ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

Θετικά εξελίσσονται οι χειμερινές εκπτώσεις για την αγορά της Καβάλας

Μία εβδομάδα συμπληρώθηκε από τις χειμερινές εκπτώσεις και οι επαγγελματίες της Καβάλας δείχνουν να είναι ικανοποιημένοι από την εμπορική κίνηση όπως δηλώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Βασίλης Λεμονίδης.

Σύμφωνα με τον κ. Λεμονίδη  «Όντως αν εξαιρέσουμε τη Δευτέρα και την Τρίτη που ήταν αναγνωριστική περίοδος, τις επόμενες ημέρες κύλησαν σε πολύ καλύτερο επίπεδα  τα πράγματα, ελπίζουμε όμως αυτό να συνεχισθεί και μέχρι το τέλος των εκπτώσεων και να μην βγάλουμε τώρα συμπεράσματα παρά τότε οπότε θα είναι πιο ασφαλή.

Στο τέλος της περιόδου των εκπτώσεων θα έχουμε και μια απόλυτη εικόνα του τι μπορεί να συμβεί. Στο εμπόριο μέρα με τη μέρα μπορεί να αλλάξουν πολλά. Και δυστυχώς είμαστε εξαρτημένοι ακόμη και μ ε τον τζίρο της μιας ημέρας. Και ξέρουμε ότι τα χρέη είναι τόσο μεγάλα οπότε χρειάζονται οι τζίροι ακόμη και της ημέρας για να ολοκληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας.

Έτσι λοιπόν οι εκπτώσεις που ξεκινούσαν με το παραδοσιακό  ποσοστό των 20-30% τώρα πάνε στο 50% με το ξεκίνημα. Ο έμπορος από την αρχή των εκπτώσεων ξεκινά με υψηλά ποσοστά ώστε να μπορεί να ρευστοποιήσει ενώ παλαιότερα αυτό το βλέπαμε στο τέλος των εκπτώσεων. Τώρα υπάρχει επάρκεια αγαθών και οι επαγγελματίες προσφέρουν άμεσα αγαθά προς πώληση».

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

Στο ερώτημα αν τελικά οι καβαλιώτες είναι σε καλύτερη κατάσταση, αν βελτιώθηκε η εικόνα τους, αν μετρούνται απώλειες σε επίπεδο έτους απαντά ότι  «Υπάρχει πτώση τζίρων. Όχι ότι δεν υπάρχει και στην άλλη Ελλάδα. Βρίσκομαι συχνά στην Αθήνα, μιλώ με άλλους επαγγελματίες και ξέρω ότι η πτώση του τζίρου συμβαίνει στο 80% σχεδόν σε όλη την επικράτεια. Απλά υπάρχουν κάποιες εποχές που τα πράγματα είναι πιο καλά. Αυτό συμβαίνει και στη δική μας περιοχή αν αναλογισθούμε ότι από τον Μάιο έως το φθινόπωρο η κίνηση είναι πολύ μεγαλύτερη.  Αυτό όμως δεν φτάνει για να μπορέσουμε να κάνουμε το θετικό – αρνητικό πρόσημο. Αυτή είναι μια πραγματικότητα που δεν μπορεί να αλλάξει . Έχει να κάνει με το οικονομικό επίπεδο της χώρας ενώ ο πολίτης δεν μπορεί να κινηθεί ως θέλει».

ΝΕΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ

Ο ίδιος στάθηκε και στην αύξηση των νέων εγγραφών  επιχειρήσεων στο Επιμελητήριο. «Μπορεί το ισοζύγιο να δείχνει θετικό. Το θέμα είναι τι επιχειρήσεις ανοίγουν και μετά κλείνουν. Μελέτες δεν έχω, δεν ξέρω ως Εμπορικός Σύλλογος ποιος ανοίγει και ποιος κλείνει. Η εικόνα είναι μια μεταφορά καταστημάτων εστίασης. Μπορούμε να δούμε ότι αν είχαμε 50 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος τώρα έχουμε τα 3πλασσια. Υπάρχει μετατόπιση της αγοράς από το εμπορικό κομμάτι στο κομμάτι εστίασης.

Από εκεί και μετά είναι καταστήματα που δίδουν δουλειά σε κάποιους ανθρώπους. Αλλά ως Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας το θίγω ανεξάρτητα αν τα στοιχεία του Επιμελητηρίου δείχνει ότι το ισοζύγιο είναι θετικό».

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι στις 27 Ιανουαρίου στις 1.30 στον ΜΙΧΑΛΗ θα γίνει ο χορός του Εμπορικού Συλλόγου με τις βραβεύσεις των πρώην Προέδρων του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

«Είναι κάτι που το θέλουμε και για αυτό θα βρεθούμε, θα περάσουμε καλά, θα βραβεύσουμε τον κ. Τσάλκο Χρήστο, τον κ. Φιλιππίδη Λευθέρη, τον κ. Χρήστο Ηλιάδη, τον κ. Μουδούρα Παναγιώτη και τον κ. Αναστάσιο Κυριαζή» τόνισε καταληκτικά.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *