Κύριο άρθροΠολιτική

Θετική κρίνει την αλλαγή που επίκειται στο θέμα των απεργιών στη χώρα μας ο βουλευτής Καβάλας  Γ. Παπαφιλίππου καθώς σύμφωνα με τον ίδιο θα συσπειρώσει το συνδικαλιστικό κίνημα

Θετική κρίνει την αλλαγή που επίκειται στο θέμα των απεργιών στη χώρα μας ο βουλευτής Γ. Παπαφιλίππου καθώς σύμφωνα με τον ίδιο θα συσπειρώσει το συνδικαλιστικό κίνημα. Βέβαια όπως ανέφερε είναι ένα μέτρο το οποίο μας επιβάλλεται από τους δανειστές. Αναλυτικά σημείωσε πως «ήταν ένα μέτρο που υπό συνθήκες μη επιτροπείας και μάλιστα αυστηρής επιτροπείας δεν θα το παίρναμε. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν το θεωρώ τόσο επαχθές όσο ισχυρίζονται αυτοί που εναντιώνονται σε αυτό το μέτρο. Δεν καταργείται φυσικά το δικαίωμα της απεργίας, γιατί και αυτό ακούγεται, απλώς αλλάζει η απαρτία που απαιτεί ο νόμος για να ληφθεί απόφαση σχετικά με απεργία. Δηλαδή ενώ μέχρι τώρα η απαρτία είναι το 1/3 των οικονομικά τακτοποιημένων μελών, τώρα θα γίνει 50% συν μία ακόμα ψήφο. Αυτή είναι η διαφορά, εκτιμώ ότι δυσκολεύεται μεν η λήψη απόφασης σχετικά με την απεργία, όμως υπάρχει και μία θετική παράπλευρη ενέργεια που είναι αυτή της συσπείρωσης του συνδικαλιστικού κινήματος. Και είναι το ζητούμενο αυτήν την περίοδο. Είναι γνωστό και το αποδέχονται οι πάντες, ότι το συνδικαλιστικό κίνημα είναι αποδυναμωμένο, οι απεργιακές κινητοποιήσεις που αποφασίζονται δεν έχουν μεγάλη συμμετοχή, πιστεύω ότι είναι ένας τρόπος αυτός ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη συσπείρωση και να είναι μαζικότερες οι απεργιακές κινητοποιήσεις. Είναι προαπαιτούμενο για μια επιτυχή έκβαση μιας απεργιακής κινητοποίησης η συμμετοχή των μελών μιας πρωτοβάθμιας οργάνωσης στη λήψη της σχετικής απόφασης. Και αυτό διασφαλίζεται με την τροποποίηση που επίκειται και βεβαίως ακόμα δεν ξέρουμε το τελικό περιεχόμενό της γιατί έχει αποσυρθεί η τροπολογία για περεταίρω διαβούλευση. Ήταν ένα μέτρο που μας το επέβαλαν, οι απαιτήσεις των δανειστών μας ήταν πολύ περισσότερες και μετά από έντονη και σθεναρή διαπραγμάτευση περιορίσαμε την απώλεια μόνο σε αυτό το ζήτημα».

ΔΥΟ ΘΕΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

Τόνισε δε πως «θα πρέπει όμως να τονίσουμε ότι ταυτόχρονα με αυτήν την τροπολογία έρχονται και δυο θετικότατα ζητήματα, δύο θετικότατες ρυθμίσεις. Η μία αφορά στην ευθύνη των εργοδοτών στην περίπτωση εργατικού ατυχήματος, ξεκαθαρίζει ο νόμος και βελτιώνει τη θέση είτε του εργαζόμενου που υφίσταται ένα εργατικό ατύχημα είτε της οικογένειάς του στην περίπτωση που δυστυχώς έχουμε απώλεια ζωής. Και επίσης έχουμε και ένα ξεκαθάρισμα και μία βελτίωση στο θέμα του ωραρίου των οδηγών λεωφορείων τουριστικών και του ΚΤΕΛ. Να μην αγνοούμε και αυτές τις δύο θετικότατες ρυθμίσεις».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Κληθείς να εκτιμήσει αν η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα φέρνει κάτι θετικό ή όχι σημείωσε πως «σε κάθε περίπτωση εκτιμώ ότι δεν έχει να κάνει κάποια ζημιά, θετικό το βρίσκω ότι ήρθε, θετικό βρίσκω ότι υπάρχει διάλογος μεταξύ των ηγετών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Βέβαια αναμένουμε το τελικό αποτέλεσμα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *