ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Κάθετα αντίθετη είναι η δήμαρχος Καβάλας με την εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής των νηπίων

Κάθετα αντίθετη είναι η δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα με την εφαρμογή του μέτρου υποχρεωτικής διετούς προσχολικής αγωγής των νηπίων καθώς συν τοις άλλοις δεν υπάρχουν και οι απαραίτητες υποδομές.

Ξεκίνησε λέγοντας ότι «εγκρίναμε το Ψήφισμα και συνυπογράψαμε το Ψήφισμα του προσωπικού των παιδικών σταθμών. Μας το εξήγησαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το να θέλουμε να ενισχύσουμε μια δομή σαν τα νηπιαγωγεία, για να ενισχύσουμε αυτήν τη δομή και να ενισχύσουμε μια μερίδα εργαζομένων που είναι άνεργοι αυτήν τη στιγμή οι νηπιαγωγοί, δεν σημαίνει ότι θα αναστατώσουμε όλη την ελληνική κοινωνία, όλες τις οικογένειες που πραγματικά δεν μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους και καταφεύγουν στους παιδικούς σταθμούς. Και δεν σημαίνει, επίσης, ότι θα αφήσω άνεργες, θα βγάλω έξω, θα απολύσω, θα βγάλω στην ανεργία μια άλλη μερίδα εργαζομένων που είναι οι βρεφονηπιοκόμοι. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται. Κι αν όλα αυτά γίνονται για τα 500 χιλιάρικα ευρώ που θα εξοικονομήσει από το Δήμο Καβάλας, ειλικρινά είναι ντροπή τους».

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ

Για τα 290 παιδιά που θα φύγουν από τους Παιδικούς σταθμούς λόγω αυτού του μέτρου είπε «βέβαια! Εμείς έχουμε πολλά παιδιά, δεν γίνεται αυτό σε όλους τους Δήμους. Έχουμε πολλά παιδιά. Εάν δει κανείς στους 184 Δήμους, υπάρχουν πάρα πολλοί μικροί Δήμοι και συνήθως τα χωριά τα μικρά, στα νησιά, οι παιδικοί σταθμοί συστεγάζονται με τα νηπιαγωγεία. Όμως στις μεγάλες πόλεις, εμείς δώσαμε τόσο αγώνα, τόσον ιδρώτα, τόσα λεφτά, για να φτιάξουμε παιδικούς σταθμούς που να τους ζηλεύει όλη η Ελλάδα. Και τώρα θα τους αφήσουμε αυτούς που θέλουν να μας πάρουν το έμψυχο δυναμικό, θέλουν να μας πάρουν τα παιδιά; Και ρώτησαν τους γονείς; Πού είναι οι γονείς; Τριμελής Επιτροπή από τον πρόεδρο της Α’ Βάθμιας -εντάξει που προεδρεύει κιόλας- από τον πρόεδρο του Συλλόγου των Δασκάλων -ο οποίος, πείτε μου σας παρακαλώ, τι θα ψηφίσει ο άνθρωπος, υπέρ των νηπιαγωγείων θα ψηφίσει- και που είναι οι γονείς; Θα γίνει χαμός, βέβαια, το ξέρουν. Με τις εγγραφές το φθινόπωρο. Και όταν θα έρθει να μου πει «Δήμαρχε δεν έχω αίθουσες και δώσε μου», τότε θα του πω ότι «εσύ είχες πει ότι έχεις».

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Για το αν υπάρχουν αίθουσες είπε «όχι βέβαια! πού θα τα στριμώξουν τα παιδιά; Οι γονείς ξέρουν πάρα πολύ καλά τι λέω αυτήν τη στιγμή». Και στο ερώτημα γιατί γίνεται όλο αυτό, απάντησε «γιατί έρχονται εκλογές. Με συγχωρείτε αλλά θα το πω ανοιχτά και καθαρά. Έρχονται εκλογές. Αυτός είναι ο λόγος. Και για τους ανθρώπους από τους παιδικούς σταθμούς που θα μείνουν άνεργοι, δεν τους ενδιαφέρει. Το σπουδαίο είναι ότι στους δικούς μας παιδικούς σταθμούς υπάρχουν νηπιαγωγοί, γιατί οι νηπιαγωγοί μπορούν να δουλέψουν στους παιδικούς. Οι βρεφονηπιοκόμοι, όμως, στα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να δουλέψουν. Και να ξέρετε ότι –θα πω κάτι πρακτικό- τα μισά από αυτά τα παιδάκια ακόμη φορούν πάνες. Ποιος θα τα αλλάξει; Θα φωνάζουν την μητέρα τους  να τα αλλάξει; Γίνονται αυτά τα πράγματα; Αυτοί που μέσα από υπουργικά γραφεία βγάζουν φιρμάνια και τέτοια, χωρίς να ξέρουν τι γίνεται και επί της ουσίας –ε!- θα γίνει χαμός»!

Τέλος, είπε ότι «όλοι οι Δήμοι που θεωρούν ότι δεν συμφωνούν θα προσφύγουν Νομικά, διότι από πού ξεφύτρωσε αυτό, η σύμφωνη γνώμη των Δήμων; Εμάς δεν μας είχαν πει τίποτα. Όλοι οι Δήμοι που δεν συμφωνούν, μέσω της ΚΕΔΕ ή της ΤΕΔΚ, θα ζητήσουν δικαστική διερεύνηση».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *