Κύριο άρθροΟικονομία

«Κάναμε την καλύτερη επιλογή και προστατεύσαμε τα συμφέροντα του Δήμου» εκτιμά ο Αντιδήμαρχος  Ηλίας Καλανταρίδης για το κυλικείο της Καλαμίτσας

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ο Δήμος Καβάλας μετά από  διαγωνισμό μίσθωσε το κυλικείο του Κλειστού Αθλητικού κέντρου της Καλαμίτσας. Μάλιστα ο μισθωτής θα πληρώσει 2655 ευρώ τον μήνα και τα λειτουργικά έξοδα του.  Σχετικές δηλώσεις έκανε ο Αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Καλανταρίδης.

Αρχικά ο κ. Καλανταρίδης δήλωσε πως «Όταν πρόκειται ο Δήμος να βγάλει μια δημοπρασία για ένα κυλικείο για παράδειγμα, αφού πρώτα παρθεί η απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο έρχεται μετά η Οικονομική Επιτροπή και καταρτίζει τους όρους βάσει της οποίας θα γίνει η νέα δημοπρασία.

Εμείς λοιπόν είχαμε τους όρους από την προηγούμενη δημοπρασία που είχε γίνει πριν από τρία χρόνια και μαζί με τον Αντιδήμαρχο  κ. Φιλόσογλου που είναι και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος στα γήπεδα του Δήμου και γνωρίζει καλύτερα τι συμβαίνει σε αυτά τα μαγαζιά, αποφασίσαμε να τροποποιήσουμε τους όρους για να εξασφαλίσουμε καλύτερα τα συμφέροντα του Δήμου.

Και γιατί το λέμε αυτό; Μα γιατί υπάρχουν αμπολές περιπτώσεις όπου τρέχουμε πίσω από ενοικιαστές να πάρουμε τα νοίκια, δεν τα παίρνουμε ποτέ, έχουμε συσσωρευμένα χρέη που πρέπει να συγκεντρωθούν αλλά ποιος τα πληρώσει, προχωρούμε σε διοικητικές αποβολές, χάνουν τις εγγυήσεις κλπ».

ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ Ο ΕΚΜΙΣΘΩΤΗΣ

Ο κ. Καλανταρίδης εξήγησε ότι «Για αυτό και βάλαμε τον όρο να πληρώνει ο εκμισθωτής πλέον τη ΔΕΗ και το νερό όπως επίσης μια και στον προηγούμενο διαγωνισμό ως εγγύηση προβλέπονταν τρία μισθώματα προσπαθήσαμε αυτό το κυλικείο που είναι το καλύτερο από όλα του Δήμου και φέρνει τα περισσότερα έσοδα σε αυτόν που το χρησιμοποιεί για αυτό και εμείς αποφασίσαμε να ζητήσουμε πέντε μισθώματα πια από τον κάθε ενδιαφερόμενο.

Και γιατί το κάνουμε αυτό; Γιατί φαντασθείτε ότι αν ο μισθωτής πάρει το κυλικείο και δώσει 500 ευρώ για ΔΕΗ και νερό, για 3 μήνες όμως  να μην μπορούσε να ανταποκριθεί θα άφηνε οφειλή στο Δήμο, με βάση τα προηγούμενα δεδομένα θα φτάναμε τάχιστα σε μια οφειλή 4500 ευρώ.

Άρα ό,τι και αν έκανε μετά ο Δήμος και σε διοικητική αποβολή να προχωρούσε, θα έχανε πολλά. Και αν είχαμε την εγγυητική που θα έπεφτε ένα τμήμα της οφειλής μόνο θα έπαιρνε ο Δήμος Καβάλας.

Προκειμένου λοιπόν να μην μπλέξουμε σε μια νέα περιπέτεια και μια και θέλουμε αξιόπιστους επαγγελματίες, αφού ξέρουμε σε τι δύσκολους καιρούς ζούμε όλοι μας και όλοι δυσκολεύονται, κάναμε αυτή την αλλαγή γιατί θέλαμε το καλύτερο δυνατό».

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Απαντώντας στις κατηγορίες του δημοτικού  συμβούλου κ. Μάκη Παπαδόπουλου για φωτογραφικούς όρους διαγωνισμού δήλωσε πως  «Ακούσαμε ακόμη και φωτογραφικούς όρους διαγωνισμού στην συνέχεια από κάποιους που είπανε φοβερά πράγματα. Μας είπαν για παράδειγμα ότι οι καβαλιώτες δεν έχουν λεφτά για αυτό και βάζουν τόσους φοβερούς όρους για να μην έρθουν καβαλιώτες στο διαγωνισμό….. Έχουμε ακούσει φρικτά πράγματα και η οικονομική επιτροπή πήρε απόφαση με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα των δημοτών. Αυτό έκανε και σε αυτή την περίπτωση και τελικά εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι βγήκαμε όλοι τελείως κερδισμένοι.

 

Γιατί ενώ είχαμε ένα ενοίκιο που μας άφηνε μόλις 500 ευρώ το μήνα, τώρα έχουμε ένα ενοίκιο της τάξεως των 2650 ευρώ και τη ΔΕΗ και το νερό πληρωμένα από τον ιδιώτη.

Αυτά θα εισπράξει ο Δήμος, με μια αύξηση πάνω από 2 φορές. Τώρα αν κάποιος πει ότι θα αυξηθούν τα ποσά εγώ θα πω ότι τα 1000 ευρώ ήταν λίγα για τη δουλειά που είχε ο ενοικιαστής. Τα λεφτά βγαίνουν γιατί δουλεύει πάρα πολύ καλά ο χώρος, έχει και τα έργα υποδομής ο ενοικιαστής και δουλεύει και με το πάρκο και με τους αθλούμενους. Άρα ξέρουμε τι συμβαίνει… Και επειδή την προσφορά την έκανε ο νυν εκμισθωτής για αυτό επειδή ξέρει πρόσφερε και πολλά.

Ένας από τους ενδιαφερόμενους τώρα, δεν έγινε δεκτός στο διαγωνισμό γιατί δεν προσκόμισε μια φορολογική ενημερότητα. Και όλοι ξέρουμε ότι για να γίνει δεκτός ένας στο διαγωνισμό πρέπει να προσκομίσει και ενημερότητα. Αυτό δεν έγινε με αποτέλεσμα να μείνει εκτός διαγωνισμού. Αν θα προσφύγει όντως αυτό δεν το ξέρω. Είναι δικαίωμα του και μπορεί να το κάνει εντός 5 ή 10 ημερών. Πολύ σύντομα πρέπει να γίνει.

Τώρα αν ενδιαφέρθηκαν 11 και ήρθαν μόνο 3 στη διαδικασία δεν θα πω ότι οι όροι δεν ήταν αυστηροί. Εμείς θέλαμε αξιόπιστους επενδυτές. Και το ότι ήρθαν 3 δεν είναι κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά. Και άλλοι διαγωνισμοί γίνονται έτσι, είτε μιλάμε για μισθώματα είτε για προμήθειες. Αυτό συμβαίνει παντού

Όσο για την σήμανση στη Βενιζέλου θα πω ότι επειδή η μελέτη δεν είχε σήματα, αναμένουμε να μπουν σήματα μετά την μελέτη που κάνει η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας. Και αυτό δεν θα αργήσει να γίνει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *