Κάθετα αντίθετη η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας με τα πρόσθετα διόδια στην Εγνατία Οδό

Η Περιφέρεια έστειλε μία επιστολή στον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα θέτοντας του θέμα ότι δεν είναι δυνατόν να συνεχιστεί αυτό το φορτίο των διοδίων καθώς προγραμματίζονται και άλλοι σταθμοί από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Θεσσαλονίκη που μας αφορούν. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαρκόπουλος δήλωσε πως από ένα σημείο και μετά οδηγούμε στους δρόμους τους παράδρομους για τους οποίους δεν υπάρχουν χρήματα συντήρησης εξαιτίας της πολιτικής των διοδίων που ασκεί η Εγνατία Οδός Α.Ε. η οποία δεν είχε την στοιχειώδη ευαισθησία να εισπράξει τα διόδια από αυτούς που εισέρχονται στην χώρα από το Λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από την γέφυρα των Κήπων.

Για το θέμα αυτό δηλώσεις έκανε και ο κ. Ιωακειμίδης, μέλος του ΔΣ της Εγνατίας Οδού Α.Ε. τονίζοντας ότι έχει δρομολογηθεί σταθμός διοδίων στην Μέστη  οπόταν βαριά οχήματα που θα έρχονται από τους Κήπους, από την Τουρκία, θα πληρώνουν ένα διόδιο σε εκείνη την περιοχή. Επίσης θα υπάρξουν διόδια στη Ασπροβάλτα ενώ στον Νομό Καβάλας  δεν έχει καθοριστεί 100% η θέση, ενώ θα γίνουν διόδια στην Χρυσούπολη και ίσως στην παράκαμψη της Καβάλας. Τέλος ανέφερε ότι θα ενεργοποιήσουν τη ΚΥΑ Χρυσοχοϊδη για αναλογικά διόδια στο μέλλον καθώς σε ότι αφορά την καβάλα τα νέα διόδια αναμένεται να λειτουργήσουν αρχές του 2018, ενώ η χρέωση ανά χιλιόμετρο δεν θα αλλάξει.  Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν αρκετά επιπλέον διόδια αλλά  θα μειωθεί το αντίτιμο της πληρωμής για τους οδηγούς.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Η επιστολή μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα υπάρξουν δραματικές συνέπειες στην Περιφέρεια από την υπερβολική λειτουργία σταθμών διοδίων καθώς θα επιβαρυνθούν οι πολίτες αλλά και τα μεταφερόμενα εμπορεύματα.  Στο πλαίσιο αυτό εκφράζεται η έντονη αντίθεση της Περιφέρειας στην δημιουργία νέων σταθμών διοδίων όταν μάλιστα είναι αξιοσημείωτη η αφερεγγυότητα της Εγνατίας Οδού Α.Ε. η οποία δεσμεύτηκε για αναλογικά ηλεκτρονικά διόδια αλλά  αντίθετα εγκαθιστά «κάθετα» διόδια..

Η επιστολή καταλήγει τονίζοντας ότι «θεωρούμε ότι κατά την διάρκεια της δύσκολης αυτής περιόδου που διαβιεί η Πατρίδα μας, μόνον μ εδική σας απόφαση μπορεί να λυθεί το πιεστικό μας πρόβλημα, προκειμένου ο τόπος μας να ανασάνει και να αποτραπεί η βέβαιη πορεία προς τον οικονομικό όλεθρο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.