Ικανοποιητική κρίνεται η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας την περίοδο των εκπτώσεων
Ικανοποιητική κρίνεται η εμπορική κίνηση στην αγορά της Καβάλας την περίοδο των εκπτώσεων σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Λεμονίδη Βασίλη. Ο τελευταίος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην κίνηση των εκπτώσεων, αλλά και στην επιστολή που συνέταξαν για το Πολυνομοσχέδιο. Σε δηλώσεις του αρχικά για την κίνηση στα εμπορικά καταστήματα σημείωσε πως «η αγορά μετά από την πρώτη βδομάδα που ξεκίνησε σε σχέση με την περσινή είναι λίγο καλύτερα, κι ο λόγος ήταν ότι πέρσι τέτοια εποχή περάσαμε και μέρες που τα μαγαζιά μας ήταν κλειστά λόγω καιρικών συνθηκών, φέτος οι καιρικές συνθήκες μας ωφέλησαν όσον αφορά την κίνηση στην αγορά. Οι καταναλωτές δεν κινήθηκαν κατά το μήνα Δεκέμβριο, περιμένανε τις εκπτώσεις κι αυτό φάνηκε από την πρώτη βδομάδα. Το θέμα βέβαια είναι ότι 28 Φεβρουαρίου όταν θα κάνουμε ταμείο όσον αφορά την εκπτωτική περίοδο συνολικά το πρόσημο να είναι θετικό. Διότι πλέον δεν μπορούμε άλλο σε αρνητικά πρόσημα και σε πτώση τζίρου. Δεν μπορεί να αντέξει οποιοδήποτε κατάστημα, δεν μπορεί κανένα κατάστημα να επιζήσει. Πραγματικά η κατάσταση είναι τόσο ζοφερή και δύσκολη».
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Σχετικά με την επιστολή για το Πολυνομοσχέδιο σχολίασε πως «σε κάποιους μπορεί να μην άρεσε και να τους φάνηκε αιχμηρή αλλά αυτή είναι η πικρή αλήθεια. Δεν μπορούμε πλέον να κρυφτούμε πίσω από το δάχτυλό μας και να ωραιοποιούμε την κατάσταση. Τουλάχιστον εμείς οι οποίοι έχουμε τις τύχες και είμαστε στην κορυφή του Εμπορικού Συλλόγου και είμαστε στη διοίκηση αφουγκραζόμαστε αυτό ακριβώς που ζει ο κόσμος. Αυτό που ζουν οι συνάδελφοί μας, αυτοί οι οποίοι έχουν ρύθμιση ακόμα και στις ΔΕΚΟ, έχουν ρύθμιση ακόμα και σε προσωπικά ζητήματα και λογαριασμούς και δεν μπορούν να αποπληρώσουν πάρα πολλές υποχρεώσεις τους. Προσπαθούν να μπουν σε ρυθμίσεις κάποιοι και λόγω των προϋποθέσεων που βάζουν ακόμα και με τον καινούριο το νόμο όσον αφορά τις 120 δόσεις πάρα πολλοί συνάδελφοι δεν θα μπορέσουν να μπουν. Πάει πάρα πολύ για αυτό και βγήκε αυτή η αγανάκτηση και από ότι βλέπω η αγανάκτηση όσο πάει μεγαλώνει γιατί πλέον τα χρόνια είναι πάρα πολλά και πλέον λέγαμε για ένα δύο χρόνια, λέγαμε για φως στο τούνελ, για έξοδο από την κρίση, αλλά πλέον οι συνάδελφοι δεν μπορούν να το αντέξουν γιατί έχουμε συμπληρώσει αισίως τουλάχιστον έξι χρόνια βαθύτατης κρίσης. Κι όταν λέω κρίση δεν θα αναφερθώ στην κοινωνική, πολιτισμική είτε οποιαδήποτε άλλη που κι αυτή υπάρχει, η οικονομική που αγγίζει την αμεσότητα και την τσέπη μας είναι τεράστια και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανένας».
ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ
Συμπλήρωσε πως «όταν συσσωρεύεται η αγανάκτηση βγήκε αυτή η επιστολή, η οποία αναφέρεται και για την ΕΣΕΕ όπου δεν μπορούμε να ακούμε εδώ στην Καβάλα ότι το μήνα Δεκέμβριο υπήρχε αύξηση τζίρου και έχουμε μπει στην κανονικότητα. Γιατί ειλικρινά όσοι το άκουσαν με πήραν τηλέφωνο, πάνω από 50 τηλέφωνα δέχθηκα από συναδέλφους που με ρωτούσαν μήπως πρέπει να κατεβάσουμε τα μαγαζιά μας κάτω στην Αθήνα; Μήπως βρισκόμαστε σε λάθος τοποθεσία που δεν έχει δουλειά κι υπάρχουν άλλα σημεία της χώρας που έχει πάρα δουλειά; Τίποτα από αυτά δεν ισχύει για αυτό και διορθώθηκαν κάπως οι δηλώσεις. Τίποτα από αυτά δεν ισχύει, η κατάσταση είναι ζοφερή παντού. Υπάρχουν εναλλαγές ανάλογα την περιοχή, αλλά στο συνολικό αποτύπωμα της χρονιάς η κατάσταση είναι ακριβώς η ίδια. Και είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλους τους επαγγελματίες».
ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ
Για τη φορολόγηση σχολίασε πως «έχουμε καταντήσει να προπληρώνουμε το 100%, φτάνει η φορολογία γύρω στο 70% και βάλε με τους έμμεσους, τους άμεσους φόρους, με την αύξηση στις ΔΕΚΟ, με όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας κανένας δεν μπορεί να επιζήσει, όσα λεφτά και να είχαμε στην άκρη δεν μπορεί να επιζήσει κανένας έμπορος επιχειρηματίας. Τελεία και παύλα».