Κύριο άρθροΠολιτική

Θετική η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, στο αίτημα για την μετατροπή του παλιού Νοσοκομείου σε ξενοδοχείο

Θετική είναι η υπουργός Τουρισμού κ. Κουντουρά στο αίτημα της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης «Δημωφέλεια» για την μετατροπή του παλιού Νοσοκομείου σε ξενοδοχείο. Η πρόεδρος της «Δημοφέλεια» κ. Αναστασία Ιωσηφίδου ανέφερε ότι η κ. Κουντουρά εντυπωσιάστηκε από τη θέα που έχει το κτίριο αλλά και από τον όγκο του.

Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «πριν από δύο μέρες υποδεχθήκαμε στην Καβάλα την υπουργό Τουρισμού, την κα Έλενα Κουντουρά. Η πρώτη σύσκεψη έγινε στο Δημαρχείο με την δήμαρχο φυσικά και παρουσία του βουλευτή κ. Εμμανουηλίδη. Ανάμεσα στα διάφορα θέματα- αιτήματα του δήμου Καβάλας ήταν και η βοήθεια της υπουργού, η σύμπραξή της, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προγραμματικής σύμβασης για τη συνεργασία δήμου Καβάλας και Ελληνικού Δημοσίου, Υπουργείου Οικονομικών, σε σχέση με το παλιό Νοσοκομείο. Υπάρχει στο Υπουργείο Οικονομικών αυτήν τη στιγμή φάκελος με αίτημα του δήμου Καβάλας για σύναψη προγραμματικής σύμβασης έτσι ώστε να μπορεί ο δήμος Καβάλας να βγάλει σε διαγωνισμό το συγκεκριμένο κτήριο προκειμένου να έρθει επενδυτής και να επενδύσει κυρίως για ξενοδοχείο ή για όποια άλλη χρήση θα μπορούσε να δοθεί ο συγκεκριμένος χώρος. Θεωρήσαμε καλό και φυσικά η δήμαρχος, να πάμε να κάνουμε αυτοψία του χώρου, να δείξουμε το κτήριο, έτσι ώστε να έχει εικόνα η υπουργός σχετικά με ποιο κτήριο μιλάμε. Διότι μια εικόνα είναι ίση με χίλιες λέξεις».

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Πρόσθεσε δε πως «Πραγματικά, πριν να πάμε στη συνάντηση που είχαμε στη συνέχεια στο Επιμελητήριο, επισκεφθήκαμε το παλιό Νοσοκομείο -δεν μπήκαμε μέσα στους χώρους- με το που αντίκρισε το κτήριο την ενθουσίασε αφενός μεν η θέα του, ο χώρος του, η χωροθέτησή του, ότι είναι μπροστά σε θάλασσα. Γιατί ξέρει πάρα πολύ καλά και η ίδια ως υπουργός που δέχεται διάφορους εν δυνάμει υποψήφιους επενδυτές για να επενδύσουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδας ότι, κατ’ αρχήν, ζητάνε ένα χώρο που να είναι μπροστά σε θάλασσα. Άρα, η πρώτη προϋπόθεση πληρείται και με το παραπάνω. Αφετέρου, την ενθουσίασε η θέα που έχει το παλιό Νοσοκομείο. Να πούμε ότι από εκείνη την πλευρά, πέρα από τη θάλασσα, πέρα από το ότι δεν κρύβει κάτι μπροστά το παλιό Νοσοκομείο, έχει επιπλέον θέα και την παλιά πόλη, το φρούριο και όλη αυτήν τη μαγευτική εικόνα που αντικρίζει ένας τουρίστας εκεί στην περιοχή. Συν το γεγονός ότι είναι ένα μεγάλο κτηριακό συγκρότημα που επομένως θα μπορούσε να στηρίξει μία μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα. Οπότε, αυτό που ζητήσαμε από την κα Κουντουρά είναι η βοήθειά της να ενδιαφερθεί όσον αφορά στο υπουργείο Οικονομικών που βρίσκεται και ο φάκελος για υπογραφή για να προχωρήσει πιο γρήγορα η διαδικασία. Αντίστοιχα, της δείξαμε και το χώρο των παλιών στρατοπέδων –στρατόπεδο Ασημακοπούλου- διότι κι εκείνος ο χώρος είναι πραγματικά εξαιρετικός που θα πρέπει να ολοκληρωθεί μια διαδικασία συνεργασίας έτσι ώστε να είναι προς όφελος της πόλης. Είδαμε εκεί και μερικούς πρόσφυγες που περπατούσαν στο χώρο του πρώην στρατοπέδου, έτσι ώστε μήπως μπορέσει με την συμβολή της, τη βοήθειά της, να επέλθει μια καλύτερη συνεργασία για το δήμο σε σχέση με το αρμόδιο υπουργείο για τη χρήση του συγκεκριμένου χώρου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *