Κύριο άρθροΠολιτική

Θα συσταθεί Επιτροπή Διαμαρτυρίας Διοδίων από τον Δήμο Καβάλας

Η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα, αναφορικά με  την πρόθεση της Εγνατίας Οδού Α.Ε. να ξεκινήσει άμεσα την κατασκευή του έργου των διοδίων στην περιοχή της Παράκαμψης της πόλης της Καβάλας, έδωσε άμεσα εντολή για την έκδοση διαταγής προσωρινής αναστολής προς το Συμβούλιο της Επικρατείας για να μην προχωρήσει ο σχεδιασμός αυτός, μέχρι να συζητηθεί στο ΣτΕ, η αίτηση ακύρωσης που ήδη έχει κατατεθεί από τον Δήμο Καβάλας, από τις 28 Ιουλίου 2017. Η κ.  Τσανάκα, δήλωσε ότι ευελπιστεί με τις νομικές αυτές διαδικασίες, να πετύχουν την έκδοση προσωρινής διαταγής αναστολής του έργου των διοδίων της παράκαμψης της Καβάλας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά «Είναι γεγονός πως έγιναν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες. Από πέρσι το καλοκαίρι ακόμη είχαμε υποβάλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας μια αίτηση – απόρριψης και τώρα υποβάλλαμε αίτηση ανακοπής την ώρα που ξεκινά το έργο!

Μέχρι τότε δεν είχε νόημα να γίνει κάτι. Ελπίζουμε λοιπόν να εκδικασθεί γρήγορα και ελπίζουμε να βοηθήσει τον τόπο για να σταματήσει το έργο και να σταματήσει το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ που δεν θέλει απλά να μας ακούσει!»..

ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ..

Η δήμαρχος πρόσθεσε πως «Βέβαια πρέπει να πω ότι δεν είχαμε καμία υποστήριξη από κανέναν και εμείς φροντίσαμε να κάνουμε αυτά που έπρεπε να κάνουμε. Βέβαια το θέμα είναι να βοηθήσει και ο κόσμος. Αυτή την φορά πρέπει να βοηθήσει σε ενδεχόμενο κινητοποιήσεων!

Θα το αποφασίσουμε μια και πρέπει να είναι απόφαση όλων μας. Δεν θα κάνουμε αποσπασματικά πράγματα. Εμείς θα αποφασίσουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίο άλλωστε είναι το κατεξοχήν όργανο για να λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις.

Από εκεί και έπειτα θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο κόσμος είναι απογοητευμένος…. Η μεγάλη μας αγωνία είναι ότι θα πνιγεί το κέντρο της Καβάλας από βαρέα φορτηγά που θα αποφεύγουν τα διόδια και θα περνούν μέσα από την πόλη της Καβάλας..  Εμείς μπορεί να λέμε ΟΧΙ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ αλλά όλοι πολύ καλά γνωρίζουμε ότι τελικά τα διόδια θα έρθουν!

Το θέμα είναι όμως ότι θα έρθουν και θα μπουν σε ένα χώρο που  είναι επικίνδυνος. Ας μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για ένα σημείο επάνω στις στροφές, με ένα σταθμό να μπαίνει επάνω στις ανηφόρες ή κατηφόρες ….Το χειμώνα θα έχουμε πρόβλημα.

Από εκεί και έπειτα θέλουμε να είναι ο σταθμός σε ένα σημείο που θα μπλοκάρει τις νταλίκες γιατί αν μπουν μέσα αυτές στην πόλη της Καβάλας θα χαλάσει το σύμπαν».

ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΗ

Η κ. Τσανάκα πρόσθεσε πως «Από την άλλη το ζήτησα να γίνει κάτι με την Περιμετρική.  Το ζήτημα αυτό το έθεσε ως θέμα και από τον πρωθυπουργό  όταν έγινε το αναπτυξιακό συνέδριο στην Κομοτηνή, το ζητάμε σε κάθε ευκαιρία. Δεν είναι κάτι που θα γίνει γρήγορα. Αλλά πρέπει μέχρι τότε τα λεγόμενα διόδια που δεν είναι αναλογικά όπως μας έλεγαν, θα έρθουν και θα είναι και μετωπικά!».

Εν συνεχεία η Δήμαρχος Καβάλας θύμισε ότι δεν μπορεί ο ιδιώτης που θα πάρει τα διόδια να τα κάνει αναλογικά. «Δεν λάμβαναν υπόψιν το  θέμα των αναλογικών διοδίων όταν μάλιστα μέσα στη Βουλή ο υπουργός είχε πει αναλογικά διόδια παντού, εκτός από την Εγνατία Οδό. Προφανώς μας δούλευαν!

Η περιοχή που έχουν επιλέξει για τον νέο σταθμό διοδίων στο ύωος της Άσπρης Άμμου όχι μόνο δεν είναι κατάλληλη, είναι επικίνδυνη. Και με αυτό θα ασχοληθούμε. Ψάχνουμε, αναζητούμε λύση και τονίζουμε ότι είναι επικίνδυνο το σημείο. Τώρα αν είχε γίνει η Περιμετρική θα έσωζε την πόλη από μια οικολογική καταστροφή. Ελπίζω να έχουμε εξελίξεις θετικές» σημείωσε καταληκτικά.

ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Στο μεταξύ η κ. Τσανάκα ανακοίνωσε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της περασμένης Παρασκευής ότι θα συσταθεί Επιτροπή Διαμαρτυρίας Διοδίων όπου θα συμμετέχουν δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Μάλιστα από την παράταξη της θα συμμετέχει ο Αντιδήμαρχος κ. Ανέστης Τσουρουκίδης.

Την ερχόμενη Πέμπτη στο δημοτικό συμβούλιο θα αποφασιστεί και ο τρόπος που θα διαμαρτυρηθεί ο Δήμος Καβάλας για το θέμα του νέου σταθμού διοδίων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *