Ικανοποιημένος από τη μέχρι τώρα πορεία του Cosmopolis ο πρόεδρος της Δημωφέλεια, Τάκης Αγγελίδης

Ιδιαίτερα ικανοποιητικά εξελίσσονται μέχρι σήμερα οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Cosmopolis. Ο πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Τάκης Αγγελίδης υπογράμμισε ότι οι εκδηλώσεις θα τροποποιηθούν λόγο του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «τα πρώτα δείγματα γραφής του φεστιβάλ νομίζω ήταν εξαιρετικά. Υλοποιήθηκε ένα πολύ μικρό κομμάτι της πρώτης ενότητας, του Cosmopolis Home στις γειτονιές της Παναγίας. Ο κόσμος έμεινε ευχαριστημένος. Ήταν μια εξαιρετική ιδέα, που δεν προέκυψε από παρθενογένεση. Ήταν μια ιδέα του καλλιτεχνικού διευθυντή κ. Ζοπόγλου που έχει εμπειρία από ευρωπαϊκά φεστιβάλ, είναι κάτι που συνηθίζεται στο εξωτερικό. Ένα φεστιβάλ πρέπει πρώτα να αγκαλιαστεί από τους κατοίκους της πόλης του μετά να γίνει εξωστρεφές, πιο διεθνές. Αυτή η σκέψη θα επεκταθεί στο μέλλον σε όλες τις γειτονιές της Καβάλας».

ΜΑΤΑΙΩΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Πρόσθεσε ότι «λόγω του κορωνοιού, ματαιώθηκαν οι εκδηλώσεις του Cosmopolis Home την ερχόμενη Πέμπτη. Η δομή του φεστιβάλ είναι τέτοια που μας επιτρέπει να κάνουμε συνεχώς αναθεωρημένα σχέδια και τηρώντας, ανάλογα με την εξέλιξη του ιού, όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Κάποιες δράσεις ενδεχομένως να μην γίνουν και κάποιες ναι. Εξαρτάται από το πώς θα πηγαίνει η ιστορία με τον κορωνοϊό.

Το Cosmopolis λοιδορήθηκε και κυρίως αυτός που το ανέλαβε, από ανθρώπους που το κατέκριναν πριν δουν το αποτέλεσμα. Ο άνθρωπος αυτός που το ανέλαβε, εργάστηκε σκληρά και με επαγγελματική ευσυνειδησία και νέες ιδέες, οραματιζόμενος ένα νέο Cosmopolis. Πιο ποιοτικό, σύγχρονο και εξωστρεφές, με γεωγραφική και χρονική επιμήκυνση. Δυστυχώς λόγω της πανδημίας και των συνεχών ανατροπών δεν θα μπορέσουμε να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε φέτος το όραμά του. Το Cosmopolis δεν θα απευθύνεται σε λίγους, το αντίθετο. Υπάρχει εύρος εκδηλώσεων, με επίκεντρο φέτος τους τοπικούς καλλιτέχνες που είναι πολλοί και αξιόλογοι και που αξίζει να τους δώσουμε ευκαιρία. Το Cosmopolis περιλαμβάνει τα πάντα και όλοι πρέπει να βρουν χώρο σε μία εκδήλωση που χρηματοδοτείται από τον λαό της Καβάλας».

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗ

Για τη Δημοτική Καπναποθήκη είπε ότι «μέσα στο 2021 θα λειτουργήσει ως πολιτιστικό κέντρο. Θα δημιουργηθεί η αίθουσα του Θάσιου γλύπτη Πολύγνωτου Βαγή. Θα υπάρχει το ιστορικό αρχείο του Δήμου Καβάλας, το Λαογραφικό Μουσείο, εκθέσεις εικαστικές, η βιβλιοθήκη του Αστεριάδη και παράλληλα άλλες περιοδικές εκθέσεις. Αργότερα προβλέπεται η μετεγκατάσταση του Μουσείου Καπνού».

Για τον αγωγό ΤΑΡ που ζήτησε χώρο στο Εσκή Καπού είπε ότι «ο ΤΑΡ ως όφειλε έκανε μια μελέτη οδοποιοίας για το δρόμο που θα τον συνδέσει με το βαλβιδοστάσιο. Αυτή όφειλε να την καταθέσει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας, όπως κι έγινε, αλλά και στη Διεύθυνση Δασών. Η μελέτη εγκρίθηκε. Η «Δημωφέλεια» δεν πήρε κάποια απόφαση γιατί το θέμα είναι πολιτικό. Θα πρέπει να πάρει απόφαση το δημοτικό συμβούλιο».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.