Θέμα ημερών θεωρείται η αποζημίωση της «Δημωφέλεια» από τον ΟΛΚ  ύψους 1,5 εκ. ευρώ για τα 74 στρέμματα που απαλλοτρίωσε για τις ανάγκες του νέου Λιμανιού

Θέμα ημερών θεωρείται η αποζημίωση της «Δημωφέλεια» από τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας (ΟΛΚ)  ύψους 1,5 εκ. ευρώ για τα 74 στρέμματα που απαλλοτρίωσε για τις ανάγκες του νέου Λιμανιού.

Η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κ. Ιωσηφίδου Αναστασία έκανε γνωστό ότι ήδη προσκόμισε στην Τράπεζα της Ελλάδος τα έγγραφα που της ζητήθηκαν και πολύ πιθανόν και μες στην εβδομάδα να γίνει η εκταμίευση των χρημάτων από το δεσμευμένο λογαριασμό του ΟΛΚ.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις της η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «υπάρχει καθημερινή επαφή με την Τράπεζα της Ελλάδος και μάλιστα θα έλεγα ότι εκείνοι μας παίρνουν τηλέφωνο για να μας ενημερώνουν. Μας ζήτησαν σε πρωτότυπη μορφή τις ασφαλιστικές και φορολογικές ενημερότητες που τους είχαμε ήδη καταθέσει, προκειμένου θεωρώ πολύ πιθανόν να τελειώσει και η όλη διαδικασία της μεταφοράς των χρημάτων από λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος σε λογαριασμό της Δημωφέλεια. Βέβαια πρέπει να δω να γίνεται πράξη για να δημοσιοποιήσω μετά ότι έχει λήξει το θέμα. Πολύ πιθανόν να γίνει και μέσα στην εβδομάδα αυτό, δεδομένου ότι τους πήγα πρωτότυπα έγγραφα με σφραγίδα κι όχι σε αντίγραφα. Από τη στιγμή που ζήτησαν και αυτά τα έγγραφα νομίζω ότι οδεύουμε προς το τέλος της διαδικασίας».

ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Αναφερθείσα στην αποδέσμευση του λογαριασμού του ΟΛΚ για τη μισθοδοσία, η κ. Ιωσηφίδου σημείωσε πως «χωρίς να έχω υποχρέωση, βλέποντας τα θετικά βήματα με την Τράπεζα της Ελλάδος, με πρωτοβουλία της Δημωφέλεια, με δική μας δηλαδή πρωτοβουλία, αποδεσμεύσαμε ένα λογαριασμό που αφορά τη μισθοδοσία, προκειμένου να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων όπως και έχει γίνει. Βέβαια η αποδέσμευση των λοιπών λογαριασμών δεν μπορεί να γίνει από τη δική μας πλευρά, μέχρι να μεταφερθεί το αντίστοιχο ποσό για την αποζημίωση από την Τράπεζα της Ελλάδος».

ΓΙΑ ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

Σχολιάζοντας τα όσα είπε πρόσφατα επί του θέματος ο δημοτικός σύμβουλος Καβάλας, επικεφαλής του συνδυασμού «Ο Τόπος της Ζωής μας» κ. Μάκης Παπαδόπουλος, η κ. Ιωσηφίδου ανέφερε πως «του εύχομαι καλή επιτυχία ως υποψήφιος πρόεδρος του ΟΛΚ, διότι τα όσα λέει είναι πραγματικά μόνο προς το συμφέρον του ΟΛΚ κι όχι του δήμου ή της Δημωφέλεια. Κατά δεύτερον, προφανώς φαίνεται και από την προχθεσινή δήλωσή του η πλήρης άγνοιά του σχετικά με το ζήτημα. Καλό θα ήταν και όφειλε να δει την υπόθεση σε βάθος. Το συγκεκριμένο ποσό ξεχνάει να το συνδέσει με το ποσό της εξόφλησης της αποζημίωσης για το θέμα Φίλιππος Β΄, ότι αφορά δηλαδή εξόφληση αποζημίωσης από απαλλοτρίωση που ξεχνάει να το αναφέρει. Βέβαια όταν υπάρχουν όλες οι δικαστικές αποφάσεις υπέρ της Δημωφέλεια κι όταν δεν έχει δει την απόφαση που λέει ότι υπόχρεος καταβολής αποζημίωσης είναι ο ΟΛΚ, γιατί διάβασα στη δήλωσή του ότι δεν αναφέρεται ποιος είναι ο υπόχρεος καταβολής αποζημίωσης, όταν όλοι, νομικοί, δικαστές το έχουν δει, προφανώς φαίνεται η άγνοιά του. Και φυσικά όταν υπάρχουν τόσες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τη Δημωφέλεια δεν μπορεί η Δημωφέλεια να αδρανεί και να μην εισπράττει την αποζημίωση. Από τη στιγμή που απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα που έκανε ο ΟΛΚ η Δημωφέλεια είχε υποχρέωση να διεκδικήσει την καταβολή της αποζημίωσης. Ο Τόπος της Ζωής μας είναι μόνο λόγια και ουσία μηδέν. Έργο μηδέν και απουσιάζει πάντα από τη λήψη των σοβαρών αποφάσεων, άρα δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει και καλό θα είναι να μη συνεχίσει να μιλάει εναντίον των συμφερόντων του δήμου και της Δημωφέλεια».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.