Κύριο άρθροΠολιτική

Θέμα χρόνου η εφαρμογή του κανονισμού ελεγχόμενης στάθμευσης στη χερσόνησο της Παναγίας

Δεν απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη η απόφαση του Δήμου Καβάλας για την ελεγχόμενη στάθμευση στην Παναγία. Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας κ. Απόστολο Μουμτσάκη εξήγησε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην εφαρμοστεί το μέτρο, καθώς η Αποκεντρωμένη δεν απέρριψε το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης παρά μόνον ζήτησε μία μελέτη που την έστειλε ο Δήμος Καβάλας οπόταν σύντομα θα ξεκινήσει η εφαρμογή του μέτρου.
Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «έγινε μια ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο που αφορούσε την ελεγχόμενη στάθμευση των μονίμων κατοίκων στη χερσόνησο της Παναγίας, διότι αργεί η υλοποίησή της. Ο κανονισμός αυτός πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο κι εγκρίθηκε στα μέσα Μαΐου κι αμέσως πήγε στην Αποκεντρωμένη η οποία, αφού έλεγξε τη νομιμότητα όλων, έδωσε το ΟΚ για τον κανονισμό. Δεν τον απέρριψε, όμως ζήτησε μία επιπλέον μελέτη για την τοποθέτηση των πινακίδων. Για να εφαρμοστεί ο κανονισμός θα πρέπει να τοποθετηθούν και πινακίδες στη χερσόνησο που θα ενημερώνουν για την εφαρμογή της.
Η μελέτη υπήρχε, στάλθηκε κι αυτή στην Αποκεντρωμένη και περιμένουμε να δοθεί η απάντηση έτσι ώστε να ξεκινήσει η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης. Από την άλλη πλευρά, εμείς είμαστε έτοιμοι. Είναι περίπου 480 οι κάρτες των μονίμων κατοίκων, περίπου 500 είναι οι θέσεις και είμαστε εντάξει από αυτήν την άποψη. Από αυτές τις 480 κάρτες, υπάρχουν 70 βραχυχρόνιες, δηλαδή είναι κάποιες που θα τις χρησιμοποιούν περιστασιακά. Άτομα, δηλαδή, που έχουν τα σπίτια τους στην Παναγία, όπως αποδεικνύεται από έγγραφα και θα την επισκέπτονται για λίγες μέρες το χρόνο, ενώ μένουν εκτός Καβάλας ή σε άλλες συνοικίες της πόλης».
ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ
Πρόσθεσε ότι «νομίζω ότι δεν αλλάξει κάτι και σύντομα θα έχουμε από την Αποκεντρωμένη το ΟΚ για να συνεχίσουμε. Όταν θα εφαρμοστεί η ελεγχόμενη στάθμευση –είναι θέμα χρόνου αυτό- θα αλλάξει τελείως η εικόνα στη χερσόνησο της Παναγίας, προς όφελος όλων μας και κυρίως των επισκεπτών που είναι πάρα πολλοί σε όλη τη διάρκεια του χρόνου. Θα αλλάξει η εικόνα της περιοχής προς το καλύτερο και σ’ αυτό θα συμβάλει και ο κανονισμός της ελεγχόμενης στάθμευσης».