Κάθετα αντίθετος στη διέλευση του οδικού άξονα Ε61 μέσα από το αισθητικό δάσος του Σταυρού Αμυγδαλεώνα ο Άρης Βέρρος

Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Άρης Βέρρος δηλώνει κάθετα αντίθετος στη διέλευση του οδικού άξονα Ε61 μέσα από το αισθητικό δάσος του Σταυρού Αμυγδαλεώνα.

Αναλυτικά στις δηλώσεις του ο κ. Βέρρος σημείωσε πως «δεν έχουμε κάποια σημαντική εξέλιξη, βέβαια πρέπει να πω ότι συνολικά η αντιπολίτευση και όλοι εμείς οι οποίοι ήμασταν αρνητικοί στη συγκεκριμένη χάραξη και παρέμβαση από την πλευρά της εταιρίας στο αισθητικό δάσος, έχουμε ήδη καταθέσει στην Αποκεντρωμένη ένσταση κατά της απόφασης της πλειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Ισχυριζόμενοι βέβαια στην ένστασή μας ότι δεν προβλέπεται από την τροπολογία αυτού του είδους οι παρεμβάσεις και ότι η τροπολογία η περίφημη που κατατέθηκε και έχει περάσει δεν αφορά περιαστικά και αισθητικά δάση αλλά μόνο δάση που είναι χαρακτηρισμένα ως Natura. Αισιοδοξούμε ότι μάλλον θα καταφέρουμε να προσβάλλουμε τη συγκεκριμένη απόφαση, αλλά πάντοτε βέβαια έχουμε επιφυλάξεις».

ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ

Κι όπως τόνισε με έμφαση «από κει και πέρα όμως το δεδομένο είναι ότι δεν θα επιτρέψουμε, τουλάχιστον εμείς ως δημοτική παράταξη αλλά θεωρώ και οι πολίτες, δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει αυτή η παρέμβαση. Κι όχι γιατί δεν θέλουμε να κατασκευαστεί ο δρόμος. Εμείς δεν είμαστε αρνητικοί και δεν υπάρχει και κανένας που να είναι αρνητικός στην κατασκευή αυτού του δρόμου, του άξονα δηλαδή Καβάλας – Δράμας. Είμαστε αρνητικοί όμως με μία επιλογή που είναι εις βάρος του περιβάλλοντος και κυρίως εις βάρος της υγείας και της ζωής των κατοίκων του Σταυρού. Επίσης, υπάρχει εναλλακτική λύση και μάλιστα λύση καλύτερη από αυτήν που προτείνεται τώρα. Και τεχνικά καλύτερη και θεωρούμε ότι είναι λάθος αυτή η επιλογή και είναι σε λάθος κατεύθυνση η απόφαση της διοίκησης του δήμου της κ. Τσανάκα αλλά και του κ. Μάκη Παπαδόπουλου να εμμένουν σε αυτήν την επιλογή. Η προσπάθειά μας από την πρώτη στιγμή ήταν να προσβάλλουμε βάσει νόμου αυτήν την απόφαση. Θεωρούμε, τουλάχιστον εγώ προσωπικά αλλά και η δημοτική μας παράταξη θεωρεί ότι δεν προβλέπονται από το νόμο τέτοιου είδους παρεμβάσεις σε αισθητικά και περιαστικά δάση, άσχετα όμως με αυτό δεν είμαστε και νομικοί, είμαστε πολιτικά πρόσωπα, έχουμε μια μικρή επιφύλαξη όσον αφορά την ερμηνεία του νόμου. Παρόλα αυτά θεωρούμε ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας, είναι το δίκιο με τους πολίτες και άρα σε αυτήν τη λογική λειτουργούμε και για αυτό λέμε ότι θα προσπαθήσουμε με οποιονδήποτε τρόπο να αποτρέψουμε αυτήν την επιλογή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση