«Κάνουμε σωστά βήματα ως κυβέρνηση» δηλώνει ο πολιτευτής των ΑΝΕΛ Γιώργος Τσακίρης

Πολύς λόγος γίνεται για το νέο ασφαλιστικό και φορολογικό σύστημα  καθώς επικρατεί μία περίεργη κατάσταση στους ελεύθερους επαγγελματίες και όχι μόνον και υπάρχουν αντιδράσεις όπως έγινε προχθές από πλευράς του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας με αποκλεισμό της Εφορίας για μία ώρα… Δηλώσεις για το θέμα έκανε ο εκπρόσωπος τύπου των ΑΝΕΛ κ. Γιώργος Τσακίρης.

Όπως τόνισε ο κ. Τσακίρης «Κυκλοφόρησε ένας πίνακας στο διαδίκτυο που δείχνει κατά πόσο οι έμποροι και οι επαγγελματίες θα πληρώσουν περισσότερο ή λιγότερο με το νέο ασφαλιστικό σύστημα. Κυρίως αναφέρεται στο φορολογικό μια μιλάμε για φόρους στα κέρδη και την εισφορά για πάνω από 12 χιλιάδες ευρώ.

Άρα όσοι επαγγελματίες έχουν καθαρά κέρδη πάνω από 32 χιλιάδες ευρώ θα πληρώσουν από 200  έως 760 ευρώ λιγότερα σε σχέση με το 2015. Πιστεύω ότι αντιδρούν επειδή δεν είναι ενημερωμένοι. Υπάρχει μια καμπάνια από κόμματα της αντιπολίτευσης έτσι ώστε να δημιουργήσει ένα κλίμα ενάντια στην κυβέρνηση και να θορυβήσει την ελληνική κοινωνία.

Άλλωστε καθημερινά στα κεντρικά ΜΜΕ βλέπουμε τέτοιες ανακοινώσεις. Έχουμε λοιπόν θέμα με την προκαταβολή φόρου που πάει από το 75 στο 100% οπότε και ίσως δούμε κάποιες αλλαγές, αλλά μπορεί κάποιος  να πει ότι σε τελική ανάλυση η προκαταβολή έχει άμεση σχέση με την κερδοφορία που μπορεί να έρθει από την μια περίπτωση στην άλλη.

Σε κάθε περίπτωση όμως δεν ισχύουν αυτά τα οποία ακούγονται. Θεωρώ ότι δε έχουν ενημερωθεί σωστά και σε κάθε περίπτωση στην πράξη θα φανεί ποιος και τι θα χάσει. Θα κάνουμε τις φορολογικές μας δηλώσεις και θα φανεί».

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Στο ερώτημα γιατί δεν δέχονται ενημέρωση και εξηγήσεις ο ίδιος απαντά ότι  «οι γενικοί γραμματείς αλλά και οι τοποθετήσεις όλων μας εντός των υπουργείων δείχνουν τελικά ότι άλλα ισχύουν και όχι αυτά που λέγονται κύρια από τη ΝΔ.

Δεν είναι ότι έχουμε ένα έλλειμμα επικοινωνίας. Απλά φτάσαμε να λέμε ότι όσοι έχουν μπλοκάκια θα καταστραφούν και έτσι πολλοί έκλεισαν τις δουλειές τους και άλλοι πάλι λένε ότι όσοι έχουν καταστήματα θα καταστραφούν και κλείνουν τις εργασίες τους άμεσα. Σε καμία περίπτωση στην Ελλάδα η κατάσταση δεν είναι ρόδινη. Να συμφωνήσω ότι το κόστος της ενέργειας είναι μεγάλο, η φορολογία ομοίως είναι μεγάλη και πλήττονται κύρια οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αλλά αυτός είναι ο καιρός, αυτή είναι η κυβέρνηση για να βγούμε από την κρίση. Εγώ νομίζω ότι τα πράγματα βελτιώνονται.

Θα πω ότι και η Ευρώπη μας είπε ότι οι τράπεζες πάνε καλύτερα πλέον. Ένα από τα κύρια στοιχεία της οικονομίας είναι οι τράπεζες να είναι σε καλό σημείο, ώστε μέσω αυτών να υπάρχει ρευστότητα στην χώρα.

Βέβαια υπάρχει πρόβλημα και πρέπει οι τράπεζες να αποκτήσουν ρευστότητα για να την διοχετεύσουν στην αγορά. Εμείς θέλουμε να βγει χρήμα στην αγορά, μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Ως κράτος σαφώς και δεν είναι εύκολο να πείσεις τις τράπεζες να ρίξουν τα χρήματά τους στην αγορά. Απλά η εμπειρία έχει δείξει, ότι όταν οι τράπεζες έχουν λεφτά θέλουν για να κερδίσουν επιπλέον να τα ρίξουν στην αγορά.

 

Με αυτή την αβεβαιότητα των αξιολογήσεων όλα πάνε πίσω. Για αυτή την αβεβαιότητα δεν φταίει η κυβέρνηση. Δεν μπορεί να δίδει έτσι χρήματα. Πρέπει να κλείνει συμφωνίες προς όφελος των πολιτών. Απλά έχει συμφωνηθεί τα όποια μέτρα να έχουν και δημοσιονομικό αποτέλεσμα».

ΑΝΤΙΜΕΤΡΑ

Πρόσθεσε δε ότι «Θα δούμε τι κάνουν και τα αντίμετρα. Μιλάμε για μείωση ΕΝΦΙΑ, μείωση ΦΠΑ στα νησιά και άλλα μέτρα που θα φέρουν ένα καλύτερο κλίμα. Θα πρέπει όμως να δούμε πραγματικά τι θα συμβεί και δεν μπορώ να σχολιάσω πριν δω και εγώ τι μέτρα και αντίμετρα θα προταθούν.

 

Αναμένουμε να γίνουν και άλλα, αναμένουμε να δούμε τι θα υιοθετηθεί. Κάτι θα δει και ο πολίτης, δεν μπορεί να υπάρξει μόνο επικοινωνιακό αποτέλεσμα και όχι κάτι πρακτικό. Θα το βρουν εμπρός τους. Περιμένουμε να δούμε τα επίμετρα που θα μηδενίσουν το αποτέλεσμα των πρώτων. Είναι όλα περίεργα και πρωτοφανή. Σαφώς και θέλουμε ευημερία. Ξέρουμε και για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 που έδωσε επιπλέον έσοδα στους συνταξιούχους. Αυτή η κυβέρνηση έδιωξε το παράβολο στα νοσοκομεία, έβγαλε εκτός τους  εργολάβους και πλέον τα νοσοκομεία εμφανίζονται χωρίς οφειλές.  Αυτά τα χρήματα δεν μένουν μέσα στην ελληνική οικονομία;

Αν θέλουμε να πάμε παραπέρα, θα δεχθούμε και την περιστολή των δαπανών, και ό,τι χρειάζεται για το καλό όλων μας. Προσπαθώ και θέλω να είμαι ειλικρινείς Σαφώς δεν πάμε σε υφεσιακά μέτρα. Όταν μιλούσαμε για το ασφαλιστικό αν δεν υπήρχε η κατατρομοκράτηση των εμπόρων τι θα γινόταν; Και όμως λιγότερα θα πληρώσουν. Υπάρχουν παραδείγματα και είναι καιρός να το παραδεχθούν όλοι δημόσια».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση