Κύριο άρθροΠολιτική

«Θα πληρωθούν όλα τα υπεσχημένα στο Δήμο Θάσου» δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας  Γ.  Παπαφιλίππου 

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας κ. Παπαφιλίππου  έτρεξε το θέμα των αποζημιώσεων για την Θάσο  και ήδη ένα ποσό 30.000 ευρώ πήγε στα ταμεία του Δήμου Θάσου για τις καταστροφικές πυρκαγιές.  Σε δηλώσεις του ο καβαλιώτης βουλευτής αναφέρθηκε στο  ζήτημα και επίσης και στο θέμα της πληρωμής των συμβασιούχων των Παιδικών Σταθμών Δήμου Καβάλας.

«Σχετικά με το ποσό των 30 χιλιάδων ευρώ που θα λάβει επιπλέον ο Δήμος Θάσου ξεκαθαρίζω ότι είναι οριστικό ενώ να σημειώσω ότι τα υπόλοιπα θα τα πάρει μέσα στον Ιανουάριο. Και αυτό γιατί ο κωδικός  που υπάρχει για αυτές τις περιπτώσεις έχει εξαντληθεί. Βλέπετε φέτος είχαμε πολλές καταστροφές από φυσικές αιτίες και άλλες ενέργειες – φωτιές, πλημμύρες κλπ –  και  μοιραία ο κωδικός εξαντλήθηκε μια και πιστώνεται στις αρχές κάθε έτους.

 

Όμως έχουμε τη ρητή διαβεβαίωση από τον υπουργό ότι τελικά θα δοθούν τα χρήματα όπως και τα υποσχέθηκαν μέσα στον Ιανουάριο και αυτό είναι το μόνο βέβαιο. Θα δοθούν οι 150 χιλιάδες ευρώ συνολικά στον Δήμο Θάσου» σημείωσε αρχικά.

ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Πρόσθεσε δε ότι «Επίσης σε ό,τι αφορά τους συμβασιούχους των παιδικών σταθμών του Δήμου Καβάλας  θα πω ότι ο Νοέμβριος έμεινε εκτός μια και τώρα στάλθηκαν οι καταστάσεις στην ΕΤΑΑ και μοιραία δεν μπορεί να γίνει κάτι μέσα στις 13 – 14 Δεκεμβρίου όπως και είχαμε πει.

Άρα δεν μπορούν να εξοφληθούν και το Νοέμβριο και αυτό ήταν αντικειμενικά αδύνατο να γίνει όπως μας είπε η  πρόεδρος των Παιδικών Σταθμών Δήμου καβάλας  κ. Δρακονάκη.  Πήγαν τη Δευτέρα οι καταστάσεις και εμείς αμέσως κάναμε τις παρεμβάσεις μας ώστε να πληρωθούν τουλάχιστον στις 27 Δεκεμβρίου αφού τότε θα γίνει η επόμενη πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα  από την πλευρά του Δήμου.

Εδώ βέβαια να πω ότι τα χρήματα καταβάλλονται στο τέλος κάθε μήνα και όχι προκαταβολικά».

ΔΡΑΚΟΝΑΚΗ

Βέβαια η κ. Δρακονάκη με την σειρά της είπε ότι θα μπορούσαν να σταλούν τα λεφτά του Οκτωβρίου και πρόσθεσε ότ «και εμείς  μόνο όταν  τελειώνει ο μήνας πρέπει να συμπληρώσουμε 450 περίπου υπογραφές των εργαζομένων για να τα στείλουμε στην ΕΤΑΑ και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι».

Ο κ. Παπαφιλίππου τόνισε ότι καταβάλλεται αγώνας δρόμου για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

«Από το νέο έτος πιστεύω και ελπίζω ότι με τον συντονισμό που έχει επιτευχθεί μεταξύ των υπουργείων θα πληρώνονται οι εργαζόμενοι στις αρχές του κάθε μήνα» σημείωσε χαρακτηριστικά. Αναφορικά με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ που ενδεχομένως να σταματήσει τα μαθητικά δρομολόγια λόγω του ότι είναι απλήρωτο δήλωσε ότι  «Όσο για το ΚΤΕΛ που απειλεί να σταματήσει τα δρομολόγια θα πάρω πληροφορίες και μετά θα μιλήσουμε εκ νέου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *