«Ιδιαίτερα λειτουργικοί   αποδείχθηκαν οι βυθιζόμενοι κάδοι, έρχονται και άλλοι» ανακοινώνει ο Αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης

Ιδιαίτερα λειτουργικοί   αποδείχθηκαν οι βυθιζόμενοι κάδοι που τοποθετήθηκαν στην συνοικία της Παναγίας, ένας για ανακύκλωση και ένας για αστικά απορρίμματα. Ο Αντιδήμαρχος κ. Ανέστης Τσουρουκίδης σημείωσε πως θα υπάρξει και συνέχεια καθώς θα τοποθετηθούν και άλλοι 2 στην ίδια συνοικία.

Σύμφωνα με τον κ. Τσουρουκίδη «Αυτοί οι κάδοι άρχισαν να λειτουργούν στις 9 του Ιανουαρίου.  Η λειτουργία τους  είναι πολύ καλή, τους παρακολουθούμε, βλέπουμε πως πάμε για να δούμε γενικά πως θα λειτουργήσουμε για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

Επίσης θα βάλουμε άλλους δύο βυθιζόμενους κάδους εκεί στην συνοικία της Παναγίας ώστε το απορριμματοφόρο να ανεβαίνει μια φορά την εβδομάδα από καθημερινά που ανεβαίνει τώρα.

Νομίζω ότι το πλάνο είναι αυτό για να κερδίσουμε και εργατοώρες αλλά και για να αποσυμφορήσουμε το όχημα ώστε να ανεβαίνει το πολύ δύο φορές την εβδομάδα.

Τους εργάτες και το όχημα μπορούμε να τους έχουμε κάπου αλλού ενώ οι κάδοι μπορούν να φύγουν από εκεί αρκεί να καταλάβουν οι πολίτες ότι πρέπει να περπατούν λίγο περισσότερο για την εναπόθεση τρων απορριμμάτων τους ώστε να μαζέψουμε όλους τους άλλους κάδους και να έχουμε μόνο βυθιζόμενους σε όλη την Θ. Πουλίδου.

Δηλαδή και τον κάδο στο Ιμαρέτ, και σε άλλο ένα σημείο θα τους πάρουμε αυτή την εβδομάδα προκειμένου να δούμε και τις αντιδράσεις των κατοίκων. Όταν πήραμε τον πρώτο κάδο είχαμε αντιδράσεις αλλά τώρα πια ακούμε πολύ καλά λόγια».

ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΔΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «Τέτοιοι κάδοι δίνονται μέσω επιδότησης από το Πράσινο Ταμείο και πρόκειται  να πάρουμε άλλους δύο κάδους, ένας κάδος μάλιστα θα τοποθετηθεί εκεί που είναι το μπουρί στην Κεντρική Πλατεία  προκειμένου να το βγάλουμε αφού δεν λειτουργεί.

Πάντως η προσπάθεια θα είναι εκεί στην περιοχή του κέντρου της πόλης. Αν καταφέρουμε να αποσυμφορήσουμε την οδό Ομόνοιας, εκεί όπου μέχρι και την ώρα διέλευσης του απορριμματοφόρου  αλλάξαμε αλλά πάλι δεν βοηθήσαμε την Ομόνοια, νομίζω ότι με την προμήθεια των βυθιζόμενων κάδων θα έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.