ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κέντρο Απεξάρτησης θα δημιουργήσει η Μητρόπολη αξιοποιώντας την πρώην Ορθοπεδική Κλινική

Η Ιερά Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου θα προχωρήσει στην αξιοποίηση της πρώην Ορθοπεδικής Κλινικής μετατρέποντας την σε Κέντρο Απεξάρτησης Ατόμων από ναρκωτικές ουσίες. Ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας κ. Γρανάς Αρχέλαος εξέφρασε την ικανοποίηση του για αυτή την εξέλιξη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαστε πολύ κοντά σε μία συμφωνία με τον Σεβασμιότατο, για την αξιοποίηση της Ορθοπεδικής Κλινικής. Ήδη κάποιοι γνωστοί του, φίλοι, μηχανικοί το είδαν. Είδαμε την Κυριακή τους χώρους και αυτοί νομίζω ότι συμφωνούν για αυτό που θέλει να κάνει ο Σεβασμιότατος, που θέλει να δημιουργήσει αυτήν την Μονάδα. Πιστεύω ότι σύντομα θα αρχίσουν κάποιες εργασίες τις οποίες θα υποδείξουν οι μηχανικοί, ανάλογα με αυτό που θέλουν να δημιουργήσουν και θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, η επιθυμία του Σεβασμιότατου είναι το Νοέμβριο του 2019 να κάνουμε και τα εγκαίνια. Χαριτολογώντας βέβαια.

Πιστεύουμε ότι πλέον είμαστε σε καλό δρόμο, όσον αφορά την αξιοποίηση του Ορθοπεδικού και είναι και για την Ιατρική Εταιρεία η ευτυχέστερη κατάληξη αυτή. Θα δημιουργηθεί αυτό που έχει στο νου του και στην καρδιά του ο Σεβασμιότατος, που θα έχει και ανταπόκριση στην κοινωνία της Καβάλας και όχι μόνο. Η σκέψη του είναι να επεκταθεί ίσως και σε όλη τη βόρεια Ελλάδα.

Το Δασαρχείο δεν έχει πρόβλημα. Δεν ήθελε να γίνει κάτι το οποίο δεν είναι κοινωφελές. Αυτό δεν είναι κάτι το οποίο θα μπορέσει κανείς να το αρνηθεί».

ΣΑΝΑΤΟΡΙΟ

Πρόσθεσε δε πως «Και βέβαια ο Σεβασμιότατος είπε ότι θα μας βοηθήσει και με την ιστορία με το Σανατόριο που είναι στον Άρειο Πάγο, ώστε να μπορέσουμε να τελεσιδικήσουμε και εκεί ώστε να ξέρουμε τι θα κάνουμε και το υπόλοιπο κτήριο. Εκεί έχουμε δικαιωθεί στο δεύτερο βαθμό, στο Εφετείο και η διοίκηση έκανε αναίρεση στον Άρειο Πάγο.

Ήμουν στην Αθήνα την εβδομάδα που μας πέρασε. Εκεί επισκέφθηκα και κάποια δικηγορικά γραφεία. Θα μπορέσουμε με κάποιους διακεκριμένους δικηγόρους- καθηγητές, να πάμε στον Άρειο Πάγο. Θα κάνουμε ό,τι καλύτερο για να το διεκδικήσουμε από αυτήν την άποψη και η βοήθεια της Μητρόπολης είναι πραγματικά ουσιαστική, γιατί η Ιατρική Εταιρεία δεν έχει, πλέον, τα έσοδα, που είχε κάποια χρόνια πριν, όταν νοίκιαζε και το Νοσοκομείο. Αλλά και τα ενοίκια που παίρνουμε πλέον έχουν χαμηλώσει λόγω της κρίσης και χρειαζόμαστε κάποια χρήματα για να πάμε σ’ αυτήν τη διεκδίκηση.

Οι σκοποί μας, με τη Μητρόπολη, είναι παράλληλοι και η δυνατή θέληση της Μητρόπολης και του Σεβασμιότατου, σίγουρα μας ικανοποιεί όλους. Και εμάς σαν Ιατρική Εταιρεία αλλά και την κοινωνία της Καβάλας αφού θα δημιουργηθεί κάτι το οποίο λείπει από την περιοχή μας».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *