ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Θα δοθεί βαρύτητα στις ανάγκες της Θάσου» δηλώνει ο  Σταύρος Κυβράκης από την Πολιτική Προστασία, εν όψει της συνεδρίασης του ΣΝΟ

Στις 4 Νοεμβρίου θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Νομαρχιακό Όργανο ενόψει της χειμερινής περιόδου για να συζητηθούν και να συντονιστούν δράσεις απέναντι σε ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο επίκεντρο θα είναι η Θάσος λόγω των αντιπλημμυρικών έργων που είναι σε εξέλιξη όπως δήλωσε ο κ. Σταύρος Κυβράκης από την Πολιτική Προστασία.

Ο κ. Κυβράκης δήλωσε αρχικά ότι «Κατά αρχήν  αυτή την περίοδο πραγματοποιείται το Συντονιστικό εν όψει  του χειμώνα με κύριο αντικείμενο τις βροχές και τις πλημμύρες και τις χιονοπτώσεις. Επειδή όμως φέτος είχαμε τις φωτιές της Θάσου θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο σημείο αυτό και μάλιστα επειδή συνέβη το κακό στην λήξη της αντιπυρικής περιόδου.

Έτσι θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στο νησί  μια και πάντοτε το λέμε, ότι μετά την φωτιά και την καταστροφή έρχεται η πλημμύρα. Έννοιες συνυφασμένες και συναφείς. Πάντα μετά από μεγάλες πυρκαγιές ελλοχεύει ο κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οπότε θα συζητήσουμε και αυτή την παράμετρο ενώ θα παρίστανται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στο θέμα, στη διάρκεια μιας συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Νοέμβρη στην αίθουσα Νικόλαος Μάρτης σύμφωνα με την επιθυμία και εισήγηση  μάλιστα του Προέδρου του Συντονιστικού κ. Θόδωρου Μαρκόπουλου, Αντιπεριφερειάρχη».

ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

Ερωτηθείς αν τα αντιπλημμυρικά έργα στην Θάσο έχουν ολοκληρωθεί, απάντησε ότι «Το κομμάτι της Θάσου που έχει πληγεί σχεδόν έχει ολοκληρωθεί σε ό,τι αφορά τα αντιπλημμυρικά έργα, συνεχίζονται βέβαια αλλά το μεγαλύτερο μέρος παραδόθηκε,  ενώ έχουν παραδοθεί οι μελέτες προς τον ορεινό όγκο εκεί όπου έχει και τη μεγαλύτερη σημασία μια και πρέπει να γίνουν αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα ώστε να μην μεταφερθούν φερτές ύλες λόγω των πλημμυρών στα πεδινά και δη στις κατοικημένες περιοχές.

Όπου είναι  κατοικημένη περιοχή υπάρχει κίνδυνος. Τις μελέτες βέβαια για να τις έχουμε σε εφαρμογή πρέπει πρώτα να έχουμε χρηματοδότηση και ελπίζουμε οι διαδικασίες ανάθεσης να είναι πιο ευέλικτες και σύντομες. Τώρα μάλλον σε δασικούς συνεταιρισμούς θα πάει το έργο αλλά το Δασαρχείο θα μας πει τι ακριβώς θα γίνει και αυτός θα μας δώσει τις λεπτομέρειες, Όλες οι αναθέσεις είναι δουλειά του Δασαρχείου».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *