ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Θα μας βρουν στα χωράφια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας Θέμης Καλπακίδης σε ότι αφορά το έργο του ΤΑΡ

«Θα μας βρουν στα χωράφια» δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγροτών Καβάλας Θέμης Καλπακίδης αναφορικά με την δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος κ. Γιώργου Σταθάκη ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η όδευση του αγωγού φυσικού αεριού ΤΑΡ από την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων.

Σύμφωνα με τον κ. Καλπακίδη «Εδώ και 4 χρόνια είναι σαφέστατος και ο υπουργός και ο πρωθυπουργός ενώ το προηγούμενο διάστημα προκειμένου να εκμαιεύσουν ψήφους και υποσχέσεις μας κορόιδευαν.

Δεν αλλάζει κάτι από την τελευταία αυτή συνάντηση. Αντιθέτως πρέπει να χειροκροτήσουμε την προσπάθεια του Δήμου Καβάλας για να πάρει κάποια χρήματα προκειμένου να γίνουν κάποια έργα, αλλά δεν μπορούμε να φαντασθούμε πως είναι δυνατόν μια κυβέρνηση να χρηματοδοτεί με έργα την Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως το έργο της ύδρευσης της περιοχής Φιλίππων προκειμένου μια ιδιωτική επιχείρηση να περάσει τον αγωγό από εκεί που θέλει.

Αυτό νομίζω ότι είναι παγκόσμια πρωτοτυπία και ουσιαστικά νομίζω ότι υποβαθμίζει τη νοημοσύνη μας και την αξιοπρέπεια μας ως χώρα».

ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ

Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν γνωρίζει ποιος έστειλε τις προσκλήσεις για την συνάντηση με τον υπουργό κ. Σταθάκη στο γραφείο της Δημάρχου καθώς ο Σύλλογος τψν Αγροτών αλλά και η Συντονιστική Επιτροπή του αγωγού δεν προσκλήθηκαν. «Προφανώς δεν το επέτρεπε η κοινοπραξία να συμμετέχουμε σε κάτι τέτοιο.

Αυτό πιθανολογώ χωρίς να το γνωρίζω σίγουρα. Απλά στο δελτίο τύπου αναφερόταν ότι σε συνέχεια της συνάντησης που έγινε στις 28 Μαρτίου στην Αθήνα στην οποία εμείς συμμετείχαμε, έγινε η συνάντηση στην Καβάλα. Όμως εδώ δεν συμμετείχαν όσοι είχαν λάβει μέρος στην συνάντηση της Αθήνας.

Προφανώς αυτό κρύβει κάποια σκοπιμότητα και βλέπουμε ότι κάποιοι λογαριάζουν και σχεδιάζουν για εμάς χωρίς εμείς να είμαστε παρόντες.

Προφανώς και τίθεται θέμα αξιοπιστίας και είδαμε στην ατζέντα ποιοι θα συμμετέχουν. Εμείς δεν είδαμε ακόμη και εκπροσώπους από το Ινστιτούτο αλλά δεν ήταν και αυτοί εκεί.

Τώρα από 2014 που μας είπε ο πρώην  υπουργός κ. Μανιάτης ότι ο αγωγός θα περάσει  μέσα από τα Τενάγη Φιλίππων  και εμείς πρέπει να τα βρούμε  με την κατασκευάστρια εταιρεία είναι και πάλι εμπρός μας το θέμα και δεν έχει αλλάξει κάτι. . Δεν έπαψε ποτέ να ισχύει αυτό, οπότε το ραντεβού μας με την εταιρεία  στα χωράφια είναι υπαρκτό. Εκεί θα είμαστε εκεί με τα αγροτικά μας μηχανήματα και δεν μπορούν οι παράνομοι εδώ και 4 χρόνια να συνεχίζουν να παρανομούν αλλά να γίνονται νόμιμοι με τις ευλογίες των Ελλήνων πολιτικών.

Αυτό θα καταδειχθεί το επόμενο διάστημα και εμείς απλά θα είμαστε απέναντι τους. Όποιος θέλει να είναι απέναντι τους είναι δικό του ζήτημα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *