ΚοινωνίαΚύριο άρθρο

«Θέλουμε να γίνει θεσμός η δωρεάν μαστογραφία» δηλώνει η Αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασσά

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δωρεάν μαστογραφίες στην Καβάλα καθώς 150 γυναίκες εξετάστηκαν από ειδικό ιατρικό συνεργείο με ένα υπερσύγχρονο μαστογράφο.  Η Αντιδήμαρχος Καβάλας Κορίνα Χιώτη Πρασσά δήλωσε ότι  «Πήγε πάρα πολύ καλά η όλη υπόθεση και ήταν μεγάλη η ανταπόκριση των γυναικών που ήθελαν να κάνουν αυτή την εξέταση. Περίπου 5000 γυναίκες στην Ελλάδα κάθε χρόνο προσβάλλονται από τον καρκίνο του μαστού. Αν προβλεφθεί εγκαίρως υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να το ξεπεράσουν εντελώς. Αν δεν προβλεφθεί τότε είναι μεγάλο το πρόβλημα. Άρα η προληπτική ιατρική  είναι σημαντική και για τον κόσμο και για το κράτος και το κρατικό προϋπολογισμό.

Όσους λιγότερους ασθενείς έχουμε με σοβαρά νοσήματα τόσο καλύτερα πάει η οικονομία μας και η κοινωνική μας ύπαρξη.

Επίσης ερχόταν οι κυρίες και όταν τις λέγαμε ότι πρόκειται για άνεργες και ανασφάλιστες κυρίες ενώ αυτές δεν ανήκαν στην εν λόγω κατηγορία, τότε άμεσα έδιδαν την θέση τους στις πρώτες, λέγοντας ότι εμείς μπορούμε να πληρώσουμε και να κάνουμε την εξέταση μόνες μας,. Έτσι έγιναν περί τις 50 μαστογραφίες την ημέρα για 3 ημέρες ενώ δεν καταφέραμε να εξυπηρετήσουμε όλες τις κυρίες».

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Πρόσθεσε δε πως «Αποστέλλουμε όμως ευχαριστήρια επιστολή στην ΚΕΔΕ και στην Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία και θα ζητήσουμε να επαναληφθεί αυτή η δράση. Σε 1,5 μήνα από τις εξετάσεις ο Δήμος Καβάλας έχει αναλάβει να ειδοποιήσει όλες τις κυρίες για να τις γνωστοποιήσει τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Το μηχάνημα το είδαμε μαζί με τη Δήμαρχο και είναι όντως ένα από τα πιο εξελιγμένα ενώ όλα πήγαν πολύ καλά. Εμείς θα προσπαθήσουμε να το επαναλάβουμε, εμείς πήραμε την σειρά από την Αλεξανδρούπολη, από εδώ έφυγε στην Κομοτηνή και αξίζει τον κόπο να το κάνουμε ως θεσμό, τουλάχιστον δύο φορές τον χρόνο και να εξετάζονται εδώ πια και δωρεάν όσες κυρίες δεν μπορούν να πληρώσουν αλλού την εξέταση τους, η οποία άλλωστε κοστίζει ένα μη ευκαταφρόνητο ποσό για να εξεταστούν τελικά».

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *