Θα επαναληφθούν οι δωρεάν μαστογραφίες σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες με πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Καβάλας και της ΔΗΜ.ΤΟ. της ΝΔ

Με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Καβάλας θα επαναληφθούν οι δωρεάν μαστογραφίες σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χαράλαμπος Δράκος αναφέρθηκε στις δωρεάν μαστογραφίες του περασμένου Σαββάτου, σημειώνοντας πως «το Σάββατο ήταν η παγκόσμια ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού. Σε αυτό το πλαίσιο το γυναικείο τμήμα της ΝΔ Νομού Καβάλας, η ΔΗΜ.ΤΟ. Καβάλας με τη Μαρίνα Φιλιππίδου και η Νομαρχιακή φωνάξαμε την αντικαρκινική εταιρία και μία ημέρα εγκατασταθήκαμε στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης» και πέρασαν από μαστογραφικό έλεγχο 50 γυναίκες οι οποίες ως επί το πλείστον ήταν για κάποιους λόγους ανασφάλιστες. Επειδή είχε πάρα πολύ μεγάλη ανταπόκριση από γυναίκες, ήρθαν και γυναίκες που ήθελαν να περάσουν τον έλεγχο και δεν μπορέσανε, είπαμε να ξανακάνουμε αυτήν την εκδήλωση με κάτι επιπλέον, με κάποιες ομάδες πληθυσμού κοινωνικά ευάλωτες. Σε αυτήν την περίπτωση θα βγει ανακοίνωση. Ανταποκρίθηκαν οι γυναίκες, μας πήραν τηλέφωνο, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε σε μια μέρα που είχαμε κλείσει το μηχάνημα για το μαστογραφικό έλεγχο να κάνει πάνω από 50 εξετάσεις. Μπορεί να κάνει έξι την ώρα. Δεν μπορεί να δουλεύει μέρα νύχτα. Αυτή ήταν η εκδήλωση που τη συνδέσαμε με την ετήσια κοπή της πίτας στο ξενοδοχείο Lucy παρουσία του Γενικού Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του Λευτέρη Αυγενάκη. Θα γίνουν πάλι εξετάσεις, θα προχωρήσουμε σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες. Κυρίως σε ομάδες πληθυσμού, σε γυναίκες που δεν έχουν άμεση πρόσβαση για οποιοδήποτε λόγο σε τέτοιους ελέγχους».

ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αναφερθείς στην επιστολή που απέστειλε στο Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Εργασίας κ. Ανδρέα Νεφελούδη, σημείωσε πως «αυτός έκανε μια ανάρτηση και αναφέρθηκε σε εμένα. Την προηγούμενη Πέμπτη ως πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας της ΝΔ είχα εκφράσει κάποιες απόψεις σε μια συνέντευξη τύπου και απαξιωτικά αναφέρθηκε το όνομά μου. Τέτοια νοοτροπία «φασιστική» δεν μπορώ να την καταλάβω, δεν είναι δυνατόν ο κάθε πολίτης να μην μπορεί να εκφραστεί, όχι επειδή εκπροσωπώ τη ΝΔ αυτήν τη στιγμή, κάθε πολίτης έχει την άποψή του. Είτε αυτό το θέλουν κάποιοι είτε δεν το θέλουν. Από κει και πέρα δεν είναι ανάγκη να συμμερίζεσαι και να κρίνεις ότι είναι σωστή η θέση ενός. Μπορεί να είναι λανθασμένη. Αλλά το ότι έχει το δικαίωμα ελεύθερα να πει την άποψή του την έχει. Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια είναι «φασιστική». Και αυτό αναφέρω στην ανοιχτή μου επιστολή. Με τον οποίο τυχαίνει να ήμασταν και συμφοιτητές αλλά τέλος πάντων».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.