«Θέμα βούλησης του Δήμου αλλά και της κυβέρνησης η τακτοποίηση της Καλαμίτσας» δηλώνει ο δημοτικός σύμβουλος  Άρης Βέρρος

Για λάθος αντιμετώπιση της υπόθεσης της Ακτής Καλαμίτσας με  την ΕΤΑΔ κάνει λόγο σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος κ. Άρης Βέρρος.  Είναι βέβαια στην βούληση της Διοίκησης του Δήμου Καβάλας να διεκδικήσει ακόμη και την μόνιμη  παραχώρηση της ακτής, όπως  υποστήριξε…

Αρχικά ο κ. Βέρρος ανέφερε ότι «Θεωρώ ότι το θέμα της ακτής Καλαμίτσας, θα έπρεπε πολύ πιο έγκαιρα επί της προηγούμενης διοικήσεως ακόμη, επί δημαρχίας δηλαδή του κ. Σιμιτσή να έχει τελειώσει. Και η σημερινή διοίκηση έπρεπε έγκαιρα να δει το όλο θέμα, μια και ήταν σε όλους μας γνωστό ότι η παραχώρηση των τριάντα ετών έληγε τον Σεπτέμβριο του 2015 άρα έγκαιρα έπρεπε να δούμε για το πώς θα διεκδικήσουμε να υπάρξει εκ νέου η παραχώρηση και γιατί όχι και η κυριότητα.

Και ένας δεύτερος λόγος που θα έπρεπε έγκαιρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες κινήσεις, είναι επειδή γνωρίζουμε από το 2012 ακόμη και εδώ ότι η λογική και των προηγούμενων κυβερνήσεων αλλά και της σημερινής κυβέρνησης κάτω από την πίεση των δανειστών μας, είναι ότι θα πρέπει η ακίνητη περιουσία μας να αξιοποιηθεί.

Και για αυτό τότε δημιουργήθηκε εκείνο το περίφημο ταμείο αξιοποίησης το ΤΑΙΠΕΔ, και σήμερα είναι η περίφημη ΕΤΑΔ. Άρα γνωρίζαμε και τα προβλήματα αλλά και τα επιχειρήματα που θα έπρεπε να έχουμε, ενώ θεωρώ ότι μετά από τόσα χρόνια θα έπρεπε να έχουμε και να διεκδικούμε και την παραχώρηση αλλά και την κυριότητα».

ΑΝΟΙΧΤΗ

Πρόσθεσε δε πως «Θα πρέπει πρώτα από όλα η πλαζ να είναι ανοικτή και δωρεάν για όλους τους καβαλιώτες, ενώ θα έπρεπε και οι επισκέπτες μας το καλοκαίρι να γνωρίζουν ότι μέσα στην πόλη υπάρχουν ακτές, όπως η Καλαμίτσα για παράδειγμα και το Περιγιάλι και της Ραψάνης όπου εύκολα και γρήγορα μπορούν να επισκεφθούν, να κάνουν τουρισμό και να αφήσουν και τα χρήματα τους εδώ.

Τώρα με βάση τα όσα έχουν ειπωθεί, θεωρώ ότι πρώτα από όλα πρέπει να υπάρξει βούληση από την πλευρά της δημοτικής διοίκησης αλλά και βούληση της κεντρικής διοίκησης μια και η ίδια λέει ότι όταν πρόκειται για εκτάσεις προς όφελος των τοπικών κοινωνιών θα πρέπει τα δημόσια ακίνητα να παραχωρούνται προς όφελος των δημοτών και της τοπικής κοινωνίας.

Και τα όποια εμπόδια όπως το πρόστιμο του 1.000.000 ευρώ, που επιβλήθηκε από την Πολεοδομία η οποία από το 2010 ανήκει στο Δήμο Καβάλας για υπερβάσεις στην Καλαμίτσα, μπορούν να ξεπερασθούν εύκολα.

Διότι το όποιο ποσό έχει δώσει μέχρι η ΕΤΑΔ θα επιστραφεί μόλις γίνει η οριστική τακτοποίηση των αυθαιρεσιών αυτών.

Και στο τέλος τέλος πρέπει να πω ότι Ίσως να καταγγέλλουμε την προηγούμενη διοίκηση, να δέχεται την κριτική μας αλλά ήταν αυτή η διοίκηση που ξεκίνησε την διαδικασία για την ρύθμιση των αυθαιρέτων. Ήταν αυτή που ξεκίνησε την καταβολή προστίμων – έχουν φτάσει μέχρι τις 35 χιλιάδες ευρώ  –  και απομένει να γίνει η οριστική τακτοποίηση από την πλευρά της ΕΤΑΔ οπότε ένα μεγάλο μέρος θα επιστραφεί μετά την τακτοποίηση.

Αυτό μπορούμε να το ξεπεράσουμε αλλά ας μην γελιόμαστε. Όλα είναι βούληση του Δήμου αν θέλει πράγματι να αξιοποιήσει την Καλαμίτσα αλλά και βούληση της κεντρικής διοίκησης».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση