Κύριο άρθροΥγεία

Θα καθυστερήσει η πρόσληψη μόνιμου ογκολόγου στο Ογκολογικό του Νοσοκομείου Καβάλας

Το Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας σταδιακά ενισχύεται με προσωπικό καθώς προσλήφθηκε μία οικολόγος για 36 μήνες οπόταν μαζί με την άλλη επίκουρο οικολόγο πλέον μπορούν να εξυπηρετούν τους ασθενείς. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου κ. Παναγιώτη Φώτου η θέση του μόνιμου ογκολόγου θα αργήσει να καλυφθεί καθώς έχει σημειωθεί εμπλοκή με την επιτροπή αξιολόγησης των υποψηφίων.

Συγκεκριμένα είπε ότι «το Ογκολογικό τμήμα του Νοσοκομείου Καβάλας σιγά- σιγά βρίσκει το δρόμο του. Αυτήν τη στιγμή, από την Τρίτη, έχουμε και την κα Χαμαλίδου η οποία έχει υπογράψει σύμβαση για 36 μήνες. Αυτό που μας λείπει είναι ο ογκολόγος του οποίου  η θέση έχει προκηρυχθεί. Εδώ έχουμε μια εμπλοκή. Η Επιτροπή που έκρινε μέχρι το 3ο στάδιο τις νέες προσλήψεις, για τον ογκολόγο που θα έρθει ως διευθυντής στην Καβάλα, είχε σαν μέλος της έναν γιατρό που συνταξιοδοτήθηκε. Αυτό εξέπεσε όλη την επιτροπή. Οπότε θα πρέπει να γίνει καινούργια επιτροπή κι αυτό γίνεται με απόφαση του υπουργείου. Η διαδικασία αυτή μέσα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας θα αργήσει. Και δυστυχώς τον καινούργιο μόνιμο ογκολόγο θα τον έχουμε μετά από 5-6 μήνες. Εμείς αυτό που ζητάμε και προσπαθούμε σε όλες τις βαθμίδες της διοίκησης είναι να τρέξουν όσο πιο γρήγορα γίνεται οι διαδικασίες. Δεν ξέρω αν θα ισχύσουν τα κριτήρια της προηγούμενης επιτροπής. Οπότε θα έχουμε μεγάλη απόκλιση. Βέβαια,, ζητήσαμε τον κ. Κασαράκη να έρχεται στην Καβάλα γιατί τον έχουν ανάγκη όχι μόνο οι ασθενείς αλλά και οι γιατροί μας. Έχει την πείρα που μπορεί να κάνει νέα συστήματα για νέους ασθενείς. Τώρα αυτό το κάνει τηλεφωνικά. Θα μπορούσε, όμως, μία φορά την εβδομάδα να είναι στην Καβάλα. Το ζητήσαμε από την 4η Περιφέρεια και μέχρι αυτήν τη στιγμή δεν έχουμε καμία απάντηση.

Οι ασθενείς μας την πρώτη βδομάδα του χρόνου υπέφεραν. Υπήρχε μια γιατρός η οποία ήταν αδύνατον να βγάλει σε πέρας τον όγκο της δουλειάς, αλλά και λόγω της απειρίας της. Εμείς πήγαμε, την είδαμε, την ευχαριστήσαμε και της είπαμε ότι θα είμαστε κοντά της. Είδαμε έναν άνθρωπο που έχει όλη τη θέληση να βοηθήσει. Κι εμείς θα σταθούμε δίπλα της. Η κα Χαμαλίδου, έχει την εμπειρία και τη γνώση για να αντιμετωπίσει τους ασθενείς της, γιατί πολλοί έχουν εναποθέσει την τύχη τους σ’ αυτήν. Και είναι ευτύχημα που τέλειωσε με τον καλύτερο τρόπο η περίπτωσή της».

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Πρόσθεσε, τέλος, ότι «την Κυριακή ο Σύλλογός μας κόβει την πίτα του στο Γαλαξία. Καλούμε τον κόσμο να έρθει σε επαφή με τον σύλλογό μας και να μας γνωρίσουν».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *