«Θα γίνουν τα νόμιμα για τη ΒΦΛ, προτείνω έλεγχο διοικήσεων της Αγίας  Μαρίνας» τονίζει  ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος  Μαρκόπουλος

Για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης να μην αδειοδοτηθεί η εταιρεία Λιπάσματα Καρβάλης Α.Ε. έκανε δηλώσεις ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κ. Μαρκόπουλος  αλλά και για το Ίδρυμα «Αγία Μαρίνα».

Όπως τόνισε αρχικά «Αναφορικά με την απόφαση της Αποκεντρωμένης η οποία κοινοποιήθηκε στη Διεύθυνση Ανάπτυξης το μεσημέρι της Παρασκευής, οπότε και δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο και αυτό είναι που μπορώ να πω αρχικά. Καταλαβαίνω τη δυσκολία και το πρόβλημα που βιώνει ένας σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας όπως και ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΦΛ κ. Βογιατζίδης αλλά θέλω να προσθέσω ότι είναι άστοχο να κατηγορούν εκεί που δεν φταίνε.

Δεν μπορώ να κατηγορείται η διοίκηση που λειτουργεί με βάση όλα όσα λέει ο νόμος και όταν βάζει πρόστιμο στο εργοστάσιο η αρμόδια υπηρεσία να χειροκροτείται ενώ  όταν υπάρχει  ανάγκη για να εφαρμοσθεί ο νόμος τότε η υπηρεσία γίνεται κακή και κακοπροαίρετη.

Η Αποκεντρωμένη φέρνει την Παρασκευή τα χαρτιά και εγώ κατηγορούμαι το Σάββατο ότι καθυστερώ. Πιο μπροστά όμως δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Είχαμε με διαβιβαστικό που μας έστειλε ο κ. Βογιατζίδης  την εν λόγω απόφαση, αλλά για να ξεκινήσει η όποια διαδικασία απαιτείται να έρθει το χαρτί από την Αποκεντρωμένη. Μόλις το πήραμε κινήσαμε τη διαδικασία γιατί χρειάζεται να υπάρχει  μια λογική σειρά. Οι υπάλληλοι θα δρομολογήσουν τις ενέργειες που πρέπει. Με κάθε επιφύλαξη τώρα, προβλέπεται η έκδοση μιας άλλης άδειας αλλά όλα αυτά θα τα κρίνει και θα τα καθορίσει η αρμόδια υπηρεσία. Ένα βενζινάδικο που έχει 400 λίτρα βενζίνη δεν κλείνει άμεσα, η ΒΦΛ θα κλείσει τόσο εύκολα;

Από την άλλη από τη ΒΦΛ δεν έχουμε καμία αντίδραση και δεν ξέρω τι προβλέπεται από την απόφαση της Αποκεντρωμένης.  Δεν ξέρω τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση θα ενημερωθούμε επομένως και θα δούμε πως θα πορευθούμε».

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Αναφορικά με την παρουσία των 13  προξένων και των διπλωματών στην Καβάλα ο ίδιος τόνισε ότι  «Ο κάθε ένας πρόξενος ή πρέσβης έχει κυρίως υποχρέωση να προβάλλει την χώρα που είναι εξουσιοδοτημένος να εκπροσωπεί. Παρόλα αυτά η εδώ παρουσία των ανθρώπων αυτών ήταν σημαντική και ήταν μια σημαντική επίσης η πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Ενοικιαζομένων Καταλυμάτων, την οποία στηρίξαμε και εμείς ως Περιφέρεια και ο Δήμος της Θάσου  και η Δήμαρχος της Καβάλας. Πιστεύω ότι αυτή η όσμωση, η συζήτηση, η καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο σκέφτονται οι άνθρωποι οι οποίοι εκπροσωπούν μια χώρα και είναι σε στενή επαφή με τους ανθρώπους που έρχονται και που είναι στην  Πρεσβεία με αρμοδιότητες και χαρτοφυλάκια μας δίδει τη δυνατότητα να κάνουμε βήματα μπροστά σε μια κατεύθυνση που είναι αυτή της καλύτερης οργάνωσης μας σε ό,τι αφορά το θέμα του τουρισμού.

Άλλωστε πιστεύω ότι δεν είναι απλά θέμα δημοσίων σχέσεων. Το κάνω αυτό συνειδητά γιατί πιστεύω ότι όσοι έρχονται στην Καβάλα πρέπει να φύγουν με την εικόνα ότι τους δέχθηκα, τους άκουσα, συζητήσαμε έστω και για μισή ώρα. Αυτή είναι η εικόνα που πρέπει να έχουν για τον τόπο μας και έτσι να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Και αυτό μήπως δεν γίνεται όταν και εμείς πηγαίνουμε στο εξωτερικό;

 

Ήταν λοιπόν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να έχουμε επαφές με προξένους 13 χωρών οι οποίες χώρες είναι πολύ σημαντικές για εμάς. Μιλάμε για Σερβία,  Βουλγαρία,  για χώρες που πρέπει να μάθουν πως είμαστε εμείς εδώ αλλά να δούμε και τι εικόνα έχουν για την περιοχή μας και πως σκέφτονται για εμάς».

Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος με την ευκαιρία αυτή θυμήθηκε και την παρουσία του σε ένα επιστημονικό συνέδριο όπου εντός της αιθούσης υπήρχαν 30 άνθρωποι και εκτός αυτής υπήρχαν 300 άνθρωποι. Και όλοι έλεγαν τότε ότι αυτό δεν ήταν σωστό. «Και όμως αυτή η όσμωση, η ανταλλαγή απόψεων και ό,τι γίνεται στα περιθώρια μιας επιστημονικής συνάντησης είναι ιδιαίτερα άξιος λόγου γιατί παράγει αποτελέσματα στο ότι καταλαβαίνεις πως σε βλέπει ο άλλος» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ

Αναφορικά με τα χρέη του Ιδρύματος  «Αγία Μαρίνα»  ο κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε στην πληροφορία που του μετέφερε η νομική σύμβουλος του ιδρύματος κ. Μαρίνα Φιλιππίδου. «Είναι μια άσχημη πληροφορία. Αν τελικά δεν μπορεί  να οδηγηθεί στον εξωδικαστικό συμβιβασμό το ίδρυμα και δεν μπορούν να ρυθμιστούν τα χρέη του τότε αυτή θα είναι μια άσχημη εξέλιξη. Εγώ έμεινα στην πληροφόρηση του  βουλευτή  κ. Παπαφιλίππου για να πάμε ένα βήμα παρακάτω.

Αν τελικά δεν ισχύει κάτι τότε θα είναι πλήγμα. Άλλωστε ασχολούμαστε τόσο καιρό με την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝ Α. αλλά πρέπει να γίνουν κάποια συγκεκριμένα βήματα. Καταρχάς πρέπει για λόγους τάξης να εξετασθεί ο βίος και η πολιτεία των διοικήσεων της ΑΓΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ. Αυτό θα βοηθήσει όλους τους καβαλιώτες να δουν την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ με ένα άλλο μάτι και να συνεχίσουν να την ενισχύουν για να υπάρχει στον τόπο μας. Και δεύτερο, χωρίς να αμφιβάλλω για την προσπάθεια που καταβάλλουν οι βουλευτές,  ο κ. Παπαφιλίππου,  ο κ. Μορφίδης, ο κ. Παναγιωτόπουλος και ο κ. Εμμανουηλίδης, χρειάζεται η  υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου να πάρει μια απόφαση. Αυτή που σε εμένα είχε εκφράσει η ίδια αρνητικά. Και όταν την συνάντησα και όταν ο τέως υπουργός κ. Αλεξιάδης προσπάθησε για το Ίδρυμα το αίτημα ήταν κοινό.  Δεν μπορεί να συζητάμε για τα 36 εκ. της ΣΕΚΑΠ τα οποία με μια τροπολογία ενός βουλευτής από την Κοζάνη τακτοποιήθηκαν και να μην μπορούν να τακτοποιηθούν οι 300 χιλιάδες χρεών  της Αγίας Μαρίνας. Έστω σε δόσεις ας τακτοποιηθούν τα χρέη και όχι να χαριστούν ως του Ιβάν Σαββίδη…. Να ερευνηθεί ο βίος όλων των διοικήσεων ακόμη και αυτών που προσπάθησαν να ξεχρεώσουν το ίδρυμα. Πριν από 10 χρόνια όλοι είχαν στην προμετωπίδα την ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ. Σήμερα γιατί δεν είναι; Ας ψάξει όποιος πρέπει τι, πως κλπ.

Εδώ βέβαια οι υπάλληλοι σε όλες τις υπηρεσίες λιγοστεύουν και ίσως να μη μπορούν να ψάξουν. Αλλά χρειάζεται αυτή η παρέμβαση γιατί εφόσον εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα του ιδρύματος πρέπει να εξασφαλισθεί και το καλό όνομα του ιδρύματος. Θα φέρω και παράδειγμα την ένταξη του ιδρύματος της Ξάνθης στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας. Αλλά κάτι πρέπει να ξεκαθαρίσει».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση