Κύριο άρθροΠολιτική

«Θα υπάρξει εποχή μετά τα μνημόνια και θα είναι μια εποχή ανάκαμψης, ανάπτυξης και αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων» δηλώνει ο βουλευτής  Γιώργος  Παπαφιλίπου

Στην Καβάλα βρέθηκε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Πάνος Ρήγας και επισκέφθηκε προχθές τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Μαρκόπουλο ενώ δεν επισκέφθηκε την δήμαρχο. Ο βουλευτής κ. Παπαφιλίπου έκανε σχετικές δηλώσεις, τονίζοντας αρχικά ότι  «Νομίζω ότι η Δήμαρχος Καβάλας έχει συναντήσει πολλούς κυβερνητικούς παράγοντες και για αυτό και δεν είδε τον κ. Ρήγα. Αλλά δεν πρέπει να έχει παράπονο. Έχει δει πολλούς παράγοντες της κυβέρνησης μέχρι σήμερα.

Σε ότι αφορά την εκδήλωση με την ομιλία του κ. Ρήγα, πραγματικά είχαμε πολύ κόσμο στην εκδήλωση της Τρίτης και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ήταν πάρα πολύ αναλυτικός. Έδωσε το στίγμα του κόμματος για την μετά τα μνημόνια εποχή και νομίζω ότι όλα πήγαν κατ΄ ευχήν.

Θα υπάρξει εποχή μετά τα μνημόνια και θα είναι μια εποχή ανάκαμψης, ανάπτυξης και αποκατάστασης των εργασιακών σχέσεων. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε όλοι και μάλιστα πάρα πολύ σύντομα.

Πιο σύντομα από όσο προσδοκούσαμε στην αρχή της περιπέτειας αυτής. Για να είμαστε καθαροί δεν θα υπάρχει εποπτεία με την έννοια που υπάρχει μέχρι σήμερα. Κάποια επιτήρηση θα υπάρχει  όχι ως την εποπτεία που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα».

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ

Πρόσθεσε δε πως «Άλλωστε η εποπτεία επιβάλλεται και με τις συνθήκες που υπάρχουν στην Ε.Ε. όμως το τονίζω ότι δεν θα έχει καμία σχέση με την σημερινή κατάσταση. Δεν θα είναι θηλιά στον λαιμό της κυβέρνησης.

Αν έχουμε για παράδειγμα υπερπλεονάσματα θα τα διαθέτουμε όπως το αποφασίσει η κυβέρνηση και αυτό για το καλό της ελληνικής κοινωνίας. Άλλωστε το πρώτο μέρισμα που πήραμε και μοιράσαμε στην ελληνική κοινωνία, δεν ζητήσαμε την άδεια της Ευρώπης για να το δώσουμε. Δεν θα έχουν λόγο και θα έχουμε μεγάλη αυτονομία για να καταστρώνουμε το επιχειρησιακό και αναπτυξιακό μας σχέδιο που βρίσκεται σε τροχιά κατάρτισης και θα είναι έτοιμο προς παρουσίαση στον ελληνικό λαό, χωρίς να έχουμε ασφυκτική πίεση από την πλευρά των θεσμών και των ετέρων μας».

ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ

Ερωτηθείς σχετικά με την αεροπορική σύνδεση Καβάλας – Αθήνας δήλωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο επενδυτικό ενδιαφέρον. «Ευχής έργο θα ήταν να υπάρξει τέτοιο ενδιαφέρον ώστε να βελτιωθεί και η ποιότητα της σύνδεσης αλλά και να μειωθούν τα κόστη των εισιτηρίων που είναι από τα ακριβότερα στην Ελλάδα.

Όσο για το δρόμο που οδηγεί στο αεροδρόμιο είναι σε κακή κατάσταση και ελπίζω η Περιφέρεια να προβεί στις αναγκαίες βελτιώσεις».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *