Κάλεσμα των συνεργαζόμενων συνταξιουχικών σωματείων Καβάλας  στο μεγάλο συλλαλητήριο της Πέμπτης 

Εν όψει του μεγάλου συλλαλητηρίου που θα γίνει την Πέμπτη στην Κομοτηνή από όλα τα συνταξιουχικά σωματεία της Περιφέρειας ΑΜΘ ,χθες το πρωί τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία Ν Καβάλας  ΙΚΑ-ΟΑΕΕ-ΝΑΤ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ – ΒΦΛ έδωσαν συνέντευξη τύπου στην αίθουσα «Νικόλας Μάρτης» της Αντιπεριφέρειας Καβάλας .

Παραβρέθηκαν οι εκπρόσωποι τους κ. κ. Μαούνατζης, Παναγιωτίδης, Τσολακίδου, Πετρούδης και Ταχματζίδης οι οποίοι αναφέρθηκαν στους αγώνες που πρέπει να δοθούν σύσσωμοι από όλα τα σωματεία και στην αφύπνιση της νεολαίας απέναντι στο ασφαλιστικό που θα τους στερήσει όπως δείχνουν τα πράγματα στο μέλλον τις συντάξεις τους και την περίθαλψή τους, έτσι όπως το έχει διαμορφώσει η νύν  κυβέρνηση, η οποία όπως είπαν, ακολουθεί την πεπατημένη των προηγούμενων κυβερνήσεων.

ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ

Ανοίγοντας την ομιλία ο κ Μαούνατζης είπε χαρακτηριστικά ότι αυτός είναι ένας από κοινού αγώνας για τα δικαιώματα μας. Δε ζητάμε παράλογα πράγματα, αλλά τα χρήματα που δώσαμε. Κάθε μέρα οι συντάξεις μας μειώνονται όλο και περισσότερο, ενώ χάνονται τελείως οι επικουρικές.  Αυτό που απομένει είναι ο ξεσηκωμός μας . Μας υποσχέθηκαν κατάργηση ΕΝ.Φ.Ι.Α. έφεραν χειρότερα μέτρα, 13η σύνταξη, πλαγίως μας έφαγαν και τη 12η. Η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από το κακό στο χειρότερο. Τα νοσοκομεία κατάντησαν κλινικές του δρόμου. Μας σπρώχνουν στον ιδιωτικό τομέα.

ΣΤΟΥΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟΥΣ

Για τις τεράστιες μειώσεις των συντάξεων όλων των προαναφερόμενων ταμείων μίλησε ο κ. Παναγιωτίδης λέγοντας ότι αντίθετα οι συντάξεις των δικαστικών υπαλλήλων και των «βολεψάκηδων» βουλευτών αυξάνονται.

Εγώ είπε, συμμετέχω για πρώτη φορά στο συλλαλητήριο αυτό και καλώ τους πάντες να έρθουν τρανώνοντας τον αγώνα μας.  Θα θέλαμε να γίνει και ένα πανκαβαλιώτικο συλλαλητήριο, όμως οι φορείς δεν αδρανούν. Που είναι οι υπόλοιποι επαγγελματίες ; αυτοί δεν νοιάζονται για το μέλλον τους; Γενικά βλέπουμε ένα πάγωμα και από τους νέους που κυριολεκτικά κοιμούνται . Επαναπαύονται στους μισθούς των 400 ευρώ χωρίς να νοιάζονται πως θα ζήσουν με αυτά τα χρήματα.  Πρέπει να σηκώσουμε το ανάστημά μας  και η εικόνα της αγανάκτησής μας να γίνει ένας καθημερινός αγώνας. Φτάσαμε στο να πουλάμε τις περιουσίες μας και τα σπίτια μας, για να έρθουν να τα πάρουν οι ξένοι που θα μας κάνουν μετανάστες στην ίδια μας την χώρα. Είμαστε εμείς που σήμερα στηρίζουμε τα παιδιά μας που δεν έχουν δουλειές, που έχουν απολυθεί από τις δουλειές που κλείνουν.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Σύμφωνη με όλα αυτά δήλωσε και η κ Τσολακίδου Έλλη απ το σωματείο συνταξιούχων του δημοσίου και κάλεσε όλους τους συνταξιούχους να δώσουν τη Πέμπτη το πρωί στο παρόν στο μεγάλο συλλαλητήριο της Κομοτηνής.

ΠΑΡΟΧΗ ΥΓΕΙΑΣ

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των συνταξιούχων των ναυτικών κ Πετρούδης  Γιώργος αναφέρθηκε στο παρελθόν όταν κατήγγειλαν όλοι αυτά που λεγόταν από προηγούμενες κυβερνήσεις πως οι συνταξιούχοι θα πρέπει να αραιώνουν. Αυτό δηλαδή που προσπαθεί να κάνει η νύν κυβέρνηση , στερώντας μας την περίθαλψη, τα φάρμακα και κάθε παροχή υγείας. Πρέπει είπε, να παλέψουμε για όσα αποκτήσαμε με αγώνες. Αυτή την πείρα πρέπει να την μεταλαμπαδεύσουμε στους νέους και να καλέσουμε τους νύν συναδέλφους μας να συμμετέχουν σε μεγαλύτερο αριθμό. Να στηρίξουμε τα ΣΕΑ (συνταξιουχικά σωματεία) και να ανατρέψουμε την πολιτική που υπάρχει τώρα. Στις 13 του μηνός να πάρουμε γνωστούς και φίλους ζητώντας τους να συμμετέχουν στους αγώνες μας .

ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕΤΗΡΕΣ

Τέλος ο κ Πέτρος Ταχματζίδης πρόεδρος των συνταξιούχων του ΙΚΑ τόνισε πως “η νύν κυβέρνηση ακολουθεί το ίδιο παλιό μονοπάτι δείχνοντας το πραγματικό τους πρόσωπο με άνανδρες επιθέσεις εναντίον των συνταξιούχων. Ο κ. Τσίπρας ζήλεψε την δόξα του Σημίτη και ακολουθεί  τα ίδια μέτρα. Οι συνταξιούχοι δεν θα βάλλουν την ουρά στα σκέλια . Οι πολιτικές αυτές θα ανατραπούν θέλουν δε θέλουν.

Μαζί μας θα πρέπει να ακολουθήσουν τους αγώνες και οι νέοι, να βγουν στον δρόμο  γιατί αυτοί οι αγώνες είναι παρακαταθήκη για το μέλλον τους. Ο νόμος 4387/2016 που ψηφίστηκε είχε σκοπό να μας «αραιώνει». Έχουμε αιτίες που βγαίνουμε στους δρόμους σ αυτή την ηλικία με τους «καθετήρες μας ».

Κρατάμε τις προσπάθειες μας να συσπειρώσουμε  όλα τα συνταξιουχικά σωματεία  για να ανατρέψουμε τον αντιασφαλιστικό νόμο. Και γι αυτό θα πρέπει να υψωθεί ψηλά το συνδικαλιστικό κίνημα. Οι προθέσεις του κόσμου μας είναι πολύ καλές και εμψυχωτικές. Είναι από λίγες φορές τώρα που κατορθώνουμε να συμπληρώσουμε δύο λεωφορεία για να διατρανώσουμε τις φωνές μας . Και αυτό θα πρέπει να κάνουμε, γιατί αυτοί φοβούνται την ενότητα του λαού απέναντι στο άδικο που γίνεται . Γιατί παίρνουν τα δικά μας λεφτά που τα πληρώσαμε για χρόνια”.

 

Όλοι μαζί κάλεσαν τους συνταξιούχους να βρίσκονται το πρωί της Πέμπτης στις 8.30 το πρωί στον Δημοτικό Κήπο απ όπου θα ξεκινήσουν τα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στην Κομοτηνή, όπου θα γίνει το μεγάλο συλλαλητήριο των συνταξιουχικών σωματείων.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *