«Η χρονιά ήταν καλή παρότι είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι» δηλώνει η  Γραμματέας του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών Καβάλας  Ζωή Βυζοβίτη για τον Ζέφυρο

Δύσκολη χαρακτήρισε την χρονιά για την προβολή ταινιών στον «Ζέφυρο» η Γραμματέας του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων Τεχνών Καβάλας κ. Ζωή Βυζοβίτη.

Όπως τόνισε «Ήταν μια δύσκολη χρονιά. Είχε βροχές, την φονική πυρκαγιά στο Μάτι και το τριήμερο πένθος. Αλλά παρόλα αυτά τα καταφέραμε. Το πρόγραμμα ήταν πολύ καλό, οι ταινίες αγαπήθηκαν.

Δώσαμε στο ξεχωριστό κοινό της Καβάλας ξεχωριστές ταινίες, όπως αυτή με την ζωή του Βαν Γκογκ , μια ταινία με φωτογραφίες μοναδικές.

Η τέχνη ενώνεται με τον κινηματογράφο στην ταινία για την ζωή του μεγάλου μετά-ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Bίνσεντ Βαν Γκογκ. Η avant premiere της πρώτης ταινίας στην ιστορία του κινηματογράφου που έχει ζωγραφιστεί εξολοκλήρου στο χέρι, με τίτλο «Loving Vincent», πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

Το Loving Vincent είναι ένα εξαιρετικά φιλόδοξο πρότζεκτ στο οποίο συμμετέχουν πάνω από 100 καλλιτέχνες, ειδικά εκπαιδευμένοι στην τεχνοτροπία του μεγάλου ζωγράφου. Η αρχική ιδέα των παραγωγών ήταν να γίνει μια ταινία μικρού μήκους, ωστόσο η δημοφιλία του Βαν Γκογκ μαζί με την επιτυχία του πρώτου trailer που κυκλοφόρησε πριν από μερικούς μήνες, τους έκανε να αλλάξουν σχέδια.

 

Παίξαμε και το αφιέρωμα στον ελληνικό κινηματογράφο. Είχαμε την τύχη να προβάλλουμε και την Πολυξένη ενώ στην προβολή ήταν η σκηνοθέτης κ. Μπασκλαβάνου οπότε είχαμε κάτι το ξεχωριστό. Η ταινία αυτή άλλωστε θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στα Όσκαρ για την ξενόγλωσση ταινία. Μια σημαντική διάκριση».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Πρόσθεσε δε πως «Επίσης κάναμε το αφιέρωμα στον αμερικάνικο κινηματογράφο, εκεί πέσαμε στην δύσκολη εβδομάδα οπότε μεταφέραμε το αφιέρωμα  τον Σεπτέμβρη. Παίξαμε όμως και πολύ καινούριες ταινίες και στο τέλος κάναμε μια εβδομάδα bonus week με φοβερές επαναλήψεις παλαιών ταινιών, όπως το ΖΗΤΑ του Γαβρά, το ΠΙΑΝΟ, το ΒΕΝΤΟΥΡΑ ενώ κλείσαμε με το ΓΚΡΙΖ. Ήταν ένα πολύ ωραίο κλείσιμο με νεανικό κοινό».

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΒΡΑΔΙΕΣ

Η ίδια μάλιστα θύμισε ότι όλα ξεκίνησαν από μουσικές βραδιές με τον Ζαγοριανό ενώ συνέχισε ο Μιχάλης Πρεπόνης, με τον μελωποιημένο Καρούζο. «Έπαιξε σε πολλά μέρη ο Πρεπόνης και ήταν χαρά σε εμάς να τον φιλοξενήσουμε. Εμείς θα κάνουμε στην συνέχεια ένα μικρό πρόγραμμα προβολής ταινιών  και θα συνεχίσουμε στο θεατράκι της Στέγης για να μην χάσουμε την επαφή με το κοινό μας. Γενικά όλες οι ταινίες ήταν καλές, η χρονιά ήταν καλή παρότι είχαμε ένα δύσκολο καλοκαίρι» κατέληξε.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.