Ιδιαίτερα μειωμένη η τουριστική κίνηση στη Θάσο με πολλές ακυρώσεις κρατήσεων

Ιδιαίτερα μειωμένη είναι η τουριστική κίνηση στη Θάσο με πολλές ακυρώσεις κρατήσεων. Ο δήμαρχος Θάσου κ. Λευτέρης Κυριακίδης σημείωσε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία μειούμενη κίνηση τουριστών. Στα ευχάριστα είναι η απευθείας αεροπορική σύνδεση με το Βουκουρέστι Ρουμανίας.

Ο κ. Κυριακίδης δήλωσε ότι «ήταν εξαρχής μια περίεργη χρονιά. Ξεκινήσαμε βέβαια καλά, το κλείσιμο του συνοριακού σταθμού της Νυμφαίας όμως και η επιβολή του μέτρου της επίδειξης τεστ με αρνητικό αποτέλεσμα στον Προμαχώνα, λειτούργησαν ανασταλτικά στον τουρισμό, όσο κι αν τα θεωρήσουμε αναγκαία από υγειονομικής άποψης. Το τελευταίο διάστημα έχουμε μία μειούμενη ροή τουριστών. Ωστόσο στην όλη αυτή δύσκολη συγκυρία καταφέραμε και πετύχαμε την εκτέλεση 8 πτήσεων απ’ ευθείας από τη Ρουμανία, με τη γραμμή Βουκουρέστι- Καβάλα. Γύρω στα 1500 άτομα πιστεύουμε να κατέβουν αεροπορικώς στη Θάσο. Ήταν μια συλλογική ενέργεια που κάναμε οι φορείς, ο δήμος Θάσου με τις ενώσεις ξενοδόχων, το Επιμελητήριο, την Περιφέρεια. Ήταν κάτι κι αυτό μέσα στο όλο αρνητικό κλίμα. Ελπίζουμε και επενδύουμε στον εσωτερικό τουρισμό. Είμαστε ένας προορισμός εύκολα προσβάσιμος με πολύ καλές τιμές και πολύ όμορφες παραλίες και τουριστικές μονάδες κι επιχειρήσεις εστίασης. Ο κόσμος μπορεί να περάσει όμορφες στιγμές χαλάρωσης στη Θάσο».

ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΑ

Για την απάντηση σε δημοσίευμα σχετικά με δύο απορριμματοφόρα, είπε ότι «ήταν ένα άρθρο στην εφημερίδα Θασιακή, στη σελίδα 16, όπου ανέφερε ότι τα δύο απορριμματοφόρα τα οποία παραλάβαμε πριν 10 μέρες περίπου, είχαν παραγγελθεί από την προηγούμενη διοίκηση κι εμείς απλά φωτογραφηθήκαμε μπροστά τους. Αυτό είναι ένα ψέμα. Αυτά τα απορριμματοφόρα τα παραγγείλαμε εμείς. Η προηγούμενη διοίκηση δεν είχε κάνει καν αποδοχή των χρημάτων από το τότε πρόγραμμα Φιλόδημος. Εμείς τον Οκτώβριο με το που αναλάβαμε, κάναμε αποδοχή του ποσού των 325 χιλιάδων ευρώ περίπου κι αποφασίσαμε και την αγορά των απορριμματοφόρων. Ήταν μία παραπληροφόρηση από την πλευρά της εφημερίδας και θεώρησα σωστό να ενημερώσουμε τον κόσμο για το συμβαίνει πραγματικά στη Θάσο και να μην αφήσουμε να παραπληροφορηθούν. Από ‘κει και πέρα, αυτό που τόνισα και στην ανακοίνωση είναι ότι αυτοί που θεωρούν τον εαυτό τους ερευνητές της αλήθειας, καλό είναι όταν θέλουν να μαθαίνουν κάποια πράγματα να ρωτάνε και να αναζητούν την αλήθεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.