«Κάνουμε το ανθρωπίνως δυνατό για τα αδέσποτα σκυλιά στο ΤΕΙ» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Ζήσης Μπόνιας

Το πρόβλημα με τα αδέσποτα σκυλιά στην Καβάλα ξέφυγε και ιδιαίτερα στα ΤΕΙ όπου το τελευταίο διάστημα είχαμε πολλές επιθέσεις σκυλιών σε φοιτητές. Μία φοιτήτρια την Δευτέρα έπεσε θύμα επίθεσης και οδηγήθηκε στο νοσοκομείο. Δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Ζήσης Μπόνιας.

«Είχαμε επεισόδια. Τη Δευτέρα σημειώθηκαν τρία περιστατικά βεβαιωμένα από το νοσοκομείο στις εγκαταστάσεις του ΤΕΙ όπου έσπευσα και εγώ ως αντιδήμαρχος καθαριότητας συνοδευόμενος από τους αρμόδιους υπαλλήλους κ.κ. Μουμτζή και Δαγκάκη για την περισυλλογή των αδέσποτων. Έχουμε μεγάλο πρόβλημα εκεί.  Φοιτήτρια επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία εξηγώντας ότι κάποιο αδέσποτο τη δάγκωσε στο πόδι κι επιπλέον παρόμοιο πρόβλημα αντιμετώπισαν μία ακόμη σπουδάστρια και μία καθηγήτρια. Δυστυχώς λόγω πανικού τα «θύματα» δεν είναι σε θέση να υποδείξουν τα σκυλιά που τους επιτέθηκαν ώστε να συγκεντρωθούν και να απομακρυνθούν.

Κάποια άτομα σιτίζουν συστηματικά τα αδέσποτα εντός των εγκαταστάσεων με αποτέλεσμα να έχει μαζευτεί μεγάλος αριθμός τετράποδων στην περιοχή. Προ ημερών ο δήμος συνέλεξε συγκεκριμένο αδέσποτο που υποδείχθηκε ως επικίνδυνο ενώ ένα ακόμη τετράποδο περισυνέλεξε και τη Δευτέρα. Η υπηρεσία δρομολογεί συλλογή όλων των αδέσποτων που βρίσκονται στο χώρο διότι προκαλείται σοβαρότατο πρόβλημα».

ΒΟΗΘΑ

Πρόσθεσε δε πως  «Η μεγάλη έκταση των εγκαταστάσεων  του ΤΕΙ φαίνεται πως βοηθά τα τετράποδα να κινούνται διαρκώς και να χάνονται. Κάποια στιγμή είναι στο γήπεδο, κάποια είναι στα δέντρα… Επιπλέον, κάποια θηλυκά αδέσποτα έχουν γεννήσει μέσα στις εγκαταστάσεις.

Στη διάρκεια της επίσκεψής μου εντόπισα  δέκα αδέσποτα. Τρία επεισόδια είχαμε μέσα στο ΤΕΙ.  Ο δήμος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αντιμετώπιση του προβλήματος, στο πλαίσιο φυσικά των περιθωρίων που του αναγνωρίζει η σχετική νομοθεσία. Δυστυχώς δεν ξέρουμε ποια είναι τα σκυλιά ώστε να δούμε από την αγέλη ποια είναι τα επιθετικά για να τα πάρουμε. Στον πανικό τους επάνω δεν μπόρεσαν να επικεντρωθούν. Αν έχουμε υπόδειξη μπορούμε να κάνουμε και καλύτερη παρακολούθηση. Προσωπικά είδα ήδη 10 σκυλιά να γυρνάν εκεί. Όταν μάλιστα τα ταΐζουν τότε τα ζώα δεν φεύγουν. Και δεν μιλάμε για φήμες αλλά για βεβαιωμένα περιστατικά από το Νοσοκομείο. Εμείς κάνουμε το παν, κάθε νόμιμο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε τα σκυλιά αλλά δεν τα βρίσκουμε εύκολα. Το σκυλί δεν κάθεται σε ένα μέρος.

Με τις φιλοζωικές  οργανώσεις έχουμε επαφή αλλά η βοήθεια είναι λίγη. Προσπαθούμε σε συνεργασία να κάνουμε κάτι αλλά και αυτοί δεν έχουν πολλά άτομα. Θα δούμε τι θα κάνουμε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.