ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Ικανοποιητική η κίνηση στις επιχειρήσεις εστίασης στην Ηρακλείτσα

Μάκης Παπαδόπουλος
Χαράλαμπος Χρυσανίδης
Αλέξης Πολίτης Βίλλυ Κονδυλίδου
Κίμων Παπαδόπουλος Χρήστος Γάκης
Θόδωρος Μαρκόπουλος
Έφη Βαλίλα

Ικανοποιητική εμπορική κίνηση έχει ο κλάδος της εστίασης στην Νέα Ηρακλείτσα. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών κ. Γιάννης Σαρρής σημείωσε ότι κινούνται κυρίως με Έλληνες πελάτες.

Όπως τόνισε “Η δουλίτσα περιμέναμε να έχει μεγαλύτερη άνοδο μια και είμαστε μέσα στο κατακαλόκαιρο και περιμέναμε κάτι καλύτερο σε σχέση με την περσινή χρονιά. Αλλά…. Κινούμαστε περισσότερο με τον καβαλιώτη και τον δραμινό και με τον εγχώριο τουρισμό γενικά.

Ξένους δεν έχουμε καθόλου και ειδικά δεν έχουμε τους βαλκάνιους με τους οποίους εμείς κινούμασταν τα προηγούμενα χρόνια… Μετά το κλείσιμο των συνόρων αυτό επηρέασε πάρα πολύ και την περιοχή μας και την επαρχία Νέστου, την επαρχία Παγγαίου και την Θάσο.

Κινούμαστε μόνο με Έλληνες. Και δη με ντόπιους. Η Καβάλα στηρίζει την Ηρακλείτσα πάρα πολύ αλλά αυτό που έγινε με τα σύνορα λειτουργεί αποτρεπτικά στο να έρθουν τελικά οι επισκέπτες μας σε όλο το Δήμο Παγγαίου και να περάσουν τις διακοπές τους. Είναι αυτό το τεστ για τον κορωνοϊό που πρέπει να έχουν οι τουρίστες που λειτουργεί αποτρεπτικά στο να έρθουν στην περιοχή μας. Δεν είμαστε αντίθετοι στο τεστ αλλά δεν υπάρχει κίνηση. Όλα κυλούν ήρεμα. Δουλίτσα παλεύουμε να έχουμε και πασχίζουμε να έχουμε μια χρονιά με κάποιο θετικό πρόσημο. Περίεργη χρονιά και όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο για να βγάλουμε την χρονιά όλοι σώοι και αβλαβείς”.

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Αναφορικά τώρα με την πορεία του συλλόγου Επαγγελματιών Ηρακλείτσας σχολίασε ότι  “Είναι ένας καινούριος σύλλογος που ξεκινήσαμε τον Μάιο. Προσπαθήσαμε και θέσαμε ως στόχο την προβολή ης Ν. Ηρακλείτσας και γενικά όλου του Δήμου Παγγαίου για να γνωρίσει όλη η Ελλάδα την περιοχή. Εξ αρχής προσβλέπαμε στον εσωτερικό τουρισμό, όχι ότι τον είχαμε προβλέψει αλλά θεωρούσαμε ότι θα υπήρχε μεγάλο πρόβλημα με τους Βαλκάνιους και λόγω των κρουσμάτων αλλά και λόγων των οικονομικών δυσκολιών που υπάρχουν, οπότε θεωρήσαμε ότι έπρεπε να δώσουμε έμφαση και εμείς αλλά και οι κυβερνήσεις πιστεύαμε ότι έπρεπε να δώσουν μια τόνωση του τουρισμού!

Θα πρέπει να δουν άμεσα οι κρατούντες κάτι γιατί τα αποτελέσματα της κρίσης που ζούμε για το κομμάτι της εστίασης θα φανούν τον χειμώνα. Το δυσκολότερο κομμάτι για εμάς είναι ότι δεν θα πρέπει να κλείσουν οι επιχειρήσεις αλλά θα πρέπει γρήγορα και άμεσα να δοθεί ρευστότητα στις επιχειρήσεις. Γιατί τα προβλήματα θα φανούν τον χειμώνα. Τώρα είναι καλοκαίρι, ζούμε, προχωράμε και τον χειμώνα θα δούμε τι θα γίνει. Ευελπιστούμε να μην υπάρξει πρόβλημα αλλά τα μηνύματα δεν είναι θετικά. Δεν είναι μόνο οι επιχειρήσεις».

ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ

Και πρόσθεσε πως  «Σκεφτείτε πόσα άτομα απασχολούνται στο κομμάτι του τουρισμού και της εστίασης όχι μόνο στην Καβάλα αλλά και σε όλο το νομό μας. Είναι ένας κλάδος ο οποίος πραγματικά τονώνει την αγορά. Μια απλή ταβέρνα λειτουργεί με 25 άτομα προσωπικό.  Φανταστείτε πόσα άτομα εργάζονται στα ανάλογα καταστήματα σε όλο το νομό. Γι αυτό και θέλουμε να προσεχθεί ο χώρος όχι λίγο περισσότερο αλλά πολύ περισσότερο. Η Θάσος για παράδειγμα χτυπήθηκε από την υπόθεση του κορωνοϊού  και πρέπει κάτι να γίνει” .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *