Κύριο άρθροΠολιτική

«Η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας» επισημαίνει ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη Μακάριος Λαζαρίδης που βλέπει εκλογές μέσα στο 2018

Τη βεβαιότητα ότι θα γίνουν εκλογές μέσα στο 2018 εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Σύμβουλος Επικοινωνίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μητσοτάκη, κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Συγκεκριμένα ανέφερε πως «εμείς πιστεύουμε ότι το 2018 είναι εκλογικό έτος. Θα είναι το έτος που η χώρα θα απαλλαγεί από την πιο ανίκανη και πιο ιδεοληπτική κυβέρνηση που γνώρισε από τη μεταπολίτευση και μετά. Ζητάμε πολιτική αλλαγή, έχουμε διαφορετικό σχέδιο, έχουμε όραμα για την επόμενη μέρα και για το πώς μπορεί η χώρα να βγει από την κρίση με τη μείωση της φορολογίας, τη μείωση των δαπανών, με τη δημιουργία ενός καλύτερου δημόσιου τομέα που θα είναι φιλικός προς τους πολίτες και προς τις επιχειρήσεις και βεβαίως με επενδύσεις τις οποίες ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να φέρει γιατί δεν τις πιστεύει τις επενδύσεις, πιστεύει ότι η ανάκαμψη και η ανάπτυξη της οικονομίας και της χώρας μπορούν να προέλθουν μόνο από κομματικούς διορισμούς στο δημόσιο. Εμείς έχουμε μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να φέρουμε 100 δις επενδύσεις μέσα στην επόμενη πενταετία και αυτό πρακτικά σημαίνει 120 χιλιάδες νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας το χρόνο. Από κει και πέρα δυστυχώς η χρονιά η οποία μόλις ξεκίνησε θα είναι πάρα πολύ δύσκολη για όλους μας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι θα υποστούμε σύμφωνα με τον προϋπολογισμό που ψήφισαν πριν λίγες μέρες οι συγκυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ επιπλέον μέτρα ύψους 1,9 δις ευρώ. Η κυβερνητική συνταγής της υπερφορολόγησης και της περικοπής των συντάξεων συνεχίζεται και το 2018 και δεν είναι μόνο οι άμεσοι φόροι, είναι κι οι έμμεσοι φόροι όπου θα έχουμε επιπλέον φόρους και εισφορές 1 δις ευρώ. Είναι φανερό ότι οι Έλληνες πολίτες δεν αντέχουν, είναι μια κατάσταση που ζούμε και βιώνουμε όλοι μας. Την ίδια στιγμή επιπλέον εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι και νοικοκυριά θα υποστούν περικοπές 900 εκ. ευρώ. Το ΕΚΑΣ και τα κοινωνικά επιδόματα από μια κυβέρνηση που υποτίθεται είναι κοντά στον πολίτη και κοντά στην κοινωνία και κοντά στους δοκιμαζόμενους και κοντά στους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα εξαφανίζονται και την ίδια στιγμή και το επίδομα του πετρελαίου θέρμανσης έχει μειωθεί στο ¼ από το ποσό που διέθετε το 2014 η κυβέρνηση Σαμαρά».

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

Αναφερθείς σε παραδείγματα για το τι σημαίνουν αυτές οι περικοπές, σημείωσε πως «συνταξιούχος που το 2014 λάμβανε 842,5 ευρώ, το 2017 εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής πήγε στα 785 και το 2018 η σύνταξή του αναμένεται να μειωθεί στα 705 ευρώ για να καταλήξει το 2019 στα 670 ευρώ. Δηλαδή από τα 842,5 το 2014 θα πάει το 2019 στα 670 ευρώ. Αυτό σημαίνει μείωση κατά 20,5%. Ακόμα την ακραία φτώχεια έχουν να αντιμετωπίσουν κι όσοι λάμβαναν αναπηρικά ή προνοιακά επιδόματα. Παράδειγμα, συνταξιούχος που το 2014 έπαιρνε 574 ευρώ τώρα θα κληθεί να ζήσει με μόλις 384 ευρώ. Αυτό σημαίνει μείωση 33%. Αυτή είναι η κυβέρνηση Τσίπρα – Καμένου. Είναι μια κυβέρνηση ανάλγητη, η οποία επιτίθεται στην κοινωνία, επιτίθεται στους πολίτες, απλά και μόνο για να διορίζει κομματικό στρατό. Την ώρα που ο συνταξιούχος και ο μισθωτός χάνουν τα χρήματα που είπα, την ίδια στιγμή τις δαπάνες μισθοδοσίας του δημοσίου μόνο για το 2017 τις αύξησε κατά 500 και πλέον εκ. ευρώ και μέχρι το 2021 θα τις αυξάνει 1 δις. Αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Για αυτό είπα ότι η χώρα χρειάζεται αλλαγή πορείας, χρειάζεται αλλαγή ρότας, που μόνο με μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπορεί να επιτευχθεί».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *