«Κάθε χρόνο υπάρχει μέγα θέμα με τις θέσεις των παιδικών σταθμών» δηλώνει η πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου Καβάλας   Ευαγγελία Δρακονάκη

Η πρόεδρος του Νομικού προσώπου του Δήμου Καβάλας κ. Ευαγγελία Δρακονάκη έκανε δηλώσεις για τα παιδιά που κόπηκαν από το ΕΣΠΑ σε ό,τι αφορά τους παιδικούς Σταθμούς.

«Κάθε έτος έχουμε μια σειρά θεμάτων και μοιραία δεν μπορούμε να κλείσουμε τα τμήματά μας με ηρεμία και ησυχία. Έβγαλε λοιπόν η ΕΤΑΑ μια ακόμη ανακοίνωση την Παρασκευή στην οποία δίδει τη δυνατότητα μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 12 νυχτερινή, 23.59 να καταθέσουν μια αίτηση – δήλωση για χορήγηση voucher και μια δήλωσε από το νομικό πρόσωπο ότι διαθέτει κενή θέση στη δομή που έχει επιλέξει.

Όλη αυτή τη δράση αφορά στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και σε θέσεις που έχουν μείνει εκτός και δίδεται η δυνατότητα – μια και είπαν ότι θα πάρουν 10.000 παιδιά επιπλέον σε πανελλαδικό επίπεδο – ότι θα πάρουν και άλλα παιδάκια στους σταθμούς, παιδιά που έμειναν εκτός  και τώρα τους δίδεται η ευκαιρία να μπουν μέσα στους σταθμούς» σημείωσε αρχικά.

ΑΙΤΗΣΗ

Πρόσθεσε δε ότι « Αρκεί βέβαια οι γονείς να κάνουν έγκαιρα την αίτησή τους και αφού βρουν κενή θέση να φιλοξενηθούν τα παιδάκια εκεί. Αρκεί και εμεί σαν δηλώσουμε ότι όντως αυτή η θέση υπάρχει. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε και ας ξεκινήσουμε με εκείνους που είναι ήδη μέσα στους παιδικούς και πληρώνουν φέτος τροφεία έστω και αν πέρσυ δεν πλήρωναν επειδή ήταν μέσα στο ΕΣΠΑ και έστω και αν έχουν αρκετά μόρια, επειδή κατέχουν τα παιδιά τους τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς ας έρθουν και να αιτηθούν οι γονείς τις θέσεις στους παιδικούς σταθμούς. Ας στείλουν τα χαρτιά τους στην ΕΤΑΑ και ας πάρουν το voucher. Αυτοί που είναι εκτός και επειδή ο καθείς ξέρει τα μόρια που έχει, αν είναι υψηλά ή όχι σε σύγκριση με πέρσυ. Εμείς έχουμε κενές θέσεις και τώρα μπορούμε να τους πούμε που μπορούν να κάνουν αίτηση. Απλά για μια ακόμη φορά το δημόσιο μας δημιουργεί θέματα και όλοι καταλαβαίνουμε ότι δεν υπάρχουν κριτήρια όπου θα επιλέξει που θα δώσει την κενή θέση».

ΑΛΛΑΞΑΝ

Η κ. Δρακονάκη καταληκτικά ανέφερε ότι «Έχουν αλλάξει αρκετά τα πράγματα, έχουν ενημερωθεί οι προϊσταμένες των παιδικών, ενημερώνουν και τους γονείς και αυτό είναι  σημαντικό είναι ότι όσοι είναι απέξω και είναι εκτός προγράμματος ας έρθουν στα γραφεία των παιδικών για να τους πούμε που υπάρχουν κενές θέσεις για να κάνουν τις αιτήσεις τους. Βέβαια η τελική επιλογή θα γίνει από την ΕΤΕΑΑ ενώ ελπίζω η κατανομή να γίνει ανά νομό και έχω σε πανελλαδικό επίπεδο. Λένε ότι φιλοξενούν δωρεάν αλλά τελικά κινούν τα νήματα και έχουν συνεχώς απαιτήσεις ώστε να ακολουθήσουμε και εμείς το όλο πρόγραμμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση