοι, μπορεί να ήταν και πέντε τόνοι, ότι ήταν όγκος ήταν».

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Ερωτηθείς ο κ. Μπόνιας αν έχει βελτιωθεί η κατάσταση με τον αριθμό του προσωπικού στην υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Καβάλας, σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή είμαστε εντελώς γυμνοί. Περιμένουμε εντός της εβδομάδας να πάρουμε διμηνίτες. Είμαστε με το προσωπικό του δήμου συν το πεντάμηνο που πήρε την προέκταση με το νόμο Κατρούγκαλου. Και σήμερα (σ.σ. χθες) τελειώνει η προθεσμία κατάθεσης δικαιολογητικών, μέσα στη βδομάδα ευελπιστώ ότι θα τους έχουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση