«Η χρονιά ήταν καλή, όχι όμως τόσο καλή όσο θα περιμέναμε» δηλώνει ο πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου, Πάρης Παρασχούδης

Με μικρή πτώση της τάξεως του 2-3% κλείνει η τουριστική χρονιά για τη Θάσο, αν και χαρακτηρίζεται από τους επαγγελματίες του τουρισμού ως μία καλή καλοκαιρινή χρονιά. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξενοδόχων Θάσου κ. Πάρη Παρασχούδη, η χρονιά ήταν καλή, αν και την περίμεναν καλύτερη.

Συγκεκριμένα είπε ότι «τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι η χρονιά ήταν καλή, όχι όμως τόσο καλή όσο θα περιμέναμε. Είχαμε καλύτερες προσδοκίες για τη χρονιά. Περιμέναμε ότι θα είναι όπως το 2017. Δυστυχώς ο Σεπτέμβριος δεν πήγε τόσο καλά όσο θα θέλαμε, επομένως θα είναι μία χρονιά λίγο όχι τόσο καλή όσο η περσινή.

Λίγο- πού κινηθήκαμε στα περσινά επίπεδα αλλά λόγω του όχι και τόσο καλού Σεπτεμβρίου πιστεύω ότι η χρονιά θα κλείσει με μία μικρή μείωση. Θα είναι 2%-3%, δεν το ξέρουμε ακριβώς. Είναι ενδεικτικό της τάσης και είναι ανησυχητικό. Εμείς όταν βλέπουμε κάτι τέτοιο στεναχωριόμαστε».

ΟΔΙΚΟΙ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ

Για το είδος των τουριστών που προτιμάει τη Θάσο είπε ότι «οι οδικοί τουρίστες συνεχίζουν να είναι οι καλύτεροι πελάτες της Θάσου. Φυσικά έχουμε αύξηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» αλλά αυτό δεν μεταφράζεται σε μία πολύ καλύτερη κίνηση για τη Θάσο, γιατί έχουμε και πολλούς επιβάτες που παραμένουν στην περιοχή της Καβάλας ή της Ξάνθης. Από τα στοιχεία που έχουμε είναι σίγουρο ότι η κίνησή μας από τους τουρίστες της δυτικής Ευρώπης έχει αυξηθεί και έχει μειωθεί λιγάκι ο οδικός τουρισμός. Αλλά επειδή ο οδικός τουρισμός είναι η μεγαλύτερη μάζα των πελατών, στο σύνολό τους δεν έχουμε το αποτέλεσμα που θα θέλαμε».

ΩΡΑΙΟ ΠΑΚΕΤΟ

Για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να γίνεται η προσέλκυση των τουριστών, είπε ότι «οι τουριστικές εκθέσεις είχαν παλιά βαρύνουσα σημασία, αλλά πλέον όχι. Είναι απαραίτητες οπωσδήποτε αλλά σημαντικό είναι να κάνουμε ένα ωραίο πακέτο, να αναδείξουμε τον προορισμό μας. Είναι σαν να πηγαίνουμε σε εκθέσεις και να πουλάμε χύμα έναν τενεκέ λάδι. Πρέπει να το συσκευάσουμε το προϊόν μας, να το κάνουμε ελκυστικότερο και μετά να το δείξουμε στις βιτρίνες. Αν δεν το έχουμε κάνει αυτό, πάει τζάμπα η προσπάθεια».

Συμπερασματικά για φέτος είπε ότι «η τουριστική σεζόν είναι μία καλή σεζόν, δεδομένων των συγκυριών που υπήρχαν φέτος το καλοκαίρι. Και ο καιρός δεν πήγε καθόλου καλά, είχαμε αρνητικά γεγονότα, είχαμε το άνοιγμα της Τουρκίας, έχουμε το Air BNB που είναι μία σοβαρή αλλαγή στο χώρο της τουριστικής διαμονής. Πιστεύω ότι τα αντιμετωπίσαμε καλά. Περιμέναμε, όμως, να έχουμε μία χρονιά το ίδιο καλή με την περσινή. Δεν έχουμε ακόμη τα επίσημα στοιχεία αλλά δεν πιστεύω ότι τα καταφέραμε  να έχουμε τουριστική άνοδο. Ήδη έχουμε ξεκινήσει την προετοιμασία μας  για την  επόμενη χρονιά».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.