Ικανοποίηση από πλευράς ξενοδόχων για τη μέχρι τώρα τουριστική κίνηση του Ιουλίου

Ικανοποιητική ήταν η τουριστική κίνηση κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και  φυσικά αναμένεται και συνέχεια. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Καβάλας κ. Αντώνης Μιτζάλης έκανε σχετικές δηλώσεις.

Συγκεκριμένα είπε ότι «είμαστε στο τρίτο δεκαήμερο του Ιουλίου, καθαρά μέσα στην υψηλή τουριστική περίοδο που όλοι οι ξενοδόχοι περιμένουν υψηλές πληρότητες για να ανταποκριθούν στις προσδοκίες που έχουν καλλιεργήσει όλο αυτό το διάστημα. Είναι αυξημένη η ζήτηση, αποτυπώνεται και στις πληρότητες των ξενοδοχείων. Έχουμε πολλούς επισκέπτες από τα Βαλκάνια που έρχονται οδικώς, αλλά και Έλληνες που έχουν αρχίσει να παίρνουν άδειες και να έρχονται για να παραθερίσουν.

Μέχρι και το τέλος του Αυγούστου κι ελπίζουμε να βοηθήσει κι ο καιρός να πάει και παρακάτω, είναι οι μήνες της αιχμής. Είχαμε ένα ξεκίνημα το οποίο δεν μας βοήθησε ο καιρός, ίσως και κάποιες άλλες συγκυρίες. Κι αυτό θα αποτυπωθεί καλύτερα και στους αριθμούς που έχουμε για τον Ιούνιο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είναι κι αυτή μια καλή χρονιά. Αυτήν την εποχή μιλάμε για την αιχμή, είναι σχεδόν αδιανόητο να μην έχουμε καλή τουριστική κίνηση. Θα ήταν για μας μεγάλο πλήγμα.

Ο καιρός έχει αντίκτυπο. Έχουμε, πλέον, το φαινόμενο του ότι εξαρτώμαστε πάρα πολύ από το διαδικτυακό κομμάτι των κρατήσεων και ο άνθρωπος που κάνει κράτηση μέσω διαδικτύου προφανώς ελέγχει όχι μόνο τις τιμές και την πληρότητα των ξενοδοχείων αλλά και τον καιρό πολύ εύκολα. Οπότε αν κάποιος δει διαδοχικά 4-5 μέρες με καταιγίδες, διστάζει ή και ακυρώνει την κράτηση. Αυτό το έχουμε δει φέτος πολύ έντονα με τις εναλλαγές του καιρού”.

ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΕ ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ

Για τον ανταγωνισμό των ξενοδοχείων με τα ενοικιαζόμενα δωμάτια είπε ότι «όταν μιλάμε για πλατφόρμες, δεν μιλάμε για ενοικιαζόμενα δωμάτια που είναι πλήρως αδειοδοτημένα και ρυθμισμένα καταλύματα. Το φαινόμενο των μη ρυθμισμένων κατοικιών για τουριστικούς σκοπούς επηρεάζει αρκετά και κυρίως μικρότερες μονάδες που βρίσκονται σε αστικά ή ημιαστικά συγκροτήματα. Και όντως έχουμε πολλά φαινόμενα ότι υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, γιατί μία μονάδα είναι μέσα σε ένα πολύ στενά ρυθμισμένο και γραφειοκρατικό αλλά και φορολογικό πλαίσιο, ενώ το άλλο κατάλυμα δίπλα μπορεί να μην έχει ούτε ΑΦΜ. Διότι υπάρχουν οι πλατφόρμες αλλά υπάρχει και η ανεπίσημη διάθεση εκτός δικτύου. Όλα αυτά είναι προβλήματα που εμείς ζητάμε να τα δει η Πολιτεία και να βρει έναν τρόπο να τα ρυθμίσει. Φυσικά αυξάνουν την προσφορά και υπάρχει μια ανεπίσημη ανταπόκριση στην αυξημένη ζήτηση».

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ

Για το αν υπάρχουν στοιχεία που να δείχνουν αύξηση του τουρισμού σε σχέση με πέρυσι, είπε ότι «εμείς ως Σύνδεσμος Ξενοδόχων θα παρουσιάσουμε σύντομα τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου, μέχρι και τον Ιούνιο, όπου εκεί φαίνεται από την πρώτη ανάγνωση ότι είμαστε περίπου στα ίδια με πέρυσι. Λίγο κάτω, λίγο πάνω, ανάλογα με τη μονάδα αλλά περίπου φτάσαμε τα περσινά. Υπάρχει μια γενική μουρμούρα ότι υπήρχε μια κάμψη μέχρι και τον Ιούνιο αλλά τώρα μέσα στον Ιούλιο και καιρού επιτρέποντος, ελπίζουμε να πάμε λίγο καλύτερα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.