Ιδιαίτερα  επιτυχημένη η δημόσια  λογοδοσία του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Αναστάσιου  Καρασαββόγλου

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου  το  βράδυ της Τετάρτης έκανε τον δημόσιο απολογισμό της για το έργο που έχει παράξει όλο αυτό το διάστημα που ασκεί την διοίκηση του νοσοκομείου και τον προγραμματισμό για το επόμενο διάστημα. Ο απολογισμός έγινε για τον λαό της Καβάλας και τους φορείς σε ένα ζωντανό διάλογο για την κοινωνία μέσα από τον  οποίο μόνο καλά πράγματα μπορεί να προκύψουν. Η λογοδοσία έγινε από τον διοικητή του Νοσοκομείου κ. Αναστάσιο  Καρασαββόγλου παρουσία και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, πλήθους γιατρών και φορέων. Η αίθουσα της εκδήλωσης ήταν ασφυκτικά γεμάτη!

ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Ο κ. Καρασαββόγλου στην λογοδοσία του αναφέρθηκε στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας που όταν ανέλαβε τα ηνία είχε θέσει με ρητό τρόπο τέσσερις μείζονος σημασίας στόχους. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Ο πρώτος στόχος ήταν η καθολική υγειονομική κάλυψη των πολιτών, ο δεύτερος, η ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας , ο τρίτος στόχος ήταν η προσπάθεια να επανακτήσει το σύστημα χαμένους χώρους και ο τέταρτος στόχος ήταν να παρέμβει προκειμένου να ενισχύσει την αξιοπιστία ,την διαφάνεια και την ηθικοποίηση του συστήματος.

Η κάλυψη των ανασφαλίστων έχει μια πολύ μεγάλη σημασία γιατί σε περιόδους κρίσης είναι πολλοί οι συμπολίτες μας που περνάνε στην ανεργία . Απόφασή μας είναι να τους καλύψουμε βάσει νόμου. Το δημόσιο σύστημα υγείας ενισχύθηκε με ανθρώπους, πόρους και υποδομές. Οι πόροι αξιοποιήθηκαν για να πληρωθούν υποχρεώσεις του παρελθόντος και το ΓΝΚ ενισχύθηκε με 11,5 εκ ευρώ για αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών».

ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

Ακολούθως ανέφερε ότι «Το Νοσοκομείο  έχει μεγάλο ζήτημα από την αποχώρηση γιατρών στο εξωτερικό. Στο νοσηλευτικό προσωπικό  η ζυγαριά γέρνει υπέρ των εισροών. Στο σύστημα εισήλθαν γιατροί από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ και το ΚΕΕΛΠΝΟ και το 12μηνο πρόγραμμα απασχόλησης του ΟΑΕΔ με 27 άτομα κάθε ειδικότητας. Το νοσοκομείο επίσης ενισχύθηκε και με ιατροτεχνικό εξοπλισμό από το ΕΣΠΑ. Είναι μηχανήματα που θα αντικαταστήσουν υπάρχοντα μηχανήματα. Θα προμηθευτούμε ένα υπερσύγχρονο τομογράφο που θα κάνει εξετάσεις καρδιάς, θα πάρουμε δεύτερο ψηφιακό μαστογράφο, υπερηχοτομογράφο με τεχνική ελαστογραφία, κάμερα πυρηνικής ιατρικής, συσκευή οπτικής τομογραφίας  για την Οφθαλμολογική Κλινική, Συσκευή  κρουστικών κυμάτων κλπ. Κάναμε μια καλή πρόταση στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» και για προσφορά άλλων μηχανημάτων, ενώ θα πάρουμε πολλά και από το διασυνοριακό πρόγραμμα. Θα συνδέσουμε τηλειατρικά τα κέντρα υγείας του Νομού Καβάλας, θα ενισχύσουμε το οδοντιατρικό τμήμα και  θα πάρουμε ένα νευροπλοηγητή για τα χειρουργεία του νοσοκομείου. Ένα από τα βασικά ζητήματα που το ΓΝΚ έχει λαμπρές επιδόσεις να επιδείξει είναι στο κομμάτι του ηλεκτρονικού νοσοκομείου, με πληροφοριακά συστήματα για να τακτοποιήσει υποθέσεις του. Επαναλειτουργεί η Καρδιολογική Κλινική για τοποθέτηση βηματοδοτών, ενώ σημαντικό είναι πως θεσμικά λειτουργούμε με όλους τους εμπλεκόμενους του νοσοκομείου».

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ

Εν συνεχεία ανέφερε ότι  «Το νοσοκομείο θέλουμε να αναπτύξει Κλινικές που θα του προσδώσουν ακόμη μεγαλύτερα υγειονομικά χαρακτηριστικά.  Έτσι αναπτύξαμε για τον νέο οργανισμό του ΓΝΚ την πρόταση για μια νέα Ογκολογική Κλινική που πέρα από τις χημειοθεραπείες θα μπορεί να παράσχει και ακτινοθεραπευτικές ιδιότητες κάτι που είναι πολύ δύσκολο. Το Αιμοδυναμικό κέντρο προμηθεύτηκε το μηχάνημα του από το ΕΣΠΑ και θα προσδώσει επι πλέον χαρακτηριστικά , αλλά πρέπει να στελεχωθεί αναλόγως.

Η πρότασή μας για το νέο νοσοκομείο του αύριο λέει πως πρέπει να υπάρξει  αύξηση 511 κλινών . Για μας είναι σημαντικό πως μέσα από την δραστηριότητα του νοσοκομείου προκύπτει πως πρέπει να κατοχυρώσει τον Περιφερειακό του χαρακτήρα. Πέρα από τις μοναδικές Κλινικές του, το νοσοκομείο είναι ένα ίδρυμα ανάσχεσης κρατώντας τις ροές των ασθενών που θα απευθύνονταν σε Θεσσαλονίκη η Αλεξανδρούπολη. Είναι ένας υγειονομικός πυλώνας που κρατάει ανθρώπους σ αυτή την περιοχή

Εδώ φιλοξενούνται ασθενείς που δεν έχουν σημείο αναφοράς τον Νομό Καβάλας και έτσι καλύπτουμε ανάγκες περιφερειακές. Αυτές οι κλινικές που νοσηλεύουν ανθρώπους εδώ είναι η Ογκολογική, η Ρευματολογική, η Πνευμονολογική και η Μαιευτική» .

 

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΑΣΥΛΙΑ

Τέλος ανέφερε ότι «Εμείς θα εξαντλήσουμε κάθε ευκαιρία για να εξαντλήσουμε ακόμη περισσότερο το νοσοκομείο . Θα το ενισχύσουμε με πόρους και ανθρώπινο δυναμικό. Ως διοίκηση δεν παριστάνουμε τους ηθικολόγους , ξέρουμε όμως τι συμβαίνει στο κομμάτι της διαφάνειας και της ακεραιότητας όσων εμπλέκονται στο δημόσιο σύστημα υγείας. Δηλώνουμε πως δεν έχουμε διάθεση να προσφέρουμε ασυλία σε φαινόμενα που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των πολιτών , των έντιμων γιατρών και της δημόσιας περίθαλψης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.