Ιδιαίτερα προβληματισμένος ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς μετά τις συλλήψεις των 8 ατόμων για την υπόθεση του ΤΑΡ

Ιδιαίτερα προβληματισμένος εμφανίζεται ο δημοτικός σύμβουλος κ. Βαγγέλης Παππάς από την τροπή που έλαβε η υπόθεση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ μετά τις συλλήψεις των 8 ατόμων και την προσαγωγή τους στην Δικαιοσύνη. Παράλληλα δεν έκρυψε την δυσφορία του για τον τρόπο που συνελήφθησαν αλλά και κρατήθηκαν στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας.

Συγκεκριμένα είπε ότι «γύρω στις 12 προχθές είχα μια επικοινωνία με τους έγκλειστους φίλους μου και συναγωνιστές μου. Μπαίνει ένα δίλλημα ατιμωτικό, δηλαδή ότι να μην το ξανακάνουν για να τους αφήσουν ελεύθερους. Αυτά δεν περνάνε. Καταλαβαίνετε, λοιπόν, τουλάχιστον δεν περνάνε για τον Θέμη (σ.σ. Καλπακίδη) αλλά και για τους άλλους. Και για τον Μανώλη (σ.σ. Κελαηδάκη) είμαι απόλυτα σίγουρος αλλά και για τους υπόλοιπους ανθρώπους γιατί όλοι έχουν βάλει στα στήθια τους για να σταματήσει μια –θα έλεγα- καθαρά ανάλγητη πράξη, ατιμωτική πράξη, απέναντι στην τοπική κοινωνία. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι όταν πήγα κι επισκέφθηκα από πολύ νωρίς, μετά τη σύλληψη, τον αστυνομικό διευθυντή κ. Γκράνα  μόνο και μόνο για να δούμε πώς θα διαχειριστούμε αυτήν την κρίση, εμείς σε επίπεδο αγωνιστικής διάθεσης και η αστυνομία η οποία κάνει τη δουλειά της. Και με διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει ακρότητα, γιατί τους είπαμε ότι αν μας χτυπήσετε -δεν υπάρχει περίπτωση- θα καεί το πελεκούδι. Εκεί διαπίστωσα ότι υπάρχει πλήρης ταύτιση της κυβέρνησης με την Εισαγγελία. Ο Εισαγγελέας λειτουργεί σαν κυβερνητικός λειτουργός και εφαρμόζει εντολές ΤΑΡ. Σας θυμίζω ότι ο ΤΑΡ πέρασε από το Εσκί Καπού όπως ήθελε, δεν έγινε τίποτε από το Δήμο Καβάλας, ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταθάκης ήρθε σαν ντίλερ για να μας πει ότι θα μας βάλει καθαρό νερό στα χωριά στον πρώην δήμο Φιλίππων και επιπλέον κάναμε και μία συμφωνία ότι θα μπει το νερό και ο ΤΑΡ παράλληλα θα εκτελεί, θα εκτελεστούν αυτά τα δύο έργα παράλληλα. Παρ’ όλα αυτά, παρόλο ότι φώναζε και ο κ. Γραμμένος και η κα Δήμαρχος ότι αυτά δεν έχουν καμία σχέση, όλα αυτά συμβάλλουν για να δημιουργηθεί ένα κλίμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας να «πατήσει» σε διάφορες τέτοιες συμπεριφορές για να δείξει ότι δεν υπάρχει αντίσταση, γιατί αυτό μετριέται από έντιμους ανθρώπους, όταν βλέπουν ότι μια τοπική κοινωνία είναι έτοιμη να πεθάνει για να μην περάσει από πάνω της ο αγωγός. Καταλαβαίνεται λοιπόν τι εικόνα είχε μέχρι χθες η όλη τοπική κοινωνία, αν και τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, κυρίως τα κανάλια, δεν πρόβαλλαν το θέμα τόσο πολύ όσο έπρεπε να το προβάλλουν, χθες (σ.σ. προχθές) άρχισαν δειλά- δειλά να το προβάλουν, μετά τις συλλήψεις».

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ

Πρόσθεσε δε ότι «Αυτό γιατί το λέω; Το λέω για να δούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται ο αγώνας. Εμείς οι άνθρωποι του αγώνα έχουμε τώρα ένα σοβαρό θέμα. Πώς θα ελέγξουμε, κυριολεκτικά, τη συναισθηματική φόρτιση κυρίως του κ. Καλπακίδη. Έχουμε σοβαρό θέμα. Εμείς δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι γιατί δεν είμαστε σίγουροι. Μπορεί εγώ να το λέω στο αυτί, μπορεί εγώ να πήγα μέσα στο κρατητήριο και να του είπα οτιδήποτε στο αυτί. Πάλι φοβάμαι ότι η Καβάλα θα ζήσει πολύ δραματικέ στιγμές. Αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα αυτών που έχουν ταχθεί με τον αγώνα. Δεν υπάρχει θέμα τι κατηγορία θα μας απαγγείλει ο Εισαγγελέας ο οποίος λειτουργεί σαν κυβερνητικός λειτουργός, αυτά για μας είναι προαποφασισμένα, τα ξέρουμε. Δεν ξεκινήσαμε από το πουθενά για να μπούμε σε μία τέτοια μάχη. Το ξέρουμε τι θα γίνει, δεν περιμένουμε την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας. Αυτά είναι γνωστά. Το θέμα μας είναι σαν τοπική κοινωνία, σαν Καβάλα, να μην ζήσουμε μια μαρτυρική στιγμή που εμείς πολύ, αυτή είναι στο μυαλό μας η μεγάλη μας πίεση, πώς θα διαχειριστούμε αυτήν την συναισθηματική φόρτιση και πίεση που έχει δεχθεί αυτός ο άνθρωπος, που τον έσερναν σαν να ήταν ένας άνθρωπος του ποινικού κώδικα, ένας τρομοκράτης. Όταν καθόταν εξαντλημένος σε μία ορεινή περιοχή μαζί με τον Ιταλό ακτιβιστή και τους πήραν και τους πήγαν μέσα.

Όταν κάποιοι εξύβριζαν και τον κ. Κελαηδάκη και τον κ. Καλπακίδη οι περιβόητοι διαπραγματευτές και είπε ο Κελαηδάκης να κάνει μήνυση σ’ αυτούς τους τρεις, ήρθε ένας άλλος ο αυτοφοράκιας δηλαδή και δεν ερχόταν αυτός που πραγματικά έκανε αυτήν την ενοχλητική πράξη για την εξύβριση στον Κελαηδάκη και τους υπόλοιπους. Και τότε κανένας Εισαγγελέας δεν συγκινείται άρα πού είναι η ισονομία, πού είναι η δημοκρατία… Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς έχουμε διαλέξει την πλευρά του αγώνα και το μεγάλο μας μέλημα είναι πώς θα διαχειριστούμε πράξεις ολοκαυτώματος από ‘δω και πέρα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.