Κύριο άρθροΠολιτική

Θα διαπραγματευτούν το θέμα της αγωγής των πρώην συμβασιούχων δηλώνει η δήμαρχος Καβάλας Δ. τσανάκα

Ένα σοβαρό πρόβλημα προέκυψε για το Δήμο Καβάλας καθώς κινδυνεύει να πληρώσει ένα ποσό έως και 200.000 ευρώ για το γεγονός ότι δεν ανανεώθηκαν το καλοκαίρι του 2015 συμβάσεις 11 οδηγών που εργαζόντουσαν στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Όπως έγινε γνωστό οι 8 εξ` αυτών είχαν προσληφθεί με συμβάσεις 8 μηνών μέσω του ΑΣΕΠ και οι 3 με δίμηνη σύμβαση.  Με βάση την κείμενη νομοθεσία τον Μάιο του 2015 ο Δήμος Καβάλας δικαιούταν να ανανεώσει αυτές τις συμβάσεις. Οι οδηγοί κατέθεσαν αγωγή κατά του Δήμου Καβάλας καθώς δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους και διεκδικούν μέχρι και 200.000 ευρώ…. Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κ. Λεωνίδας Παππάς έκανε ιδιαίτερα επικριτικές δηλώσεις για τη Διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η δήμαρχος κ. Τσανάκα απάντησε στις δηλώσεις του κ. Παππά σε ανάλογο ύφος, σημειώνοντας πως «ο μόνος που έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό έγινε περίπου 1 με 2 μήνες πριν, ήταν ο Βέρρος. Εξάλλου ο Παππάς σπανίζει στα Δημοτικά Συμβούλια, έρχεται μόνο όταν απειλεί ο Γραμμένος ότι θα διαγράψει όσους κάνουν πολλαπλές απουσίες. Να είμαστε λίγο σοβαροί. Αν το είπε έξω στα ραδιόφωνα ή αν το είπε έξω, εγώ δεν το είδα πουθενά. Προφανώς αφού το ακούσανε από το Βέρρο ανακινήσανε το θέμα και ανέλαβε μερικούς από αυτούς που ζητούν πράγματα από το δήμο. Η αλήθεια είναι αυτή ακριβώς όπως την είπε ο Καλανταρίδης. Ότι ο Βερναρδάκης ο οποίος είναι υπεύθυνος για τις προσλήψεις έστειλε στην αρχή δυνητικό και με το δεύτερο νόμο του Κατρούγκαλου το έκανε οριστικό και με το δυνητικό που έστειλε εγώ δεν είχα κανένα πρόβλημα να τους κρατήσω, εξάλλου οδηγοί είναι και εγώ οδηγούς χρειάζομαι. Αν νομίζει κανείς ότι στην πιάτσα υπάρχουν διαθέσιμοι οδηγοί που να έχουν τα κατάλληλα διπλώματα, κάθε φορά φτύνουμε αίμα για να βρούμε οδηγούς με τα κατάλληλα διπλώματα. Και βέβαια αν μπορούσα να τους κρατήσω θα τους κρατούσα. Δεν το συζητώ. Και για αυτό όταν ήρθε το θέμα με το δεύτερο νόμο του Κατρούγκαλου, είπα να δούμε αν μπορούμε να συμβιβαστούμε στο ποσό των χρημάτων που διεκδικούν, γιατί άλλο είναι να δουλέψεις για αυτά τα λεφτά και άλλο είναι να μη δουλέψεις για αυτά τα λεφτά. Εμείς οδηγούς λοιπόν ζητάμε συνέχεια και με 8μηνα. Αντί να πάρουμε καινούριους να πάρουμε αυτούς τους ανθρώπους. Αλλά όχι να ξεπουπουλίσουμε και το δήμο».

ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «θα αποφασίσουν οι ίδιοι οι δημοτικοί σύμβουλοι για το τι θα γίνει και νομίζω ότι πρέπει να παίξουμε το ποσό των χρημάτων, γιατί αλλιώς δεν είναι σίγουρο αν θα πάνε στο δικαστήριο ότι θα δικαιωθούν. Ο νόμος είναι ύστερος του Κατρούγκαλου, έρχεται μετά από τότε που έληξαν οι συμβάσεις τους. Ο δεύτερος νόμος, ο πρώτος ήταν δυνητικός. Ο δεύτερος νόμος που λέει πάρτε τους μέχρι τότε, αυτός ήταν και ο λόγος που κρατήσαμε και τα δίμηνα. Τα κρατήσαμε γιατί κατ΄ αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι εμείς θέλουμε τους οδηγούς, δεν είναι απλοί εργάτες. Οδηγοί είναι, εξειδικευμένη κατάσταση ανθρώπων. Θα παίξουμε στο θέμα της διαπραγμάτευσης, θα δούμε. θα το συζητήσουμε στην ομάδα μας, εγώ ειλικρινά δεν θα είχα κανένα πρόβλημα να τους κρατήσω αν δεν ήταν τόσα πολλά τα χρήματα που πρέπει να αποδοθούν. Και από την άλλη επέστησα την προσοχή στους νομικούς συμβούλους γιατί αυτοί οι άνθρωποι έπαιρναν επίδομα ΟΑΕΔ από τη στιγμή που απολυθήκανε από το δήμο και θα τα ζητάνε και αυτά πίσω. Αυτό λέει η εμπειρία μου από τη ΔΕΥΑΚ. Όπου στη ΔΕΥΑΚ τα ποσά δεν είναι τόσο μικρά που λέει ο Παππάς, τα ξεχνάει όλα τα δικά του όπου η συμφωνία έγινε με μια κόλλα χαρτί, η προηγούμενη η δικηγόρος έλεγε και πάνω σε ένα κουτί από τσιγάρα υπογράψεις αρκεί, δεν είναι έτσι τα πράγματα. Πρέπει να πας ή σε συμβολαιογράφο ή μπροστά σε δικαστή και να τα πεις αυτά γιατί μετά θα σου λένε ότι με εκβίασαν. Εδώ παίζονται πολιτικά παιχνίδια τρελά. Από το Λεωνίδα Παππά δεν άκουσα τίποτα. Ακούμε από τη στιγμή που ανέλαβε ορισμένες υποθέσεις από αυτούς».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *