Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας σε ότι αφορά τη διαχείριση της κακοκαιρίας ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας Άρης Βέρρος
Ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας κ. Άρης Βέρρος απουσίαζε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας τη Δευτέρα καθώς ήταν αποκλεισμένος από τα χιόνια.. Σε δηλώσεις του ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας σε ότι αφορά τη διαχείριση των καιρικών φαινομένων.
Στις δηλώσεις του ο κ. Βέρρος σημείωσε πως «λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών υπήρχε πάγος έξω από το σπίτι μου και δεν ήθελα να το διακινδυνεύσω για να κατέβω στην πόλη και να παραβρεθώ στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Διότι έγινε ένας καθαρισμός από το γκρέιντερ του στρατού, να είναι καλά ο υπουργός Άμυνας κ. Καμένος, αλλά από κει και πέρα θα έπρεπε να πέσει και λίγο αλατάκι. Δυστυχώς το αλάτι είναι δυσεύρετο αυτήν την εποχή. Ο Δήμος Καβάλας όπως συνολικά η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ένα διαλυμένο μαγαζί. Κι αυτό οφείλεται στο ότι δυστυχώς και η διοίκηση Τσανάκα και η πλειοψηφία των ανθρώπων που εκπροσωπούν την αυτοδιοίκηση έχουν αποδεχτεί μια κατάσταση εδώ και εφτά χρόνια, αυτά τα εφτά χρόνια τα μνημονιακά και δυστυχώς έχουν αποδεχτεί και τα χρήματα να μη τα διεκδικούν αυτά που οφείλουν να έρθουν από την Κεντρική Διοίκηση για τις αρμοδιότητες που έχουν έρθει με την εφαρμογή του Καλλικράτη, αλλά και το ότι δεν έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε το ανθρώπινο δυναμικό αυτό που πρέπει να έχουμε. Έχουμε μείωση σε σχέση με τις ανάγκες που έχουμε πάνω από 40%-45%. Βέβαια όμως αυτό δεν είναι μια δικαιολογία για τέτοιες περιπτώσεις όπως ήταν αυτό το ακραίο καιρικό φαινόμενο που αντιμετώπισε ο Δήμος Καβάλας αλλά και συνολικά η χώρα να ισχυρίζονται όλα αυτά οι διοικήσεις των δήμων ή των περιφερειών, διότι γνωρίζανε αυτήν την κατάσταση και θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι. Και ταυτόχρονα θα έπρεπε το προηγούμενο διάστημα να έχουν διεκδικήσει αυτά που έχουν υποχρέωση προς όφελος των πολιτών και δεν το έχουν κάνει. Πολύ απλά διαχειρίζονται μια κατάσταση, προσπαθούν με οποιονδήποτε τρόπο, έχουν δώσει προτεραιότητα σε άλλα πράγματα διότι η Πολιτική Προστασία θα έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες».
ΔΥΟ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΕΣ
Συμπλήρωσε δε πως «από το 2010 το λέμε, δύο θα έπρεπε να είναι και οι προτεραιότητες του Δήμου Καβάλας, πρώτον να προστατεύσει την κοινωνική συνοχή του τόπου μας και δεύτερον να προστατεύσει και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών. Δυστυχώς άλλα πράγματα έχουν ως προτεραιότητα και η σημερινή διοίκηση ξοδεύει και σπαταλά χρήματα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς όμως να είναι προς όφελος των δημοτών μας αλλά και του δήμου μας. Κανένας δεν αμφισβητεί ότι οι εργαζόμενοι κάνανε ότι μπορούσαν να κάνουν που είχαν και τα εργαλεία που είχαν και να μην ξεχνάμε ότι οι εργαζόμενοι υλοποιούν αποφάσεις, αλλά το σχεδιασμό και την προετοιμασία την κάνει η εκάστοτε διοίκηση. Άρα σύμφωνα με τον όποιο σχεδιασμό υπήρχε αν υπήρχε οι εργαζόμενοι ανταποκρίθηκαν αυτό που μπορούσαν να κάνουν υπερβάλλοντας και τον εαυτό τους πολλές φορές. Κανένας πολίτης δεν είχε την απαίτηση να είναι και το τελευταίο δρομάκι καθαρό. Αλλά δεν είναι αδιανόητο η Ερυθρού Σταυρού, η Βενιζέλου και η Ομονοίας να είναι κλειστές; Και η διοίκηση να πανηγυρίζει γιατί είχε ανοιχτό το δρόμο προς το Νοσοκομείο; Όταν τη Δευτέρα στις 7.30 η ώρα το πρωί στο Νοσοκομείο είχε δυο δάχτυλα χιόνι και θα έπρεπε να τους ενημερώσουν κάποιοι ότι θα πρέπει να κάνουν παρέμβαση. Τη Δευτέρα ακούσαμε τη δήμαρχο να λέει ότι εμείς κάναμε δουλειά που έπρεπε να κάνει η Περιφέρεια, βέβαια όταν έφυγε ο κ. Αντιπεριφερειάρχης από το Δημοτικό Συμβούλιο ειπώθηκε αυτό. Για μένα ήταν πολύ θετικό το γεγονός ότι έπεσε αυτό το χιόνι, πολύ σημαντικό γιατί υπήρχε τους τελευταίους μήνες φοβερή ανομβρία και μην ξεχνάμε πόσο σημαντικό είναι το χιόνι με την έννοια ότι οι ταμιευτήρες νερού έχουν αδειάσει. Το χιόνι λειώνει σιγά σιγά κι έτσι γεμίζουν οι ταμιευτήρες. Είναι ένα φυσικό φαινόμενο που θα διαρκέσει τρεις τέσσερις πέντε μέρες θα πρέπει να έχουμε υπομονή. Με εκπλήσσει πώς είναι δυνατόν οι πολίτες εφτά χρόνια να αντέχουν τα βάρβαρα μνημονιακά μέτρα και να μην αντέχουν τρεις μέρες χιόνι».