«Θα έχουμε πολλά θέματα ανοικτά με την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση» εκτιμά ο πρώην υπουργός Γιώργος Καλαντζής

Πολύ συζήτηση γίνεται ακόμη για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της  Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα καθώς υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι για να είναι υποψήφιοι βουλευτές. Αυτή η αυξημένη «ζήτηση» έφερε στο προσκήνιο και φήμες που κάνουν λόγο για αποκλεισμό κάποιων πρώην βουλευτών από το ψηφοδέλτιο. Ο πρώην υπουργός κ. Γιώργος Καλαντζής ρωτήθηκε για μία ακόμη φορά  αν θα αποκλειστεί από το ψηφοδέλτιο ή όχι.

Όπως σχολίασε «Η σύνταξη του ψηφοδελτίου είναι αρμοδιότητα του προέδρου του κόμματος και των αρμοδίων οργάνων. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Γιατί το κυρίαρχο στοιχείο του Μητσοτάκη που το αποδεικνύει καθημερινά και για αυτό άλλωστε θα γίνει και πρωθυπουργός,  είναι ότι καθημερινά κινείται με την αξιοκρατία. Στην ζυγαριά βάζει πρόσωπα και αξίες.

 Τώρα το άνοιγμα στην αριστερά δεν είναι κακό. Αλλά να δεχθώ έναν Αλεβιζάτο, όχι όμως ότι η αριστερά γενικά είναι ό,τι το καλύτερο. Ο άνθρωπος που έχει αριστερές ιδέες χωρίς να είναι όμως αριστερός σαφώς και χρειάζεται. Και μπορεί να προσφέρει.

 

Οι ιδεολογίες και οι θέσεις γενικά δεν μπορεί να είναι ταμπέλες. Δεν μπορεί ένας Καλαντζής να βάλει μια ταμπέλα ότι είναι δημοκράτης…. Αν είσαι ή δεν είσαι είναι καθημερινή πρακτική. Και μπορεί ένας δεξιός να είναι δημοκράτης και ένας αριστερός να μην είναι. Το προοδευτικός και συντηρητικός μπορούμε να το κρίνουμε. Αλλά όλα αυτά γίνονται μέσα σε ένα πολιτικό σύστημα».

 ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ

Σε ότι αφορά τα γεγονότα έντασης με την συμπεριφορά του υπευθύνου ενημέρωσης του γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη, κ. Λαζαρίδη Μακάριου και την ΝΟΔΕ, απάντησε ότι «Από την άλλη οι τόνοι έπρεπε να πέσουν γιατί είναι χαζό να ασχολείσαι με κάτι που δεν έχει αξία. Όταν σε προσβάλουν όμως και μάλιστα σε καθημερινή βάση πρέπει να αντιδράσεις. Για αυτό και η παρουσία του κ. Αυγενάκη στην Καβάλα έφερε σε όλους μας τη δυνατότητα να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει. Είναι χαζό να ασχολείσαι με κάτι που δεν αξίζει».

 Για το πρόσωπα που θα πρωταγωνιστούσαν στις τοπικές εκλογές στο μέλλον σχολίασε την θέση του κ. Μητσοτάκη. «Από όσα ξέρουμε με τις δηλώσεις του κ. Μητσοτάκη που με χαροποίησαν, ο Πρόεδρος και το όργανο που δημιούργησε θα καταλήξουν σε προτάσεις προσώπων που θα στηρίξει η ΝΔ σε περιφέρειες και τελικά ο πρόεδρος θα κάνει την τελική επιλογή.

Έτσι γινόταν και έτσι θα γίνεται. Ήδη όμως ερωτώμεθα όλοι. Όσοι έχουν λόγο πολιτικό από Έβρο μέχρι Νευροκόπι ερωτώνται. Γίνονται έρευνες και ερωτήσεις και σαφώς και ο Περιφερειάρχης  κ. Μέττιος «παίζει» πολιτικά. Η Τσανάκα υποστηρίζεται από τη ΝΔ και χαίρομαι γιατί ήταν δική μου επιλογή.  Έχει επίσημα στήριξη. Ο κ. Λαζαρίδης ας μη δίδει χρίσματα όμως. Η δουλειά του είναι να πηγαίνει στο Μάτι και στα χοτ σποτ….. Στο Μάτι δεν πηγαίνει αλλά ούτε και στο δικό μου μάτι δεν μπαίνει.

 Προσωπικά πιστεύω ότι ο δήμαρχος Παγγαίου κ. Αναστασιάδης και ο πρώην δήμαρχος Νέστου κ. Μιχαηλίδης είναι άξια πρόσωπα. Και οι δύο είναι ικανοί. Και δεν τα λέω αυτά γιατί είναι φίλοι μου. Αντικειμενικά είναι άξιοι. Άκουσα και τον Γραμματέα της ΝΔ κ. Αυγενάκη να λέει για την στήριξη της ΝΔ στην Τσανάκα. Αλλά ο κ. Μητσοτάκης ερωτηθείς στην ΔΕΘ σχετικά με τα χρίσματα είπε ότι είναι βέβαιο ότι η ΝΔ θα ανακοινώσει στήριξη σε υποψήφιους περιφερειάρχες στις 13 Περιφέρειες της Ελλάδος. Και αυτό θα γίνει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου. Αλλά είπε ότι με την απλή αναλογική δεν πρέπει να υπάρχει στήριξη στους Δήμους από τη ΝΔ. Αυτό είναι πολύ έξυπνο».

 ΠΟΛΟΙ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟΙ

Πρόσθεσε δε πως «Με την απλή αναλογική θα έχουμε πολλούς συνδυασμούς. Και η ΝΔ κυρίαρχος πολιτικός χώρος δεν μπορεί να κατεβάσει φιλοδοξίες στελεχών του. Προκειμένου η ΝΔ να έχει ηρεμία. Γιατί τη δεύτερη Κυριακή να μείνει ο υποψήφιος της ΝΔ με 20% και αυτός του ΣΥΡΙΖΑ με 18%….. Ας βάλουν όλοι υποψηφιότητα και τη δεύτερη Κυριακή θα πάμε σε στήριξη. Στην Περιφέρεια ΑΜΘ δεν θα υπάρχει και άλλος συνδυασμός της ΝΔ. Είναι δύσκολο για όσους είναι μακριά από τον Περιφερειάρχη  κ. Μέττιο.

 Αν γίνει θα πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία και σε επίπεδο Περιφέρειας επειδή χρωματίζονται οι χάρτες, πρέπει όλοι να πειθαρχήσουν όμως. Στους Δήμους όμως είναι αλλιώς τα πράγματα.

Στην Ελευθερούπολη ίσως και να έχουμε δεύτερη υποψηφιότητα. Αλλά μάντεις δεν είμαστε. Στον Λιμένα ενδιαφέρεται ο κ. Κυριακίδης. Στο Νέστο δεν έχουμε κάποια άλλη κίνηση. Τι θα πεις εκεί; Εκεί θα έχεις πρόβλημα. Η απλή αναλογική κεντρίζει τις φιλοδοξίες των ανθρώπων.

 Μπορεί εγώ αύριο να κάνω ένα συνδυασμό και να είμαι απέναντι από την κ. Τσανάκα. Και να εκλέξω  τρεις δημοτικούς συμβούλους….. Μιλάμε για έναν εγκληματικό νόμο όμως που θα φέρει συμβούλους από την πρώτη Κυριακή λιγότεροι όμως από τον αριθμό που χρειάζεται για να κυβερνήσει ένας Δήμαρχος. Άρα θα αρχίσουν τα παζάρια…. Και σίγουρα θα είναι δύσκολα τα πράγματα. Είμαι 30 χρόνια πολιτικός και τα καλύτερα λόγια για εμένα τα λένε οι πολιτικοί μου αντίπαλοι».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.