Θετική εξέλιξη για τις τουριστικές επενδύσεις στη Θάσο, το ξεμπλοκάρισμα της έκδοσης των οικοδομικών αδειών

Η Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων είναι αρμόδια για θέματα διαδικασιών έκδοσης και ελέγχου οικοδομικών αδειών σε τουριστικά καταλύματα άνω των 50 κλινών στο Νησί της Θάσου, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Θάσου. Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε: «Η ρύθμιση αυτή αποτελεί ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, η οποία θα οδηγήσει στην ταχύτερη έκδοση Οικοδομικών Αδειών στο νησί, ώστε να προχωρήσουν άμεσα τουριστικές επενδύσεις που πρόκειται να ενταχθούν στον νέο Αναπτυξιακό νόμο και το ΕΣΠΑ». Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μεγάλη επιτυχία καθώς απελευθέρωσε την διαδικασία οικοδομικών αδειών για τουριστικές επενδύσεις.

Πιο αναλυτικά δήλωσε ότι «είναι όντως μια μεγάλη επιτυχία διότι ξεμπλοκάρει τουλάχιστον κατά ένα βαθμό ένα μεγάλο ζήτημα που απασχολούσε τους ανθρώπους που ήθελαν να επενδύσουν στο νησί σε τουριστικές επιχειρήσεις και καταλύματα. Η αλήθεια είναι ότι εμείς θέλαμε η συγκεκριμένη υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού να αναλάβει όλες τις επενδύσεις στην εκκρεμότητά τους, δηλαδή στην έκδοση της οικοδομικής άδειας, αλλά τουλάχιστον η ανάληψη της υποχρέωσης σε επενδύσεις από 50 κλίνες και πάνω, είναι μια μας κάτι θετικό. Οι 50 κλίνες είναι μια επιχείρηση με περίπου 22-25 δωμάτια, δηλαδή ένα μέσης κατηγορίας κατάλυμα. Αυτό μας βοηθάει ώστε αυτές οι επενδύσεις να γίνουν πιο γρήγορα και να ξεμπλοκάρει το ζήτημα της έκδοσης των οικοδομικών αδειών που είναι θέμα το οποίο ταλαιπωρεί πολύ κόσμο στο νομό. Εκκρεμούν προτάσεις που χρηματοδοτούνται από ΕΣΠΑ ή άλλα προγράμματα τα οποία έχουν συγκεκριμένες ημερομηνίες που πρέπει να τηρηθούν».

ΚΑΒΑΛΑ- ΠΡΙΝΟΣ

Για το θέμα της πορθμειακής γραμμής Καβάλας- Πρίνου είπε ότι «έχουν γίνει συζητήσεις και με το υπουργείο και με τις ναυτιλιακές εταιρείες. Η τελευταία ενημέρωση που έχω είναι ότι στα μέσα Ιουνίου θα ξεκινήσουν τα δρομολόγια».

Τέλος για το θέμα των δημοσιευμάτων για την κατηγοριοποίηση των τουριστικών περιοχών είπε ότι «έστειλα επιστολή στον υπουργό Τουρισμού δηλώνοντας αφενός την αντίθεσή μας σε μία τέτοια κατηγοριοποίηση, αφετέρου τη θέση μας ότι η Θάσος σε περίπτωση θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην πρώτη κατηγορία. Τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με τρόπο ουσιαστικό. Προσπαθούμε να  το λύσουμε και δεν χρειάζεται να το αναπαράγουμε συνεχώς εμείς οι ίδιοι».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.