ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Θα είμαι στο πλευρό των κατοίκων του Σταυρού Αμυγδαλεώνα » δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος Παράσχος Αγανικόλας

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις των κατοίκων και φορέων για την όδευση του οδικού άξονα Ε61 που θα ενώνει την Καβάλα με την Δράμα, έργο της Εγνατίας Οδού Α.Ε. καθώς ο δρόμος θα διασχίζει το αισθητικό δάσος της περιοχής. Ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παράσχος Αγανικόλας δήλωσε ότι η Εγνατία Οδός Α.Ε. δεν είναι πλέον ελληνική, έχει ξεπουληθεί και ως εκ τούτου δεν πρόκειται για έργο δημοσίου συμφέροντος.  Ως εκ τούτου συντάσσεται με τον  αγώνα των κατοίκων.

Όπως τόνισε αρχικά ο κ. Αγανικόλας  «Όπως ξέρετε οι δηλώσεις που κάνω  είναι σταθερές και προσωπικά δεν αλλάζω τα λόγια μου. Όλα είναι πολύ συγκεκριμένα. Η Εγνατία Οδός βρίσκεται στη δικαιοδοσία των δανειστών για την αποπληρωμή του χρέους και την στήριξη των τραπεζών. Επομένως δεν μπορεί να εγκρίνονται επεκτάσεις οδικών περιοχών με τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών.Θέλω να θυμίσω ότι στις 10 Ιουλίου 2015 οι βουλευτές της Καβάλας μεταξύ των όλων άλλων, παρείχαν εξουσιοδότηση στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και στον Αναπληρωτή του στον υπουργό Οικονομικών και στην υπουργό Επικρατείας για την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού στους δανειστές. Αυτά δεν τα λέω έτσι είναι για τα λεφτά των Ελλήνων. Αυτά έχουν αποφασισθεί, δεν είναι κάτι τυχαίο. Τα λέω από τα Πρακτικά των Συνεδριάσεων της Βουλής των Ελλήνων. Όλος αυτός ο σχεδιασμός έχει ψηφισθεί, έχει ξεπουληθεί η Εγνατία Οδός και όπως και εγώ προσωπικά λέω η δήλωση μου είναι  συγκεκριμένη και θα σταθώ στο πλευρό των κατοίκων, οι οποίοι όπου και αν προστρέξουν θα με έχουν μαζί τους. Θα προσφύγω και εγώ όλοι μαζί θα δικαιωθούμε. Αυτό και μόνο είπα γιατί δεν μπορούμε έτσι απλά να ξεπουλούμε τα πάντα.  Ούτε σπίτια κατοίκων μπορούμε να χαλάμε, ούτε κάτι άλλο. Μπορούσαν να δώσουν μια διαφορετική όδευση και να μην χειρίζονται το λεγόμενο θέμα κόστος εις βάρος μας. Δεν συμφωνώ με όλα αυτά. Διάβασα και ένα δημοσίευμα της ΕΒΔΟΜΗΣ για κοινό μέτωπο υπό την Άρη Βέρρο και δηλώνω ότι εν μέρει συμφωνώ».

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Πρόσθεσε δε ότι «Αλλά η δική μου η δήλωση είναι πολύ συγκεκριμένη. Εγώ λέω ότι η Εγνατία Οδός βρίσκεται υπό τη δικαιοδοσία των δανειστών. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο. Εγώ με δημόσια στοιχεία το λέω ότι έχει ξεπουληθεί η Εγνατία Οδός. Οπότε για πιο δημόσιο συμφέρον μιλάμε όταν η Εγνατία Οδός είναι στα χέρια των δανειστών. Και για πιο δημόσιο συμφέρον μιλάμε και για ποια διόδια; Αυτά πρέπει να απαντηθούν. Στην ουσία η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ ουσιαστικά μεθόδευσε το ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού. Προκειμένου να λάβει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει η οδός έγιναν τα πάντα. Για αυτό και μίλησα για εξουσιοδότηση για να ολοκληρωθεί το ξεπούλημα της Εγνατίας Οδού στους δανειστές, προκειμένου να γίνει και μια σύμβαση με τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας για την χρηματοδότηση δημοσίου χρέους. Όποιος συμφωνεί με τη δήλωση που κάνω είμαι μαζί του.  Κατά τα άλλα πολλοί μέσα στο  Δημοτικό Συμβούλιο (Δ.Σ.)  αρνήθηκαν και σαφώς είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψη μου, όπως και εγώ εκφράζω τη δική μου άποψη. Δεν μπορούμε να μιλάμε για δημόσιο συμφέρον. Δεν μπορούμε να εγκρίνουμε οδικούς άξονες. Αυτά λέω εγώ και εδώ ολοκληρώνω. Άκουσα και τον κ. Βέρρο να μιλά για Natura  και δάσος, ανέφερε και κάποιους νόμους και ορισμένα διατάγματα, άκουσα και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. να λέει ότι η υπόθεση πρέπει να πάει για νομικό έλεγχο. Όλα δεκτά. Αλλά και αυτά που βάζω εγώ είναι πολύ βασικά και πρέπει να τα δούμε. Όλα είναι φανερά. Να κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας; Αφού όλα είναι των δανειστών; Προσωπικά δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσω με κάτι τέτοιο. Όταν οι κάτοικοι δικαιολογούν αυτό που επιθυμούν και παλεύουν για αυτό και εμένα θα με βρουν μαζί τους. Το πρώτο που ήθελα να κάνουν οι αρμόδιοι ήταν να συναντηθούν με τους κατοίκους. Και αυτό δεν έγινε ποτέ. Δεν τους άκουσαν τι έχουν να τους πουν. Ας έβρισκαν έναν καλύτερο τρόπο να συνεννοηθούν. Αλλά αυτό ποτέ δεν έγινε».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *