Κύριο άρθροΟικονομία

«Κίνηση έχουμε, κέρδος δεν υπάρχει» τονίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών  Παναγιώτης Βασιλούδης

Αυξημένη είναι η τουριστική κίνηση στην Θάσο σε σχέση με την περσυνή καλοκαιρινή περίοδο όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Καφεζυθοπωλών κ. Παναγιώτης Βασιλούδης. Μάλιστα η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι σχεδόν στο 100%.  Πλην  όμως οι τζίροι είναι χαμηλοί όπως εξήγησε τονίζοντας αρχικά ότι

«Ο Αύγουστος είχε πάρα πολύ κόσμο, περισσότερο ακόμη και από πέρσυ. Δεν υπήρχε πληρότητα για να μείνει κανείς σε ξενοδοχείο. Αυτό είναι ένα γεγονός. Μέχρι και σήμερα και από πολύ νωρίτερα ακόμη τα δωμάτια όλα ήταν γεμάτα. Απλά ο κόσμος δεν έχει τη συνήθεια να πληρώνει… δεν ξοδεύει δηλαδή στα μαγαζιά. Για αυτό και δεν μπορούν να εισπράξουν τα μαγαζιά. Γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να πωλήσουν το προϊόν τους. Και ένα περισσότερο γιατί οι 8 μονάδες στο ΦΠΑ είναι ό,τι χειρότερο για τα μαγαζιά εστίασης.

Γιατί τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος δεν είναι τα σούπερ μάρκετ που ό,τι και να γίνει εγώ θα πάω να αγοράσω γιατί είναι το προϊόν που το χρειάζομαι. Εγώ όμως δεν μπορώ να αυξήσω την τιμή μου στο δικό μου κατάστημα γιατί αλλιώς θα χάσω τον πελάτη. Εμείς απορροφάμε την αύξηση του ΦΠΑ, δουλεύουμε χωρίς να έχουμε όμως κάτι στην τσέπη μας».

ΕΝΑ ΓΕΓΟΝΟΣ

Ο κ. Βασιλούδης σχολίασε πως «όλοι στα νησιά, σήμερα εισπράττουμε, αύριο τα δίδουμε. Και αυτό είναι γεγονός πως δεν έγινε ποτέ στα νησιά μας αλλά και σε όλη την χώρα μας γενικά. Έχουμε δουλειά αλλά εισπράξεις δεν έχουμε με τις αυξήσεις. Γιατί οι αυξήσεις είναι υπερβολικές. Όταν το πορτοκάλι το έπαιρνες 80 λεπτά και τώρα 1,20 όταν το κασέρι το έπαιρνες 4 και τώρα 8 ευρώ το κιλό αυτός που είναι υποχρεωμένος να το πάρει θα το πάρει το αγαθό. Εγώ όμως δεν μπορώ να το εισπράξω όλο αυτό.

Αυτό είναι το δύσκολο για εμάς. Φέτος τα καφέ είναι πολύ χάλια. Τα φαγάδικα δουλεύουν πάρα πολύ καλά και μόνο στα καφέ έχει πρόβλημα. Και αυτό αφορά και στην Θάσο και στην Καβάλα, η οποία είναι πολύ χάλια φέτος η οποία δούλευε με Τούρκους κλπ και φέτος δεν έχει την ίδια ικανοποιητική κίνηση η Καβάλα. Όντως έχουμε αύξηση στο τουριστικό ρεύμα αλλά ποιοτικώς έχουμε μείωση. Ο κόσμος υπάρχει αλλά δεν κυκλοφορεί το βράδυ. Και αν βλέπεις έναν Έλληνα και τους άλλους ξένους είναι βέβαιο ότι δεν θα έχεις κέρδος».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *