Θα ασκηθούν πιέσεις για να προωθηθεί η επίλυση των προβλημάτων του ΕΚΑΒ
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε προχθές για την υποστελέχωση του ΕΚΑΒ Καβάλας και την έλλειψη ασθενοφόρων υπό την αιγίδα του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου και την παρουσία βουλευτών και δημάρχων. Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την εν λόγω πρωτοβουλία, τονίζοντας ότι αποφασίστηκε ομόφωνα να ασκηθούν πιέσεις προς το Υπ. Υγείας και τη Διοίκηση του ΕΚΑΒ για να λυθεί το θέμα. Την ίδια ώρα που περιμένουν το πράσινο φως από τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ για 2 μεταθέσεις διασωστών στην Καβάλα.
Αναφορικά με τη σύσκεψη ο κ. Τσιτσιλικάκης σημείωσε πως «το αποτέλεσμα ήταν ότι θα γίνουν πιέσεις, γιατί όλοι τελικά κατάλαβαν και αυτό φάνηκε και από την παρουσία τους εκεί, ότι το ΕΚΑΒ χρειάζεται βοήθεια, ούτως ώστε κι εμείς να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τους πολίτες του νομού. Γιατί μιλάμε πάντα για το νομό σε όλο το τμήμα του, αλλά βέβαια και τους επισκέπτες οι οποίοι έρχονται είτε αυτοί είναι Έλληνες είτε είναι ξένοι από τις γύρω χώρες. Για αυτό λοιπόν αποφασίστηκε όλοι με μια φωνή να πιέσουν κάτω στην Αθήνα στα κεντρικά είτε αυτό είναι στο υπουργείο Υγείας είτε είναι στη διοίκηση του ΕΚΑΒ ούτως ώστε να ενισχυθούμε. Αν μπορέσει βέβαια αυτό να γίνει δυνατό. Από κει και πέρα ο κάθε δήμος μόνος του θα ψάξει τρόπους για να μπορέσει να βοηθήσει, έγιναν κάποιες προτάσεις, περιμένουμε τώρα να δούμε αν αυτές μπορούν να υλοποιηθούν και εμείς ευελπιστούμε και περιμένουμε. Κάποια στιγμή δόθηκε κάποιο ραντεβού ξανά, χωρίς βέβαια να οριστεί ημερομηνία, ο καθένας κάνει τις ενέργειες που πρέπει για να δούμε τελικά τι έγινε. Περιμένουμε, εμείς είμαστε αυτή τη στιγμή σε στάση αναμονής, περιμένουμε και ελπίζουμε να γίνει κάτι. Το να περνάει ο καιρός εμείς χάνουμε χρόνο, κι όταν χάνουμε χρόνο ό χρόνος για μας είναι πολύτιμος. Πρέπει να είμαστε άμεση βοήθεια και ζητάμε άμεση βοήθεια των άλλων προς τα εμάς».
ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ
Σχολιάζοντας ο κ. Τσιτσιλικάκης το θέμα που έθεσε στην προχθεσινή σύσκεψη για τις εσωτερικές μεταθέσεις εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, σημείωσε πως «υπάρχει ένα ζήτημα όσον αφορά δύο μεταθέσεις για τις οποίες δεν δίνεται η άδεια, έχουν ήδη αυτές περάσει. Είναι δυο συνάδελφοι από τη Δράμα για τους οποίους εδώ και περίπου εννέα μήνες έχουν ολοκληρωθεί οι μεταθέσεις τους όσον αφορά τα διοικητικά και τα υπηρεσιακά συμβούλια του ΕΚΑΒ, αλλά δυστυχώς ο πρόεδρος για δικούς του λόγους παρόλο που του κάναμε πολλές φορές ερωτήσεις, δεν μας απάντησε ποτέ γιατί δεν υπογράφει για να έρθουν αυτοί οι συνάδελφοι στην Καβάλα. Όσον αφορά τις υπόλοιπες 12 – 13 μεταθέσεις υπάρχουν αιτήσεις για να έρθουν από την υπόλοιπη Ελλάδα στην Καβάλα, αλλά το ζήτημα είναι ότι παντού υπάρχουν προβλήματα και εκεί οι συνάδελφοι που βρίσκονται, τα συνδικαλιστικά όργανα, κι αυτοί με τη σειρά τους φωνάζουν ότι δεν γίνεται να φύγουν από τα τοπικά εκεί ΕΚΑΒ, κυρίως από την Αθήνα συμβαίνει αυτό. Το Σωματείο των Αθηνών κι αυτό φωνάζει, είναι ένα σωματείο μεγάλο 1.500 ατόμων, έχουν τεράστια προβλήματα και στην Αθήνα, δεν είναι και τόσο εύκολο λοιπόν να φύγουν από κάτω. Πρέπει να υπάρξει προκήρυξη που κανονικά θα πρέπει να έρχονται τα άτομα αυτά στην Καβάλα, να υπάρχουν οργανικές θέσεις για την Καβάλα».
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ
«Τα προβλήματα αυτά αφορούν το ΕΚΑΒ σε πανελλήνιο επίπεδο, δεν είναι κάτι που αφορά μόνο την Καβάλα. εμείς απλώς το βλέπουμε ως Καβάλα, θεωρούμαστε αδικημένοι γιατί τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε ενισχυθεί καθόλου. Στην προηγούμενη προκήρυξη δεν μας είχαν συμπεριλάβει παρόλο που έχουμε προβλήματα. Αντιθέτως ως παράρτημα που είμαστε μας μεταφέρανε το τηλεφωνικό κέντρο. Όταν έγινε η μετακίνηση των οδηγών από το Νοσοκομείο ουσιαστικά δεν ενισχυθήκαμε, αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ένας. Υπάρχει και η σκέψη, τώρα πέφτουν διάφορες προτάσεις από την κυβέρνηση και στο παρελθόν ακούστηκε αυτό, οι οδηγοί από τα πληρώματα ασθενοφόρων στα Κέντρα Υγείας να έρθουν στο ΕΚΑΒ. Από κει λοιπόν πάλι δεν περιμένουμε κάποιους, δύο είναι στη Χρυσούπολη, τρεις είναι στην Ελευθερούπολη. Όταν λοιπόν υπάρχουν πέντε συνάδελφοι ενώ χρειάζονται δέκα για έναν τομέα, όταν θα πάρουμε πέντε και χρειάζονται είκοσι πάλι θα έχουμε πρόβλημα. Ήδη μια δοκιμασμένη συνταγή το να μεταφέρουμε τις ευθύνες στο ΕΚΑΒ αλλά χωρίς προσωπικό αυτό μας οδηγεί σε ασφυξία, που ούτως ή άλλως σήμερα την έχουμε. Είμαστε σε επιχειρησιακή ασφυξία» ξεκαθάρισε με έμφαση.