Ικανοποίηση στη ΔΕΥΑΚ για τις εργασίες στον Βιολογικό της Καβάλας

Στη ΔΕΥΑΚ επικρατεί ικανοποίηση για τις εργασίες που έχουν γίνει στον Βιολογικό καθαρισμό Καβάλας που βελτιώνουν τη λειτουργία του, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του κ. Χαράλαμπος Κουφατζής.

Συγκεκριμένα είπε ότι «σε εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ, άρχισε η αποκατάσταση του Βιολογικού καθαρισμού, το πρώτο του σκέλος. Ήδη οι δεξαμενές καθίζησης έχουν επιδιορθωθεί και έχει ξεκινήσει να έρχεται ο εξοπλισμός και κομμάτι- κομμάτι γίνεται η αντικατάσταση ώστε περί τα τέλη Αυγούστου να έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση και να παραδοθεί το έργο. Θα λυθεί το πρόβλημα της σωστής οξυγόνωσης του λύματος, οπότε και οι δυσάρεστες οσμές θα απομακρυνθούν αλλά και το πιο σημαντικό θα είναι ότι το υπόλυμα προς απόθεση θα είναι πολύ καλύτερης ποιότητας. Το πρώτο κομμάτι, οι δεξαμενές, έχει ολοκληρωθεί ήδη και προχωράει το κομμάτι της αντικατάστασης του χαλασμένου εξοπλισμού».

ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ

Από ‘κει και μετά «οι εκκρεμότητες και στους δύο Βιολογικούς, της Καβάλας και του Δάτου, είναι μεγάλες –στο Παληό βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Ξεκινήσαμε να κάνουμε τις πρώτες αλλαγές της τάξεως των 250 χιλιάδων ευρώ. Επόμενο στάδιο είναι αλλαγές στον ηλεκτρο-μηχανολογικό εξοπλισμό τόσο του Δάτου όσο και της Καβάλας της τάξεως των 200 χιλιάδων ευρώ. Προχωράει η μελέτη για να προχωρήσει κι εκείνος ο διαγωνισμός στα τέλη του 2018.

Το ζήτημα είναι ότι αλλαγές που τόσα χρόνια δεν είχαν γίνει, επιτέλους υλοποιούνται και έχουν μπει σε μία σωστή τροχιά αντικαταστάσεων ώστε να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο λειτουργίας των Βιολογικών Σταθμών».

ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ

Για τα θέματα ύδρευσης είπε ότι «ποιοτικά το νερό της Καβάλας είναι πάρα πολύ καλό. Από ‘κει και πέρα τα δίκτυα ύδρευσης σε άλλα κομμάτια είναι καινούργια και είναι καλά και σε άλλα όπως στον πρώην δήμο Φιλίππων και σε ορισμένα τοπικά διαμερίσματα είναι παλιά και πρέπει να αντικατασταθούν. Εκεί το πρόβλημα θα λυθεί, αν υλοποιηθεί το μεγάλο έργο που περιμένουμε, τη σύνδεση του παλιού δήμου Φιλίππων με το δίκτυο ύδρευσης του Κεφαλαρίου. Οι μελέτες έχουν ολοκληρωθεί, περιμένουμε το εργαλείο χρηματοδότησης ώστε να ξεκινήσουμε και κάποια στιγμή να υλοποιηθεί το έργο. Υπάρχουν οι δεσμεύσεις από το υπουργείο ότι θα υπάρχει χρηματοδότηση και αναμένουμε τις εξελίξεις. Επίσης, υπάρχουν ακόμη δύο έργα που οι μελέτες είναι έτοιμες και περιμένουμε τη χρηματοδότηση. Ελπίζουμε να ενταχθούν σε προγράμματα της Περιφέρειας. Το ένα είναι το εσωτερικό δίκτυο του τοπικού διαμερίσματος Αμυγδαλεώνα της τάξεως των 3 εκατομμυρίων ευρώ και το δεύτερο είναι το εσωτερικό δίκτυο της Κηπούπολης. Και για τα δύο είμαστε σε προχωρημένες συζητήσεις για να χρηματοδοτηθούν από την Περιφέρεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.