Κύριο άρθροΠολιτική

Κάθετα αντίθετοι οι κάτοικοι του Περιγιαλίου στην μετεγκατάσταση των προσφύγων στο Στρατόπεδο Ασημακοπούλου

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ήταν κάτι το αναμενόμενο… Από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας  οι κάτοικοι  του Περιγιαλίου συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημαρχείο Καβάλας για να διαμαρτυρηθούν. Συγκεκριμένα την δυσφορία τους εξέφρασαν χθες οι κάτοικοι του Συλλόγου Περιγιαλίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας αναφορικά με την επικείμενη μετεγκατάσταση των προσφύγων της Άσπρης Άμμου στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Μάλιστα το κλίμα ήταν τεταμένο και η αίθουσα των συνεδριάσεων κατάμεστη από κατοίκους του Περιγιαλίου που διαμαρτυρήθηκαν έντονα για αυτήν την εξέλιξη. Ο γραμματέας του συλλόγου κ. Πολυχρόνης Κουμουσίδης δήλωσε ότι δεν δέχονται άλλη υποβάθμιση του Περιγιαλίου που ούτως ή άλλως είναι υποβαθμισμένο εδώ και πολλά χρόνια, σημειώνοντας ότι η πλειοψηφία το 95% των κατοίκων που υπέγραψαν τη σχετική επιστολή διαμαρτυρίας είναι ενάντια στη μετεγκατάσταση των προσφύγων στο Περιγιάλι. Εξηγώντας το τόνισε ότι με την εγκατάσταση των προσφύγων θα δημιουργηθεί ένα γκέτο με αρνητικές επιπτώσεις για ολόκληρη την πόλη, ενώ ανέφερε ότι είναι σύμφωνοι να διασκορπιστούν οι πρόσφυγες σε όλο το Νομό Καβάλας και να πάρει κάθε γειτονιά από δυο οικογένειες. Αναρωτήθηκε δε γιατί όλα θα πρέπει να φορτώνονται στο Περιγιάλι, τονίζοντας ότι οι κάτοικοι είναι εξαγριωμένοι, έχουν πάρα πολλά παράπονα φοβούμενοι για τα παιδιά και τα εγγόνια τους κι έκανε λόγο για πολύ οξύθυμη κατάσταση. Μάλιστα ζήτησε να μη φθάσουν σε ακραίες καταστάσεις και αναρωτήθηκε γιατί δεν εφαρμόζεται η απόφαση της 21ης Ιουνίου του Δημοτικού Συμβουλίου που ήταν αντίθετη με τη μετεγκατάσταση των προσφύγων στο Περιγιάλι.

ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Ο κ. Κουμουσίδης ζήτησε να λυθεί άμεσα το πρόβλημα, απαιτώντας από το Δημοτικό Συμβούλιο να βοηθήσει στο αίτημά τους, διότι οι κάτοικοι απειλούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους, ενώ καταληκτικά ευχαρίστησε το Σώμα που τους άκουσε, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι θα προκύψει κάποια άκρη στο θέμα.

Με τη σειρά του ο πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Γιώργος Γραμμένος τόνισε ότι ερήμην του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δήμου Καβάλας ελήφθη αυτή η απόφαση χωρίς να ρωτηθεί κανείς, πολύ περισσότερο η δήμαρχος κ. Τσανάκα. Όπως είπε όταν πληροφορήθηκε το γεγονός έγιναν άμεσα ενέργειες προς τους βουλευτές και τον υπουργό με επιστολές που έστειλε η δήμαρχος, εκφράζοντας την κάθετη άρνησή της για το συγκεκριμένο χώρο. Ο κ. Γραμμένος καταληκτικά ανέφερε ότι το στρατόπεδο Ασημακοπούλου δεν ανήκει στο Δήμο Καβάλας αλλά στο υπουργείο Άμυνας, που έκανε αυτή τη συγκεκριμένη επιλογή.

Στη συνέχεια διαβάστηκε η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 21ης Ιουνίου για να πληροφορηθούν όλοι ποιοι ψήφισαν κατά (21 κατά) και ποιοι ψήφισαν υπέρ, ενώ διαβάστηκε και το ψήφισμα των κατοίκων.

Η κ. Τσανάκα επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή της για την επιλογή αυτή, τοποθετήθηκαν οι επικεφαλής των παρατάξεων και το Σώμα κατά πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ του αιτήματος των κατοίκων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *