«Θα πρέπει να σταματήσει το ανέκδοτο ότι η ΔΕΥΑΚ καταρρέει γιατί υπάρχει κακοδιαχείριση», δηλώνει ο πρόεδρος της επιχείρησης Απόστολος Χρόνης

Οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζει η ΔΕΥΑΚ λόγω του ότι δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί της επιχείρησης από τους καταναλωτές λόγω κορωνοϊού. Ο πρόεδρος της Επιχείρησης κ. Απόστολος Χρόνης επέκρινε την στάση της προηγούμενης διοίκησης του Δήμου Καβάλας για τους ισχυρισμούς της για κακοδιαχείριση της επιχείρησης.

Συγκεκριμένα είπε ότι «πρώτη φορά συμβαίνει να μην συμφωνούν τα νούμερα. Να βγαίνει η τέως δήμαρχος κα Τσανάκα και να λέει ότι άφησε «μηδέν» οφειλή στη ΔΕΗ, «μηδέν» οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία, «μηδέν» στην Εφορία. Να πω ότι άφησε «μηδέν» σε όλα τα υπόλοιπα εκτός από τα οικονομικά στοιχεία. Τα οικονομικά στοιχεία που δίνει είναι εντελώς αναξιόπιστα, δεν υπάρχουν, είναι ψεύτικα. Οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία ήταν 480 χιλιάδες ευρώ, αν θέλει να ξέρει. Οι οφειλές στην Εφορία ήταν 103 χιλιάδες ευρώ, στη ΔΕΗ ήταν 330 χιλιάδες ευρώ, οι οφειλές προς τρίτους ήταν 873 χιλιάδες ευρώ και άλλα τόσα. Άφησε «μηδέν» σε ό,τι αφορά έργο στη ΔΕΥΑΚ. Δεν αλλάχθηκε τίποτα από τον εξοπλισμό και θα έπρεπε τουλάχιστον να ντρέπονται όταν μας λένε ότι ανησυχούν για τη δημόσια υγεία, όταν παρέλαβαν έναν Βιολογικό Καθαρισμό  όπως του Δάτου και τον άφησαν όπως ήταν. Δεν έβαλαν ούτε καρφί εκεί. Όταν παρέλαβαν αντλιοστάσια που ξέρουν ότι έχουν πρόβλημα, ότι είναι από το 1970 και δεν ασχοληθήκαν ούτε λεπτό. Δεν άλλαξαν ούτε μία αντλία. Όταν παρέλαβαν έναν βιολογικό Καβάλας και τον άφησαν σιγά- σιγά να καταρρέει και κατέρρευσε στα χέρια τους φυσικά, έφυγε ο Ξανθόπουλος και κατέρρευσε στα χέρια του Κουφατζή κι ακόμη και την επισκευή που έγινε εκεί την πληρώσαμε εμείς. Κι έχουν το θράσος και λένε ότι άφησαν και 150 χιλιάδες ευρώ».

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

Πρόσθεσε ότι «είναι κρίμα για την Καβάλα να υπάρχει πολιτικό προσωπικό στην πόλη που με ανοιχτές πληγές εν μέσω κορωνοϊού, όταν έχει οικονομικό πρόβλημα όλος ο πλανήτης, να έρχονται και να μας κουνάνε το δάχτυλο. Θα πρέπει να σταματήσει το ανέκδοτο ότι η ΔΕΥΑΚ καταρρέει γιατί υπάρχει κακοδιαχείριση. Υπήρχε μια θετική πορεία από τότε που αναλάβαμε, διότι ασχοληθήκαμε και ασχολούμαστε σοβαρά με την επιχείρηση. Η πορεία αυτή ανακόπηκε, όπως ανακόπηκε σε όλη τη χώρα, λόγω κορωνοϊού. Όταν αναγκαστήκαμε να κλείσουμε όλοι τα ταμία μας. σταμάτησε να υπάρχει εισπραξιμότητα, σταμάτησε να κυκλοφορεί ο κόσμος και να πληρώνει και σταμάτησαν να υπάρχουν χρήματα στα ταμεία όπως συνέβη σε όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας.

Η κυβέρνηση έχει δει το πρόβλημα μέχρι ένα σημείο. Εμείς ζητάμε σαν ΔΕΥΑΚ αλλά και σαν ΔΕΥΑ συνολικά, να ενταχθούμε στις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί. Που σημαίνει ότι θα μπορέσουμε να δώσουμε μεταχρονολογημένα τις ασφαλιστικές εισφορές. Αυτό μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, γι’ αυτό και αποκτήσαμε το δικαίωμα με τη πράξη νομοθετικού περιεχομένου να πάρουμε χρήματα από τους δήμους. Κάποιες ΔΕΥΑ το έχουν κάνει, όπως των Σερρών που έχει και αποθεματικό. Θεωρώ ότι θα βοηθήσουν όλοι οι δήμοι. Φάνηκε ότι όλοι κινούνται προ αυτήν την κατεύθυνση, όπως φάνηκε στη τηλε-διάσκεψη των ΔΕΥΑ.

Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατάρρευσης της ΔΕΥΑΚ, είμαστε μαζί με το Δήμο Καβάλας, συζητάμε συνεχώς και θα τα δούμε. Η ΔΕΥΑΚ σώθηκε όταν οι Καβαλιώτες την πήραν από τα χέρια της κας Τσανάκα και του κ. Κουφατζή».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.